Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Která tři znamení zvěrokruhu zvládají stres s přehledem? A která tři naopak vůbec?

/
  • (iStock)
    11. srpna 2021 ● 06:00

    Každý reagujeme na stres jinak, někoho nevytočí skoro nic, jiní snášejí špatně cokoli. Co uděláte vy, když vám dítě pomaluje během vaší soustředěné práce v kuchyni zeď v obýváku pastelkami? Mávnete rukou a pokračujete dál, nebo začnete šílet? To, jak zvládáte stres, záleží hodně i na tom, v jakém znamení jste se narodili.

    Některá znamení jsou cholerická, jdou hlavou proti zdi a stres je dokáže vystřelit doslova na Měsíc. Jiná jsou harmonická a dokážou krásně zvládat jakoukoli stresovou situaci a pod tlakem se nehroutí. Která tři znamení patří k těm, která zvládají stres na výbornou, a která tři jsou na konci seznamu a stres je pro ně noční můra?

  • 1.

    Býk (20. dubna - 20. května)

    Býk

    Býci si libují ve žvýkání trávy a lenošení na slunných pastvinách. Podobně lidé narození ve znamení Býka oceňují jednoduchá potěšení. Rádi jdou na věc pomalu, přecházejí od jednoho úkolu k druhému, a to důkladným metodickým způsobem.

     

    Pokud má Býk na seznamu tuny úkolů, zhluboka se nadechne a u každého si udělá krátkou přestávku na svačinu. Tohle zemské znamení je skutečně nohama na zemi a jeho zrozenci jsou spolehliví a vždy dokončí to, co začnou. Podobně klidně a s rozvahou přistupují k stresujícím situacím a vždy mají chladnou hlavu. Jejich motto? "Nakonec se zvládne všechno!"

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Býk • Videohub

  • 2.

    Střelec (22. listopadu - 21. prosince)

    Střelec

    Střelci rozhodně nepatří k těm, kteří se hroutí z toho, že nestihli odpovědět na všech tři sta doručených e-mailů. Střelcům vládne planeta Jupiter, takže vidí život z ptačí perspektivy a na vše se dokážou dívat z nadhledu. Nepotřebují si život zatěžovat dalšími dramaty, když je potřeba, k jádru problému se vždy nakonec dostanou.

     

    Tento povahový rys jim pomáhá skvěle zvládat stresové situace. Proč by se Střelec zbytečně stresoval nepořádkem v bytě, když může prozkoumat pobřeží Argentiny nebo vyrazit na nějaký zajímavý výlet? Motto Střelců: "Nic není důležitější než samotný život, tak proč se rozčilovat a stresovat malichernostmi?"

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Střelec • Videohub

  • 3.

    Ryby (19. února - 20. března)

    Ryby

    Ryby žijí často ve svém vysněném světě, který jim může dobře posloužit, když realita neodpovídá tomu, co by si představovaly. Těmto svobodným duším jde hlavně o to, aby se cítily spokojené a žily v souladu i s ostatními, nikoli aby s nimi bojovaly. Přitom jejich vrozená nesobeckost je silným zdrojem stresu.

     

    Ryby, které rády pomáhají druhým lidem, dokážou zapomenout na své vlastní starosti, jen aby posloužily jiným. Pokud kolem nich začne probublávat stres, vodní znamení, k němuž Ryby patří, využijí svou kreativitu jako způsob úniku.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Ryba • Videohub

  • 4.

    Lev (23. července - 22. srpna)

    Lev

    Má zítra Lev odevzdat stostránkovou esej nebo důležitý projekt? Chystá se za hodinu někam odjet, a pořád nemá sbaleno? Lev si až do poslední chvíle myslí, že stresu dokáže odolat, ale protože patří k ohnivým znamením, obvykle to nedokáže.

     

    Jakmile vidí, že času ubývá, začne narůstat úzkost a brzo se ze Lva stává nejvystresovanější bytost na zemi. Jistě, Lvi mají úžasné nadání pro dramata, show a královská představení, ale bohužel to vše se může přenést i do dalších aspektů jejich života, zvláště když věci nejdou podle plánu. Lvi dokážou vyvolat hysterii, pokud zjistí, že v jejich oblíbeném obchůdku došly jejich milované cereálie.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Lev • Videohub

  • 5.

    Panna (23. srpna - 22. září)

    Panna

    Panna vidí svět přes lupu a snaží se vyřešit stovky detailů a nedostatků. Snaží se být vždy dokonalá – a to po všech stránkách. Gramaticky, hygienicky i nutričně. Takže když se něco zvrtne, ať je to cokoli, třeba špatně vypracovaný úkol či nekvalitní jídlo v restauraci, stres je nevyhnutelný.

     

    Aby se těmto nepříjemnostem vyhnula, Panna žije v iluzi, že musí vzít všechno na sebe, což jí samozřejmě způsobuje ještě větší stres. Panna úzkostlivě plánuje a snaží se předem odhadnout výsledek situace, k níž ještě ani nedošlo. Není divu, že se na pláž vypraví s ochranným faktorem 50, sprejem proti hmyzu, náplastmi a dezinfekcí na ruce. Panny, život ale neběží tak hladce, jak byste si představovaly.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Panna • Videohub

  • 6.

    Blíženci (21. května - 20. června)

    Blíženci

    Které třetí znamení zvěrokruhu nesnáší stres? Nemusíte dlouho přemýšlet, je to jasné. Blíženci jako vzdušné znamení berou život asi tak, jako by se najednou ocitli v obřím tornádu. Blíženec víří strachy a zapomenuté úkoly a žije v neustálém chaosu svých myšlenek. „Vypnul jsem troubu?“ „Co jsem to jen měl zítra udělat?“ „Jak bych měl co nejlépe napsat ten mail?“ Nebo: „Je lepší jóga, nebo pilates?“

     

    Úzkostlivé přemítání Blíženců spolu s otálením téměř jistě znemožňuje dodržet nějaký plán. Na tři minuty začne Blíženec pracovat na svém daňovém přiznání a pak se rozhodne, že se musí naučit nejnovější tanec, který viděl na YouTube. A následně si uvědomí, že zapomněl na konferenční hovor s šéfem. S tolika nedokončenými projekty na talíři se Blíženec nikdy nemůže dostat ze stresu. Což bohužel často vede k vyhoření. Klid, Blíženci, a zpomalte.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Blíženec • Videohub

     

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Letní horoskop pro jednotlivá znamení od astroložky Boháčové • Videohub

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz