Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Jste na sebe moc přísní? Tahle znamení se neustále srovnávají s ostatními!

/
  • (iStock)
    10. ledna 2020 ● 06:00

    Jsou lidé, kteří to nemají snadné, protože sami sebe velmi přísně soudí a kritizují vše, co udělají. Nic není v jejich očích dobré, nebo by to mohlo být ještě lepší. Neustále si kladou otázku, proč jsou druzí lepší a oni horší. Jejich sebevědomí je téměř na nule, a to z nich dělá smutné a nespokojené bytosti.

    Soudíte sami sebe a porovnáte se s ostatními? No, někdo musí být lepší než my, že? Tělo tamté kolegyně je hezčí, pokožka jiné je zdravější, další má zase lesklejší vlasy. Ale i vy máte něco, za co byste se mohli pochválit, nebo ne? Většinou soudíme sami sebe a kritizujeme se proto, protože máme nerealistické požadavky a očekávání. Je rozdíl mezi životem, v němž se přijmete takoví, jací jste, a životem stráveným nenávistí k sobě samému. Těchto 6 znamení zvěrokruhu patří k největším sebekritikům.

  • 1.

    Rak

    Rak
    Rak
    Autor: iStock

    Lidé narození ve znamení Raka tráví strašně dlouhou dobu přemýšlením o tom, co udělali špatně a co správně. U Raků se objevují velmi často poruchy příjmu a přetrvávají s přestávkami celý život. Nikdo nestráví více času přemýšlením, zda je jejich strava správná, nebo zda je jejich hmotnost přijatelná. Neustále tráví svůj život hledáním způsobu, jak zhubnout. Raci nebudou poslouchat kritiku, protože jiným názorům nedůvěřují, jen svým vlastním. Ovšem taky dokážou velmi rychle sami sebe tvrdě potrestat.

     

  • 2.

    Ryby

    Ryby
    Ryby
    Autor: iStock

    Ryby chtějí, aby vše v jejich životě probíhalo hladce, a když neprobíhá, kladou si to za vlastní vinu. Předpokládají, že ať už se cokoli pokazí, je to jejich chyba. Mají křehké sebevědomí a zranit Ryby je velmi snadné. Vše vyplývá z hluboké potřeby soudit ostatní i sebe sama. Možná jste udělali něco špatně, ale Ryba se bude domnívat, že mnohem horší věc „spáchala“ ona. Vždy se budou Ryby považovat za ty, které nesplnily žádné očekávání.

  • 3.

    Panna

    Panna
    Panna
    Autor: iStock

    Panny procházejí životem s neustálým pocitem, že nejsou dost dobré – bez ohledu na to, co dělají a jak úspěšné jsou. Nemyslí si ani tak moc, že jsou špatné, ale neustále hodnotí činy, které učinily. Každý den stojí před pomyslným zrcadlem pokání a cítí vinu za vše, co mohly udělat lépe. Když Panna cítí, že udělala něco špatně, uzavře se do sebe a bude si lízat rány a neustále se bude omlouvat za to, co provedla.

     

  • 4.

    Váhy

    Váhy
    Váhy
    Autor: iStock

    Váhy mají tendenci zaměřovat se na svůj vzhled, a když nejsou spokojeny s tím, co vidí v zrcadle, obvykle si to moc berou a začnou se přehnaně kritizovat. Váhy se téměř nikdy necítí sebevědomě, pokud jde o jejich vzhled, takže se s tím vyrovnávají tak, že lichotí všem kolem sebe. Mají pocit, že když se „pokloní“ druhým, budou jejich fyzické nedostatky odpuštěny nebo přehlédnuty. Jsou sami sobě přísnými soudci a v životě mají pro sebe hodně nenávisti.

  • 5.

    Býk

    Býk
    Býk
    Autor: iStock

    Zatímco patří Býci na jedné straně k nejbezpečnějším a nejspolehlivějším lidem zvěrokruhu, ironií je, že jsou zároveň nejnebezpečnější, pokud jde o vlastní tělo. Býci podobně jako Váhy nejsou nikdy spokojeni se svým vzhledem, i když vypadají obvykle mimořádně dobře. Tento nedostatek sebeúcty souvisí pouze s fyzickým tělem, jinak jim v dalších oblastech sebevědomí nechybí. Pokud obejmete Býka, bude mít pocit, že jste ho objali právě na místě, které není dokonalé.

     

  • 6.

    Kozoroh

    kozoroh
    kozoroh
    Autor: iStock

    Protože Kozoroh ví, co je správné a co se děje, soud přichází z jejich strany rychle a bouřlivě – bohužel vždycky spíše k sobě samému. Nelíbí se jim selhání a nesnášejí, když musí přiznat vlastní chyby. Od Kozoroha nečekejte, že se bude nadšeně omlouvat. Nikdy se nevymaní ze svého vlastního pocitu, že nejsou dost dokonalí. Myslí na sebe velmi často a v soukromí jsou velmi přísní, pokud jde o úsudek o vlastních činech.

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz