Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

/
  • Co vám doma krade energii?
    Co vám doma krade energii? (istock.com)
    21. srpna 2023 ● 06:00

    Chcete mít radostný a teplem prozářený domov? Pak se inspirujte starověkým učením feng-šuej a zbavte se okamžitě těchto věcí, které přinášejí toxickou energii nejen do vašeho života. Jakmile to uděláte, budete mnohem spokojenější!

  • 1.

    Sušené květiny

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Sušené květiny – včetně potpourri – jsou podle učení feng-šuej špatné. To proto, že představují stagnující energii. Jakmile máte doma sušené květiny, je obtížné žít v přítomném okamžiku. Sušené květy symbolizují smrt a chytá se na ně prach. Do bytu nepatří ani bonsaje, protože představují zakrnělý růst a ve feng-šuej znamenají brzdu v osobním i profesním životě. Investujte do živých zelených rostlin, které naopak představují život.

     

  • 2.

    Nefunkční spotřebiče a rozbité talíře

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Podle feng-šuej představuje elektronika sílu a moc. Ovšem pokud funguje. Jakmile je nefunkční, znamená to problém, který se může projevit ve vašem zdraví, vztahu nebo práci. Buď nechte spotřebič spravit, nebo ho vyhoďte. Lepší je prázdný prostor než prostor zaplněný vadným televizorem, topinkovačem nebo DVD přehrávačem bez funkce. Totéž se týká rozbitých talířů a hrníčků. Rozbité nádobí je podle feng-šuej nejsilnějším magnetem negativní energie a kromě toho praskliny poukazují na skřípající vztahy. I když je tedy nádobí funkční, ale poničené, zbavte se ho, abyste byli v bezpečí. Právě nádobí bylo odjakživa symbolem bohatství a dostatku. Takže si kupte nové – naplní váš domov štěstím a radostí.

     

  • 3.

    Staré oblečení

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Jsou vaše skříně plné starého a dávno nenošeného oblečení? Věci, které už nenosíte a pravděpodobně nikdy nebudete, někomu darujte nebo vyhoďte do popelnice. Když toužíte po něčem novém, rozlučte se s něčím starým a místo toho si pořiďte nějaký nadčasový kousek oblečení. Jedině tak se mohou vaše záležitosti začít hýbat pozitivním směrem a po negativní energii nebude ani vidu, ani slechu.

     

  • 4.

    Zvadlé rostliny

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Rostliny symbolizují ve feng-šuej růst, ale pouze pokud jsou prosperující. Takže pokud jsou vaše pokojové rostliny zvadlé nebo mrtvé, budou způsobovat problémy. Možná se začnete v noci častěji probouzet, nebudete moct spát nebo ráno nebudete svěží. Je dokonce možné, že budete příliš unavení i na takové radosti, jako je sex. Pokud vaše rostliny utrpěly kvůli vaší nedbalosti, vyhoďte je a kupte nové a slibte jim, že se o ně budete starat lépe.

     

  • 5.

    Prošlé léky a kosmetika

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Udržování léků a kosmetiky, které už mají dávno po exspiraci, je nebezpečné nejen pro vaše zdraví, ale i pro energii vašeho domova. Tyto předměty obsahují toxickou energii, která může způsobit, že se těžko uvolníte a zrelaxujete. Projděte si svou domácí lékárničku a koupelnovou skříňku a vyhoďte veškeré léky a toaletní potřeby, které mají nejlepší časy za sebou.

     

  • 6.

    Zkažené potraviny

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Feng-šuej vnímá potraviny jako symboly, které dávají a přijímají lásku. Proto lednice plná starých potravin může skutečně ohrozit vaše vztahy. Projděte si každý týden lednici, zkontrolujte své zásuvky, kontejnery a regály pro potraviny a ty potraviny, které se proměnily v předměty vědeckých experimentů, bez diskusí vyhoďte. Když se tuhle pravidelnou týdenní inventuru naučíte, budete mít v životě všechno jednodušší. Kromě toho si brzo všimnete, že je pro vás snazší vyjadřovat lásku.

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz