Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vyberte si růži a zjistěte, co všechno její barva prozradí o vašem vztahu!

/
  • (iStock)
    13. března 2019 ● 06:00

    Darovat někomu růži znamená víc než tiché díky nebo miluji tě. Růže jsou krásné, úžasné a existují v mnoha barvách. Víte, že každá barva růže má ve skutečnosti svůj specifický význam a může hodně vypovědět o vašem vztahu? Co symbolizují konkrétní barvy v případě růží?

     

    Nejen slovy, ale i barvou květin můžete mnohé vyjádřit. A u růží to platí dvojnásob. Myšlenka takzvané květomluvy vznikla ve středověkých harémech a pak získala obrovskou popularitu hlavně za vlády anglické královny Viktorie. Zkuste komunikovat jako tenkrát – pomocí barevných růží.

     

  • 1.

    Červená růže

    Autor: iStock

    Tradiční červené růže symbolizují romantickou lásku. Červená barva je obecně vysoce energetická barva, která zvyšuje vášnivost. Symbolicky se tato barva používá v magických rituálech týkajících se plodnosti, protože její vlnová délka zvyšuje vášnivé pocity. A vášeň to může být sexuální, nebo může být spojena s něčím, co chcete podpořit. Červené růže znamenají taky dokonalost a krásu. Kromě barvy ještě můžete zvážit počet růží – muži, kteří chtějí ženě navrhnout manželství, mohou darovat dvě červené růže navzájem propojené – je to symbolický způsob, jak ženu požádat o ruku.

  • 2.

    Růžová růže

    Autor: iStock

    Růžová růže je tak trochu ve stínu té červené, ale v růžovém odstínu najdete spousty významů. Růžová je barvou radosti a mladosti a je to taky způsob, jak vám říct „obdivuji tě“ nebo „vážím si tě“. Ideální barva v případě, že chcete obdarovat růží kamarádku nebo partnera. Růžové růže vyjadřují nevinnou lásku ještě předtím, než se vztah rozvine do erotické roviny. Výběrem růžové růže vyjadřujete uznání za všechno, co váš partner nebo partnerka ve vztahu pro vás dělá.

  • 3.

    Žlutá růže

    Autor: iStock

    Co očekávat od takové veselé barvy? Žlutá je vysoce energetická brva, která je spojená se štěstím, takže je to ideální barva přátelství. Pokud dáváte žlutou růži, jako byste říkali: „Děláš mi radost“. Žluté růže moc romantické nejsou, ve skutečnosti mohou ve vztahu naznačovat, že s vámi (nebo vy s ním) chce ten druhý vztah ukončit. Žluté růže naznačují „Buďme jen přátelé“ a můžou též signalizovat žárlivost.

  • 4.

    Bílá růže

    Autor: iStock

    Bílá barva je barvou čistoty, takže není žádné překvapení, že bílé růže symbolizují nevinnost (podobně jako růžové). Ovšem kromě čistoty a nevinnosti taky bílá vyjadřuje myšlenku, že jste připraveni čekat a začít něco nového. Tyto růže partnerovi naznačují: „Jsem vás hoden“ nebo „Stojíš mi za to, abych na tebe počkal“. Jsou tedy symbolem naděje a určitého tajemství.

  • 5.

    Oranžová růže

    Autor: iStock

    Oranžová barva je tradičně barvou vášně a touhy, je to vlastně kombinace žluté a červené, takže symbolizují taky přitažlivost. Je to vhodná barva, pokud chcete naznačit, že váš vztah má smysl a chcete ho prohloubit. Je to také výborná barva v případě, že máte novou známost a chcete přejít do další fáze vztahu. Oranžové růže nádherně vyniknout s růžemi barvy broskvové (touha se mísí s upřímností) nebo červenými (naznačují vášnivou touhu po partnerovi).

  • 6.

    Fialová růže

    Autor: iStock

    Kdysi byly tyhle růže oblíbené u králů a princů. Fialová je barva magie, proto symbolizuje okouzlení a nadpřirozenou moc lásky. Pokud chcete někoho obdarovat fialovou (nebo levandulovou) růží, říkáte tím, že vaše náklonnost je větší, než se může zdát, a že jste jím naprosto okouzleni. Fialová barva znamená šarm, hluboký magnetismus, flirt i jemnou touhu. Tato barva vám připomíná ty nejjemnější emoce a taky nejkrásnější vzpomínky, které s někým sdílíte.

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz