Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jaká je vaše největší slabost ve vztazích? Podívejte se na obrázek a zjistěte to!

/
  • (BPŽ/archiv)
    13. března 2020 ● 06:00

    Uvědomovat si slabosti v partnerském vztahu může být sice ponižující, ale z dlouhodobého hlediska to z vás může udělat lepšího partnera. Proč se o sobě nedozvědět víc pomocí tohoto osobnostního vizuálního testu? Když budete znát svoje slabiny, budete také moci více zapracovat na konkrétní oblasti a váš vztah můžete zlepšit.

    Samozřejmě nemusíte dělat žádný test, abyste věděli, že všichni máme svoje slabé i silné stránky, pokud jde o vztahy. A všichni jsme někdy udělali nějakou chybu. Chyby nám ale umožňují, abychom se učili a rostli jako partneři. Tento test osobnosti optických iluzí navrhli odborníci, aby pomohl určit slabiny v našich vztazích na základě našich osobnostních rysů. Jak na to? Podívejte se na obrázek a první prvek, který spatříte, si zapamatujte. Pak si přečtěte podrobnou analýzu každého z pěti prvků a odhalte o sobě tajemství. Viděli jste jako první…

     

    Autor: BPŽ/archiv

  • 1.

    Klidnou tvář: Svůj vztah máte rádi pod kontrolou

    Autor: BPŽ/archiv

    Viděli jste jako první prvek pokojnou a klidnou tvář dole vpravo? To podle odborníků znamená, že jste inteligentní jedinec, který vždy přemýšlí pár kroků dopředu. Dokážete snadno analyzovat jakoukoli situaci a předvídat, co si budou ostatní myslet, a podle toho chytře naplánovat své akce. Cítíte se lépe, když je všechno tam, kam to patří. Snažíte se vždy najít klid v chaosu a minimalizovat stres. Jste ochotni věnovat maximální úsilí tomu, aby v jejich životě nebyl chaos. Hodně používáte svůj instinkt a dokážete taky skvěle plánovat, proto ve vašem partnerském vztahu obvykle udržujete stres na uzdě. Ne vždy jde ale vše naplánovat dopředu. Musíte opustit svou touhu ovládat všechny aspekty života, zvláště v romantickém vztahu. Uvědomte si, že nemůžete řídit a plánovat emoce, myšlenky a pocity své ani svého partnera. Někdy musíte jednoduše věřit vesmíru a jít s proudem. Teprve pak vybudujete smysluplný a milující vztah.

     

  • 2.

    Osobu, která sbírá ovoce: Jste příliš ambiciózní

    Autor: BPŽ/archiv

    Pokud jste si všimli jako první postavy, která sbírá ovoce, znamená to, že jste poháněni cílem a ve své kariéře jste velmi ambiciózní. Dokonce i ve vašem dětství jste měli velké kariérní ambice a tyto sny vás vždy hnaly dopředu. Ačkoli se vaše kariérní cíle mohly v dospělosti mnohokrát změnit, stále jste odhodláni být nejlepší ve svém oboru. Odmítáte přijímat cokoli menšího než to, co si myslíte, že je pro vás dokonalé, a nikdy nepřestanete dostatečně tvrdě pracovat.

    Určitě je to chvályhodné, že sledujete své kariérní cíle s takovou houževnatostí, ale váš kariérismus může vytvořit trhliny ve vašich vztazích, protože kvůli tomu často zanedbáte své partnery. Silné zaměření na vaše kariérní cíle by nikdy nemělo znamenat to, že budete projevovat menší pozornost osobě, kterou milujete. Musíte do svého vztahu investovat stejně tolik jako do své práce. Když dáte svému partnerovi najevo, že si ho vážíte, bude zároveň vaší největší podporou při dosahování vašich profesních cílů. Když vyhrajete, budou vám fandit co nejhlasitěji. Nezapomeňte si tedy připomenout, že láska a vztahy jsou stejně důležité jako pracovní a kariérní cíle, ne-li více.

  • 3.

    Matku a dítě: Příliš se spoléháte na názory druhých

    Autor: BPŽ/archiv

    Všimli jste si jako první matky a dítěte? To znamená, že dáváte přednost rodině a považujete ji za nejdůležitější část svého života. Pokud jde o hodnoty, můžete být trochu staromódní, protože svou rodinu milujete naprosto nejvíc. Vaše identita je významně ovlivněna vaší rodinou a vztahy, které s nimi sdílíte. To ovlivňuje téměř všechny ostatní aspekty vašeho osobního a profesního života. I když je vaše rodina nejvyšší prioritou a je samozřejmě důležitá, může to ovlivnit vaše další kontakty s ostatními lidmi.  

    Jistě se shodneme, že rodina je zásadní součástí naší identity a našich životů, musíte se však taky soustředit na sebe, své potřeby, touhy, přání a sny. Přestože je hezké vážit si názorů rodinných příslušníků například na vašeho partnera či manžela, neměli byste se spoléhat pouze na jejich názory, a na jejich základě činit důležitá rozhodnutí. Názory vaší rodiny by nikdy neměly narušit váš partnerský vztah. Měli byste přijmout jejich zpětnou vazbu s otevřenou myslí a pak pracovat na svém vztahu nezávisle, aniž by vás někdo ovlivňoval.

     

  • 4.

    Létající ptáky: Jste nepraktický snílek

    Autor: BPŽ/archiv

    Pokud jste jako první viděli létající ptáky na obloze, znamená to, že jste člověk, který je tak trochu duchem nepřítomný, který se snadno rozptyluje. Většinu času trávíte sněním a hlavu máte v oblacích. Narodili jste se jako snílek a vaše sny vás můžou zbavovat realistického pohledu na svět. Máte zvláštní dar přeměnit nudnou a průměrnou situaci v bezpečné a nádherné prostředí. Ale nemáte žádné plány na to, abyste přestali snít.

    Protože jste snílek, máte jedinečnou perspektivu a vidíte svět jinak než ostatní. To je jistě zvláštní dárek a ostatní jsou často fascinovaní tím, jak vidíte svět, ale vaše odlišná perspektiva světa může vést i k některým vážným zklamáním v životě, protože realita se často velmi liší od snů. To může být bohužel pravda hlavně ve vztazích. Možná máte tendenci věřit, že jste našli dokonalého partnera a že prožíváte pohádkovou romantiku, ale ve skutečnosti může být váš partner i vztah v protikladu s tím, čemu věříte.

  • 5.

    Tvář muže: Vyhýbáte se lidem a sociální interakci

    Autor: BPŽ/archiv

    Viděli jste jako první mužovu tvář? To znamená, že se vyhýbáte sociálním interakcím a raději pozorujete lidi z dálky. Mohlo by to být způsobeno tím, že se bojíte odmítnutí, nebo že se stydíte. Ale to si může vybrat daň za vaše přátelství a vztahy. Pro vaše blízké bude vždy těžké překonat vaši osobní bariéru a spojit se s vámi na intimní a osobní úrovni.

    Pozorování lidí z bezpečné vzdálenosti může být velmi poučné a může vám pomoci analyzovat složitost lidí a sociální interakce. Ale může to taky nepochybně ovlivnit vaše romantické vztahy, a dokonce to může zabránit v setkání s novým potenciálním partnerem. Pokud si opravdu přejete vybudovat hluboký a láskyplný vztah, musíte být k lidem vstřícnější. Je třeba projevit více empatie, soucitu a laskavosti, když se k vám lidé snaží přiblížit. Pokud si chcete vybudovat smysluplné a trvalé spojení s někým, na kom vám záleží, musíte vystoupit ze své komfortní zóny.

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz