Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zbavte se nepřátel pomocí bílé magie! Pomohou vám kameny. Víte které?

/
  • (iStock)
    25. srpna 2018 ● 06:00

    Můžete dosáhnout svého štěstí? Ano, pokud přemůžete své nepřátele. A věřte tomu, že jich je kolem vás spousta, jen je možná nevidíte. Pokud se vám ale v životě nedaří, možná je načase povolat na pomoc bílou magii. Kameny, především drahokamy, mají od pradávna v magii velký význam. Chrání před mocnými silami a podle barvy i vlastností mají i různý charakter. Kterými byste se měli obklopit?

  • 1.

    Proč je mít u sebe

    Autor: shutterstock.com

     

    Drahé kameny vyzařují energii, která pomáhá a chrání. Všeobecně se považují za pozitivní pramen síly. Abyste využili stoprocentně sílu měsíčních kamenů, umístěte je do zlatého náramku nebo je umístěte do prstenu, který budete v daný měsíc nosit. To, že jsou jednotlivým měsícům přiřazeny jednotlivé kameny, souvisí s různými názory a tradicemi. Na výběr má vliv i pořizovací hodnota kamene. I ušlechtilé kameny si ale můžete dovolit koupit, i když ne v ryzí formě.

     

     

  • 2.

    Leden: Hyacint, topaz, granát, růžový křemen, ryzí křemen

    Autor: iStock

     

    Hyacint je červenohnědý cirkon, který vládne posilujícími silami působícími především uklidňujícím způsobem. Majitele ochraňuje před dušením a otravou, proti zlým duchům a zlým snům. Podporuje chuť k jídlu, pomáhá zažívání a hasí žízeň. Odstraňuje také zármutek.

  • 3.

    Únor: Ametys, chrysopras, onyx, safír

    Autor: Shutterstock

     

    Ametyst je křemen fialové barvy. Skrývá v sobě spirituální oheň, často ho požívají kněží v různých náboženství. Je pramenem síly pro všechny duševní a tvůrčí snahy. Posiluje srdce a nervy, zbavuje nespavosti a bolestí hlavy. Zahání stres a negativní emoce, tiší strachy, vztek a zlobu, zvyšuje naději a posiluje věrnost.

     

  • 4.

    Březen: Jaspis, hyacint, turmalín, sardonyx

    Autor: Shutterstock

     

    Jaspis se vyskytuje v mnoha barevných odstínech, většinou má proužky nebo skvrnky. Působí podpůrně v různých povoláních, je příznivý pro obchodování a považuje se za kámen splněných nadějí. Pomáhá při nemocech močového měchýře.

  • 5.

    Duben: Safír, ametyst, diamant, karneol

    Autor: iStock

     

    Safír je převážně modrý drahokam. Údajně je v něm obsažená část nebe. Je proto kamenem víry a duševního míru. Jeho energie vám pomůže při seberealizaci. Působí pozitivně na srdce a dýchací cesty.

     

  • 6.

    Květen: Achát, smaragd, topas

     

    Autor: iStock

     

    Achát hýří mnoha barvami. Posiluje úsudek a podporuje mravnost. V milostném životě působí pozitivně na ženy. Podporuje sebedůvěru, odhaluje skryté okolnosti, posiluje soustředění a praktická rozhodnutí, dodává odvahu a upřímnost sám k sobě. Pomáhá překonat zahořklost, vnitřní zlobu a a odstraňje vnitřní napětí. Navozuje pocit bezpečí. Snižuje horečku a pomáhá odstranit bolest hlavy.

  • 7.

    Červen: Smaragd, safír, achát, měsíční kámen

    Autor: iStock

     

    Smaragd má zelenou barvu různých odstínů. Je považovaný za královský kámen. Přisuzuje se mu síla odolnosti a schopnosti prosazení se. V milostné magii funguje jako zprostředkovatelský kámen, protože zastupuje harmonii a srdečnost. Je ochranným kamenem, během spánku zadržuje noční záření, zajišťuje dobré obchody. Otevírá srdeční čakru.

     

  • 8.

    Červenec: Onyx, smaragd, rubín, karneol

    Autor: iStock

     

    Onyx je černý kámen. V magii se používá často jako gemma (drobná plastika vybroušená nebo vyřezaná do drahého kamene a užívaná jako část šperku nebo amulet) s vyrytým kouzelným znamením. Posiluje kouzelnou sílu nositele a má propůjčovat pozemské štěstí. Podporuje myšlenkou hloubku a pevnost charakteru. Jako léčivý kámen působí proti potížím krevního oběhu.

  • 9.

    Srpen: Karneol, onyx, smaragd

    Autor: Shutterstock

     

    Karneol je kámen hnědočervené barvy. Když ho budete nosit, budete mít sílu se prosadit. Je to také kámen obnovy a oživení. Má vysokou energii, dodává odvahu, trpělivost a harmonii, tiší vztek, žárlivost, závist a rozptyluje deprese a negativní myšlenky. Ochraňuje před útoky jiných osob, navozuje klidný spánek a zahání noční můry.

     

  • 10.

    Září: Chrysolit, karneol, beryl

    Autor: iStock

     

    Chrysolit se často srovnává s olivínem, který má zelenou barvu. V magii je považován za kámen dokonalé moudrosti. Podporuje taky naději. Čistí srdeční čakru a solar plexus, odstraňuje staré pocity viny a lpění na minulosti.

  • 11.

    Říjen: Beryl, opál, akvamarín, ametyst

    Autor: iStock

     

    Beryl je mořsky zelený křišťál, může být ale i bezbarvý. Považuje se za kámen pravdy, proto se často v magii používá jako kámen varující před bezprávím. Jeho síla podporuje jasnozřivost. V milostných kouzlech se považuje za zážehový prostředek pro vztahy, které odumírají. Přitahuje dobro, štěstí a zahání smutek po tom, co je nám blízké.

     

  • 12.

    Listopad: Topaz, tygří oko, hyacint

    Autor: iStock

     

    Topaz se vyskytuje v různých barvách. Je to kámen spokojenosti, protože jeho síla probouzí v lidech dobré vlastnosti. Chrání před všemi druhy negativity. Mírní strach, vztek a depresi. Přináší radost a hojnost, zaměřuje energii tam, kde je to potřeba.

  • 13.

    Prosinec: Rubín, akvamarín, tyrkys, zirkon

    Autor: Kameny na focení zapůjčila ezoterická prodejna Modrá brána, Zborovská 1, Praha 5

     

    Rubín je červený kámen a je považovaný za královský. Je v něm ukrytá jiskra tvoření. Přináší nositeli štěstí a chrání ho před neštěstím. V magii se používá jako kámen, který je štítem proti všem druhům útoků. Uvádí do rovnováhy činnost srdeční čakry.

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz