Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Hledáte návod na šťastný život? Buďte hygge!

/
  • (iStock)
    11. srpna 2018 ● 06:00

    Připadá vám, že stále nejste spokojení a něco vám chybí? Zkuste žít jako Dánové, kteří prý patří k nejspokojenějším lidem na světě. Mají totiž úžasný recept na to, jak štěstí dosáhnout. Jejich životní styl se jmenuje hygge a možná byste ho měli vyzkoušet. Princip spočívá v tom, že se budete radovat z jednoduchých věcí.

  • 1.

    Idyla a pohodlí

    Autor: iStock

     

    Recept na štěstí je prý jednoduchý. Stačí se oddat přítomnému okamžiku, uvolnit svoji mysl, odložit všechny starosti a závazky a nechat se rozmazlovat. Hygge je především pohoda, domov, bezpečí a třeba váš oblíbený svetr a hrnek s kávou. Na vytvoření pohody vám stačí klidně jen lidé, které máte nejraději.

     

  • 2.

    Svíčky jako základ

    Autor: iStock

     

    Základním detailem, který souvisí s hygge, jsou svíčky. Zapálená svíčka vytvoří příjemnou atmosféru, kterou v dané chvíli dokážete prožívat. Nic prý nenahradí teplé osvětlení voňavých svíček, které dodají atmosféře pocit výjimečnosti. Stačí si tedy večer zapálit jednu svíčku a hned se ve vás probudí pocit pohody.

  • 3.

    Zasloužený odpočinek a relax

    Autor: iStock

     

    Kam se pořád ženete? Není nic lepšího pro pocit spokojenosti a štěstí než strávit hodinu v posteli. Nebo i dvě, je to na vás. Životní styl hygge tento koncept bouřlivě podporuje. A vy byste měli taky. Může to být romantická snídaně v posteli nebo čtení dobré knihy před usnutím. Nebo se můžete jít projít do lesa či si zacvičit s přáteli.

     

  • 4.

    Spojení s přírodou

    Autor: iStock

     

    Hygge zahrnuje také pobyt v přírodě. John Crace z Výzkumného ústavu štěstí uvedl pro The Guardian, že Dánové velmi rádi vycházejí ven, když prší. Skutečné hygge znamená vychutnávat si zvuky a vůně přírody, bouřku u otevřeného okna, švitořící vlaštovky nebo kvetoucí květy. I vaření s čerstvými bylinkami je součást životního stylu hygge. Dokonce i sušení prádla ve větru je způsob, jak žít s hygge naplno.

     

  • 5.

    Jednoduchost

    Autor: iStock

     

    Hygge je o jednoduchosti a užívání si jednoduchých věcí v životě. Vyžaduje to, abyste se naučili rozpoznat a užívat si přítomného okamžiku. Popíjení ranní kávy v županu u otevřeného okna, nebo venku na verandě – to je to pravé, co vám dodá pocit štěstí.

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz