Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čím vytočíte jednotlivá znamení? Kterou větu nikdy neříkejte Býkům či Lvům?

/
  • (iStock)
    20. listopadu 2020 ● 06:00

    Existuje jedna fráze či věta, kterou nesmíte vyslovit, pokud nechcete naštvat člověka na základě jeho znamení zvěrokruhu. Pamatujte, že ne každého uráží stejné věci. Na slovech je špatné to, že je nikdy nemůžete vzít zpět, jakmile je vyslovíte. To je taky důvod, proč byste se měli kontrolovat ještě předtím, než něco vypustíte u úst.

    Určité výroky dokážou každé znamení zvěrokruhu pořádně vytočit až do nepříčetnosti. Zde je seznam vět, které byste si měli zapamatovat, a nikdy je v rozhovoru s konkrétním znamením raději nepoužívat.

  • 1.

    Beran

    Beran
    Beran
    Autor: iStock

    Zdržím se. Nebo: Zavolám vám později

    O lidech patřících k tomuto znamení se říká, že jsou od přírody velmi neklidní a úzkostliví. Nesnášejí, když je někdo nechává čekat nebo když není dochvilný. Nikdy jim tedy neříkejte věty typu „zavolám vám později“, protože jsou najednou nuceni přehodnotit situaci, což ve finále poškodí jejich ego.

     

  • 2.

    Býk

    Býk
    Býk
    Autor: iStock

    Nestačíš na to. Nebo: Sleduji tě

    Býci nesnášejí, když je jejich život ostře zkoumán. Nemůžou navíc vystát lidi, kteří jsou narcisté a milují samochválu. Nenávidí ty, kteří sami sebe neustále vyzdvihují a dávají ostatním najevo, že jsou lepší. Je pravděpodobné, že situaci ještě zhoršíte tím, že na ně zvýšíte tlak tím, že jim řeknete něco ve smyslu, že na to prostě „nestačí“.

  • 3.

    Blíženci

    Blíženci
    Blíženci
    Autor: iStock

    Buď zticha

    Lidé, kteří se narodili v tomto znamení zvěrokruhu, jsou známí tím, že jsou velmi expresivní, a proto výroky jako „prosím, drž už pusu“ nebo „nemůžete mlčet?“ opravdu zraní jejich ego a neskutečně je rozzlobí. Nikdy je nesmíte obtěžovat tím, že se jich budete ptát, proč jsou zticha nebo proč se neusmívají. Jsou to Blíženci, ti nedělají nic náhodně. Přestaňte je tedy vyslýchat.  

     

  • 4.

    Rak

    Rak
    Rak
    Autor: iStock

    Dovolte mi něco říct

    Rakům se nelíbí, že jsou zastaveni, nebo dokonce přerušeni a požádáni, aby se zdrželi svých projevů. Považují to za velmi neuctivé. Rovněž se jim nelíbí, když se jejich plán změní, a proto se snažte, aby se raději nic neměnilo, pokud s nimi máte co do činění.

  • 5.

    Lev

    Lev
    Lev
    Autor: iStock

    Ten v tom vypadá lépe

    Zrozenci v tomto znamení jsou si skutečně vědomi svého vzhledu a charizmatu. Takže jim neříkejte věty jako „ten druhý v tom vypadá lépe“, „to vám moc nevyhovuje“ nebo „to ti moc nesluší“. Vaše vztahy pak nebudou ideální a budete muset hodně co napravovat.

     

  • 6.

    Panna

    Panna
    Panna
    Autor: iStock

    Nezajímá mě, co si myslíš

    Začněme tím, že Panny jsou gramatičtí narcisté. Gramatické chyby považují za obrovské faux pas. Jsou sice pokorní, ale nenávidí, když je někdo nerespektuje. Nelíbí se jim, když jim druzí říkají, že na jejich názoru nezáleží nebo „je mi jedno, co si myslíš“. To jsou pak vytočení!

  • 7.

    Váhy

    Váhy
    Váhy
    Autor: iStock

    Rychle se rozhodněte

    Každý ví, že Váhy nenávidí, když musí spěchat, stejně tak nesnášejí, když je někdo obchází nebo když je nutí, aby se pro něco rozhodly, ideálně okamžitě. Výroky typu „rozhodni se rychle“ „musíte si vybrat jednoho z nás“, „musíte se rozhodnout hned teď" je vystavují velkému tlaku a ony takové situace nemají rády. A existuje ještě jedna drobnost, která je otravuje: když jim někdo řekne, aby ztlumily hudbu. Nenávidí kohokoli, kdo „zabíjí“ jejich atmosféru.

     

  • 8.

    Štír

    Štír
    Štír
    Autor: iStock

    Končím s tebou nebo dávám ti ultimátum

    Štíři jsou velmi citliví. Nesnášejí pocit, že jsou někým nahrazeni, ať už přítelem nebo partnerem. Jsou taky alergičtí na slova jako „ultimátum“. Vytváří to na ně zbytečný tlak a je méně pravděpodobné, že ze sebe vydají maximum. Oni potřebují svůj čas a svoje tempo a nepotřebují nikoho, kdo by jim to připomínal.

  • 9.

    Střelec

    Střelec
    Střelec
    Autor: iStock

    Mám nejtěžší život

    Střelci jsou optimisté. To je důvod, proč je nebaví lidi, kteří říkají negativní věty jako „můj život je nejtěžší“ nebo „mám opravdu smůlu“. Střelci nesnáší, když někdo kolem nich pořád mluví o svých problémech. Nemají rádi komplikace a snaží se dělat vše pro to, aby svět byl v pořádku. Samozřejmě i oni mají problémy, ale vždy se snaží najít řešení. Jsou velmi aktivní, nemají rádi lidi, kteří sedí za pecí a nikam se jim nechce. Ti se nikdy nestanou přáteli Střelců.

     

  • 10.

    Kozoroh

    kozoroh
    kozoroh
    Autor: iStock

    Proč to pořád děláš?

    Lidé narození v tomto znamení nesnášejí, když jsou souzeni nebo když jim někdo neustále předhazuje fráze typu „proč to děláš ty?“ nebo „nemůžeš s tím někdy přestat?“. Pak mají pocit, že je ti druzí soudí a vyčítají jim, že jsou takoví, jací jsou. Neradi taky půjčují peníze, protože si myslí, že by to v budoucnu ovlivnilo jejich vztah, a dokonce by ho to mohlo zničit.  

  • 11.

    Vodnář

    Vodnář
    Vodnář
    Autor: iStock

    To je ale hloupý nápad

    Když někdo nerespektuje nebo neoceňuje nápady Vodnáře, zraní ho to víc, než rozčílí. Cítí se pak neschopní a hloupí. Proto je zapotřebí pečlivě volit slova, jakmile začnete diskutovat s Vodnářem. Vodnář také nenávidí, když za ně někdo jiný vyřeší pracovní problém, raději si vše udělají sami a po svém. Dává jim to pocit, že mají kontrolu nad svým životem a nad vším, co se v nich děje.

     

  • 12.

    Ryby

    Ryby
    Ryby
    Autor: iStock

    Slyšel jsem je o tobě mluvit

    Ryby nemají rády, když jsou součástí pomluv a drbů. Nebaví je to, a samy to taky nikdy nedělají. Nelíbí se jim tedy, když o nich lidé mluví špatně. Pro ně je důležité, co si o nich ostatní myslí. Existují lidé, kteří nejlépe fungují, když jim druzí „masírují“ ego. Ryby ale takové nejsou, nesnášejí, když jsou ponižovány a někdo ničí jejich sebeúctu, když jim druzí řeknou, že nejsou schopné vykonat určitý úkol.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz