Tarotu se říká Kniha života. Jeho význam je věštecký a symbolický. Taroty pracují s archetypální symbolikou neboli se symboly, se kterými se můžeme ztotožnit a které v životě potkáváme. Jako Cesta, Oběť, Milenci nebo třeba silná žena Císařovna atd.
Jejich přínos spočívá tedy v tom, ze se s nimi snadno ztotožníme a na podvědomé rovině je velmi dobře chápeme. Poprvé se objevily ve 14. století ve Francii, ale říká se, že jsou mnohem starší a jejich původ je božský. Někdy se jim říká Thovtova kniha.


Je v nich zapsaná tzv. Iniciace neboli cesta člověka, který musí prostřednictvím těchto symbolů projít životem a s každým principem se naučit pracovat. Jinými slovy jsou to životní úkoly od Osudu, které musíme zvládnout. Jinak se nám stále vrací do života a brzdí nám životní cestu a máme pocit, že se potácíme v začarovaném kruhu.


Existuje hezké přirovnání… Běháme jako křeček v kolečku, myslíme si, že se pohybujeme, ale přitom stojíme na místě.


Každý se musí poprat s Láskou, Nerozhodností, Chaosem, Bláznovstvím, Změnou, Úspěchem i Neúspěchem. A pravě Tarot nám pomáhá, abychom si ujasnili překážky a cíle. Nejde o žádnou šarlatánskou metodu, ale čistě o psychologii.

Vždy říkám klientům, že karty nepotřebuju, ale bylo by divné dívat se na prázdný stolek. Symboly na těch papírcích usnadňují komunikaci. Tarotů je nepřeberné množství. V podstatě základní symbolika z Marsejského tarotu a Mantenga tarotu, ale výtvarná stránka je různá. Existuje Andělský tarot, Zen tarot, Egyptský tarot, Alchymistický, Keltský, Gotický, Lasenicův, Riderův tarot, Casanova tarot atd. Já osobně používám už 26 let Crowley tarot, který považuji za nejkomplexnější.

Casanova tarot inspiruje hlavně ty, kdo řeší záhady lásky.
Casanova tarot inspiruje hlavně ty, kdo řeší záhady lásky.
Autor: Piatnik


Taroty obsahují tzv Velkou Arkánu – 22 karet – která je mnohem starší než druhá část, tzv. Malá Arkána – 56 karet.  Ve Velké Arkáně jsou obsaženy základní principy života –  Štěstěna, Milenci, Císař, Měsíc, Věž, Soud, Viselec atd. a v Male Arkáně  jsou symboly jako Práce, Netečnost, Vítězství, Konflikt,  Peníze, Ztráta atd., prostě takové běžnější symboly, které potkáváme každý den.


Jsem vykladačka Tarotu, ne hadač. Úkolem věštce, vědmy není vyděsit, ale poradit. Říct datum úrazu nebo smrti... To poznat nejde, je lepší s takovým kartářem neztrácet čas.
Jde o to, poznat, kde klient dělá stále opakující se chybu, a nasměrovat ho. Vědmy byly předchůdkyněmi psychologů, lidé se s nimi chodili poradit, když byli na nějaké životní křižovatce.

Umím díky své intuici poznat mnoho věcí, jakmile se na příchozího naladím, najednou vznikne jakási interakce mezi mnou, klientem a kartami. C. G. Jung, který používal také Crowley tarot, říkal, že existuje tzv. kolektivní podvědomí a z něj může citlivý člověk čerpat, co si zamane.

Pokud jdete k věštcovi, který z vás začne tahat informace, nemluví sám a snaží se vás zastrašit nevyhnutelnými událostmi, zvedněte se a prchněte co nejdál.

Bohužel ve věšteckém oboru se pohybuje mnoho nebezpečných lidí a šarlatánů, kteří mohou spíš ublížit než pomoci. Je důležité si uvědomit, že my jsme páni a strůjci svého osudu a minimálně z 80 % si ho můžeme ovládat sami.