Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

6 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu, která vycítí všechno. Patříte k nim?

/
  • (iStock)
    17. dubna 2020 ● 06:00

    Ne každý dokáže vycítit pocity druhých, ovšem existují lidé, kteří jsou v tom doslova borci. Je jim prostě dáno shůry, jak se říká. Empatie je vrozená a je to skvělý dar, který umožní jeho nositelům vnímat pocity ostatních lidí. Někteří mají větší empatii, jiní menší. Co to vlastně znamená?

    Empatie je schopnost vnímat pocity druhých lidí, což může být někdy dobře, ale jindy hůře. Empatičtí lidé dokážou zpracovat emoce ostatních, dokážou taky cítit bolest i radost světa. Empatie je prý čistá sestra soucitu. Soucitní lidé cítí lítost nad ostatními, ale empatičtí jim navíc dokážou porozumět a emocionálně se s nimi spojit. Která znamení zvěrokruhu má největší empatii?

  • 1.

    Ryby (19. února - 10. března)

    Autor: shutterstock.com

    Ryby jsou jedno z nejcitlivějších znamení, které je v podstatě v nepřetržitém stavu úzkosti. Ovšem jsou také velmi empatické. Vědí, kdo z rodiny trpí nějakou bolestí a vy to dokážete odhadnout ještě dřív než oni sami. Jejich negativitu nebo špatnou náladu dokážete doslova nasát, protože cítíte nutkavou potřebu pomoci. Vaše přítomnost je pro druhé velmi uklidňující a dovedete je dostat do pohody. Patříte k těm, kteří si na svoje bedra berou tíhu celého světa.

     

  • 2.

    Býk (20. dubna - 20. května)

    Autor: shutterstock.com

    Že by vás nenapadalo, že zrovna Býk bude empatické znamení? Ovšem je. Býci jsou neuvěřitelně citliví na emoční výstupy ostatních lidí, a dokážou velmi přesně odhadnout psychické rozpoložení. Nemusíte to nikde vykládat, postačí, aby druzí věděli, že tu jste pro ně. Jste nejlepší přítel, kterého by si mohli přát, protože jste empatický a laskavý člověk, který dokáže uklidnit láskou.

  • 3.

    Panna (23. srpna - 22. září)

    Autor: shutterstock.com

    Panny se celý život potácejí mezi perfekcionismem a empatií. Jedním z důvodů, proč někdy působí chladně a nepřístupně, je snaha chránit se před tím, aby nasály pocity druhých. Až moc by je totiž bolelo. Proto jako mechanismus přežití používají zdánlivý chlad a odstup – ale to je pouze jen fasáda. Jinak vše cítí velmi hluboce, zvláště pokud jde o zvířata. Pokud je zvíře v nouzi, vždy se mu snažíte nějak pomoci. Empatie je ve vás hluboce zakořeněna a někdy vás doslova sžírá.

     

  • 4.

    Štír (23. října - 21. listopadu)

    Autor: shutterstock.com

    Další znamení, které obvykle navenek nepůsobí citlivě, je Štír. Ironií je, že i když jsou Štíři považovaní za drsné a agresivní, jsou to taky nejcitlivější a nejempatičtější znamení zvěrokruhu. Vždy chtějí pomoci a chtějí, aby lidé byli šťastní, a občas se do té pomoci ženete až moc tvrdě. Když máte pocit, že má přítel potíže, upnete se pouze na to, abyste mu pomohli. Ale pravdou je, že ne vždy je to dobře. Cítíte emoce světa, ale zaměření se jen na jednu osobu, není ideální. Jste empatičtí a někdy zapomínáte na svoje vlastní emoce.

  • 5.

    Vodnář (20. ledna - 18. února)

    Autor: shutterstock.com

    Vodnáři, vaše empatie je skutečně hluboká a ke světu kolem vás se chováte jako ke svému dítěti. Neustále máte zájem o druhé, a když vycítíte jejich bolest, chcete jim pomoci. Nesnesete myšlenku, že je někdo smutný nebo opuštěný, a v podstatě celý život trávíte snahou, aby byli lidé šťastní. Když chtějí vaši pomoc, jste i vy šťastný, ale pokud někdo vaši empatii neocení, máte tendenci se zlobit. Pak je problém, protože hněv vaši empatii otupuje a jste pak méně vnímaví k okolí.

     

  • 6.

    Blíženci (21. května - 20. června)

    Autor: shutterstock.com

    Blíženci jsou opravdu velmi empatičtí a někdy to pro ně není snadné. Vstřebáváte pocity druhých a někdy je nedokážete zpracovat, takže se pak cítíte velmi špatně a můžete upadat do depresí. Proto se někdy lidem vyhýbáte, abyste jejich bolest moc nenasáli, ale když vás někdo požádá, rádi pomůžete. Vždy se pak snažíte udělat maximum pro ostatní i pro sebe.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz