Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šéfové podle zvěrokruhu: Býci jsou trpěliví, Střelci impulzivní!

/
  • (iStock)
    18. srpna 2017 ● 06:00

    Možná je ten váš dokonalost sama a je radost pod ním pracovat. Nebo je nekompromisní drsňák a každý den je pro vás utrpením? Třeba by jen ale stačilo zjistit, v jakém slunečním znamení se narodil, lépe ho pak pochopíte. Každý šéf má svoje silné a slabé stránky, a když se budete snažit, vyjdete i s tím největším tyranem!

  • 1.

    Beran

    Autor: Profimedia

     

    Silné stránky: Beran je živý, silný vůdce, nadšený pro vše, co se v pracovním kolektivu odehrává. Má rád konkurenci, dává jasné pokyny a nikdy nenechá podřízené jednat samostatně na vlastní pěst – tedy až do chvíle, než jejich úkol a zadání pochopí. Berani jako šéfové nemají problém s konfrontací a nedávají žádné údery pod pás.

    Slabé stránky: Berani mohou být neposlušní a nepozorní, snadno se vystresují a někdy zbytečně riskují. 

     

  • 2.

    Býk

    Autor: Profimedia

     

    Silné stránky: Býci jsou velmi stabilní, konzistentní, upřímní, trpěliví a metodičtí. Naprosto ideální šéfové. Býci mají velmi praktický styl řízení, nemají problém nechat své podřízené, aby dělali věci tak, jak sami chtějí, pokud vše běží hladce. A obvykle taky běží, protože Beran si vždy udělá čas své zaměstnance řádně vycvičit.

    Slabé stránky: Jako šéfové mohou být někdy extrémně nepružní a necitliví, zejména k těm zaměstnancům, kteří nedodržují pracovní pravidla.

     

  • 3.

    Blíženci

    Autor: Profimedia

     

    Silné stránky: Šéfové, kteří se narodili v tomto znamení, jsou optimisté, komunikativní, dávají jasně najevo, co chtějí, a jsou taky plní energie. Jsou skvělí, pokud jde o delegování úkolů a pravomocí, ale ve finále to budou oni, kdo budou chtít učinit konečné rozhodnutí o všech důležitých záležitostech. Blíženci jsou přímí a jednají na rovinu. Jsou přizpůsobiví a návrhy svých zaměstnanců si vždy vyslechnou, zváží je, a když se jim budou líbit, přijmou je.

    Slabé stránky: Blíženci by raději byli součástí týmu, než aby ho vedli. Rychle se začnou nudit, když věci nejdou dost rychle, a absolutně nemůžou dělat únavnou a stereotypní práci. To by je zabilo.

     

     

  • 4.

    Rak

    Autor: Profimedia

     

    Silné stránky: Šéfové narození ve znamení Raka dávají skvělé rady, snadno zvládají a přijímají zodpovědnost a jsou fantastičtí, pokud jde o kreativní nápady a řešení problémů. Jsou velmi empatičtí, takže dobře rozumí tomu, čím právě procházíte.

    Slabé stránky: Raci můžou být velmi nároční a vybíraví, pokud jde o konečnou zprávu nebo projekt. Podřízený Raka nikdy nemůže doufat, že by jejich šéf přehlédl překlep nebo chybu, protože Rak si všimne všeho, a navíc mu to bude dlouho předhazovat.

     

  • 5.

    Lev

    Autor: Profimedia

     

    Silné stránky: Stejně jako mocný lev, Lvi šéfové jsou známí tím, že vedou své firmy k úspěchu a vysokým ziskům. Jsou neohrožení, inspirující a zuřivě nezávislí. S podřízenými většinou zacházejí přátelsky a velkoryse.

    Slabé stránky: Jako šéfové mohou být dost egoističtí, hladoví po úspěchu, díky čemuž se nebudou na nikoho ohlížet.

     

     

  • 6.

    Panna

    Autor: Profimedia

     

    Silné stránky: Panny jsou orientované na detail, takže nic nepřehlédnou. Mají fantastickou paměť a jsou velmi pragmatické a logické.

    Slabé stránky: Šéfové Panny jsou někdy až moc perfekcionistické, a protože lidé jsou bytosti chybující, může to vést často k problémům.

     

  • 7.

    Váhy

    Autor: Profimedia

     

    Silné stránky: Váhy milují ostatní lidi, a to i v případě, že jim šéfují. Jsou populární, charismatičtí, bez problémů spolupracují a poradí, když je třeba. Šéfové Váhy jsou téměř vždy příjemní, okouzlující a milí, což jsou vlastnosti, které se téměř u vrcholového vedení nevidí.

    Slabé stránky: Váhy se chovají tak, aby se jim jejich zaměstnanci líbili, což jim v důsledku může ublížit.

     

     

  • 8.

    Štír

    Autor: Profimedia

     

    Silné stránky: Štíři jsou intenzivní, dokážou se soustředit na podnikání a práci jako nikdo druhý a mají doslova laserové vidění. Jsou ochranitelští a silní, vždy budou stát při vás.

    Slabé stránky: Štíři mohou mít na své zaměstnance nezdravě vysoké nároky. Raději přiznejte, že jste to nezvládli nebo nestihli, než abyste jim předali odfláknutou práci. Můžou být také nepružní, neodpouštějící a drsní, zvláště pokud se pokusíte podkopat jejich autoritu.

     

  • 9.

    Střelec

    Autor: Profimedia

     

    Silné stránky: Střelec je etický, vysokoenergetický a odchází z práce obvykle jako poslední. Výborně umí rozhodovat. Je spravedlivý a dobře vychází se svými zaměstnanci.

    Slabé stránky: Někdy bývá těžké udržet s nimi krok, zvláště když se rozhodnou pro nové řešení nebo novou cestu. Protože jsou nezávislí a velcí individualisté, může být někdy velmi náročné, aby zaměstnanec pochopil, co od nich šéf chce.

     

     

  • 10.

    Kozoroh

    Autor: Profimedia

     

    Silné stránky: Kozorozi jsou velmi ambiciózní šéfové a milují výzvy.

    Slabé stránky: Šéfové v tomto znamení obvykle chtějí, aby je všichni bezmezně poslouchali a za žádných okolností nedovolí, aby někdo podkopával jejich autoritu. Mohou být necitliví a tvrdohlaví.

     

  • 11.

    Vodnář

    Autor: Profimedia

     

    Silné stránky: Vodnáři šéfové jsou inteligentní a otevření, milují avantgardní myšlenky a nápady. Ve skutečnosti jsou Vodnáři ve funkci šéfů velmi vzácní.

    Slabé stránky: Vzhledem k tomu, že má Vodnář v hlavě spoustu myšlenek, má tendenci být netrpělivý a impulzivní. Hodně závisí také na jejich náladě a denní době.

     

     

  • 12.

    Ryby

    Autor: Profimedia

     

    Silné stránky: Ryby jsou moudré, kreativní, intuitivní a vášnivé. Přestože mají pověst ultra uvolněných osob, které špatně hospodaří s penězi, vydělávání peněz jim překvapivě jde.

    Slabé stránky: Ryby jako šéfové mohou být snadno manipulovatelné a přehnaně přecitlivělé.

     

     

     

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz