Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

9 věcí, kterých se musíte vzdát, abyste byli šťastní! Dokážete to?

/
  • (iStock)
    20. listopadu 2023 ● 06:00

    Co vám brání ve štěstí? Máte odvahu nechat některé věci plavat? Chcete najít životní klid a radovat se z každého dne, i když není ideální? Zkuste vypustit ze svého života těchto devět věcí, a budete šťastnější. Tvrdí to aspoň Luminita D. Saviuc, která se kdysi sama dokázala vymanit ze složité životní situace a osobních problémů.

  • 1.

    Vzdejte se minulosti

    Autor: iStock

     

    Když se budete často ohlížet do minulosti, hrozí, že jakmile se zase otočíte zpátky, zjistíte, že vám budoucnost utekla. Nebuďte oběťmi minulosti. I když vás někdo zranil nebo srážel k zemi, nemusí vás to zlomit navždy. Ve chvíli, kdy si řeknete, že už máte všeho dost, stresu i úzkosti, trápení i utrpení, slz i zklamání, v ten moment jste připravení, abyste vzali život do svých rukou a podnikli kroky k tomu, abyste žili lépe a šťastněji.

     

  • 2.

    Vzdejte se svých strachů

    Autor: iStock

     

    Když je váš život ovládaný strachem, nemůžete nikdy nahlédnout do svého srdce. Strach způsobuje, že pochybujete o dobrotě lidí, budete se cítit bezvýznamní a zahořklí. Budete pochybovat sami o sobě. Nemůžete se oddávat strachu a čekat, že se budete cítit šťastní nebo že získáte dary od života. Řada věcí je pouze ve vaší hlavě. Zkuste tyhle iracionální strachy pustit a nahraďte je láskou. Žijte okamžikem, strach máme totiž jen z minulosti a budoucnosti.

  • 3.

    Vzdejte se přesvědčení, která vás svazují

    Autor: iStock

     

    V našem životě nás neformují události, ale náš pohled na to, co tyhle události pro nás znamenají. Uvědomte si, že z myšlenek se stávají proroctví, která se naplní. Čím více energie do nich vložíme, tím větší šance, že se splní. A to i ty, které nechceme, aby se naplnily. Je nutné vyprázdnit si mysl, zbavit se starých a zraňujících přesvědčení, abyste měli místo na nové a pozitivní myšlenky. Dřívější přesvědčení se nemusí podobat tomu, čemu věříte teď.

     

  • 4.

    Vzdejte se výmluv

    Autor: iStock

     

    Nikdy se na nic nevymlouvejte, ani na někoho. Nehledejte někoho, komu byste dali vinu za své neúspěchy. Vydáte tím zbytečně moc energie a nic tím navíc nezískáte. Výmluvami omezujete sami sebe a nemůžete růst a zlepšovat svůj život. Navíc – téměř sto procent výmluv nejsou ani reálné. Říkat, že nemůžeme to či ono, protože nám nikdo nepomůže a nepodporuje nás, je hloupost. Chcete-li tedy něco nového, vzdejte se výmluv.

  • 5.

    Vzdejte se nechuti dělat změny

    Autor: iStock

     

    Když nic neriskujete, nikdy nic nezískáte. Možná bude váš život jednoduchý a vyhnete se smutku, ale jen těžko můžete růst a měnit se. Když se budete zoufale bránit tomu, aby se něco změnilo a aby se život ubíral jiným směrem, budete působit sami sobě bolest. Změny jsou přirozené, nemůžete před nimi utíkat. Zkuste si položit otázky: Co se mi nelíbí na změnách? Co se stane, když se přestanu změnám bránit? Čeho se tolik bojím?

     

  • 6.

    Vzdejte se obviňování druhých

    Autor: iStock

     

    Neobviňujte matku, otce, sestru, bratra, partnera. Pokud jste něco udělali špatně, je to jen a jen vaše vina. Pokud chcete něco změnit, jste to vy, kdo se musí změnit. Vaše problémy si způsobujete sami, nikoli vaše okolí. Váš život i osud je ve vašich rukách. Nikam nevede, když vkládáte svůj život do rukou jiných lidí a pak čekáte, že ho za vás budou žít. Tak to nefunguje. Život žijte podle sebe a tak, jak si přejete. Vzdejte se všeho negativního a přestaňte s obviňováním.

  • 7.

    Vzdejte se stěžování si

    Autor: iStock

     

    Jsou lidé, kteří si neustále na něco stěžují. Večer uléhají a stěžují si, vstávají a zase si stěžují. Na to, že zpívají ptáci, že jedou kolem baráku popeláři, že zazvonil budík. Stěžováním kazíte den sami sobě i ostatním. A čím víc si budete stěžovat, tím nešťastnější budete. Stěžovat si neustále na něco vás vysává a drží v temnotě. Položte si otázky: Co mám opravdu rád? Co chci? Co miluji? 

     

  • 8.

    Vzdejte se luxusu kritizovat

    Autor: iStock

     

    Vztahy mohou kvést jen tam, kde mezi lidmi panuje respekt, porozumění a podpora. Vadnou tam, kde tohle chybí a kde se kritizuje. Vaším úkolem není kritizovat to, co dělají druzí, ale zaměřit svou energii na uzdravení a přijímání všeho, čím jste. Jakmile se smíříte sami se sebou, smíříte se s ostatními věcmi, lidmi a situacemi, které vás kdysi zranily. Přestaňte kritizovat sami sebe, pak přestanete kritizovat druhé. Zkuste se vžít do kůže druhých, zaujměte soucitný postoj.

  • 9.

    Vzdejte se života, který žijete podle představ druhých

    Autor: iStock

     

    Chcete se zavděčit druhým? Ztratíte se sami sobě. Na tomto světě nejste proto, abyste žili podle představ druhých. Žijete svůj život, tak ho žijte podle svého. Je potřeba, abyste byli sami sebou. Klidně dejte přednost dočasnému nepohodlí před dlouhodobou rozmrzelostí. Začněte žít tak, jak to je správné pro vás, a to i za cenu, že někoho urazíte. Dělejte věci, které přinášejí radost vám, ne druhým.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz