Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Velký Pátek: Nepracujte, rozjímejte a přičarujte si štěstí. Poradíme vám, jak na to!

/
  • Vyzkoušejte jarní rituály!
    Vyzkoušejte jarní rituály! (istock.com)
    15. dubna 2022 ● 06:00

    Tento den je podle křesťanské liturgie dnem, kdy by se měl držet smutek nad Ježíšovou smrtí. Aspoň symbolicky. Vhodné je tedy rozjímat a nepracovat. Žádné praní, žehlení nebo vysávání. Naopak je vhodné praktikovat nejrůznější rituály.

  • 1.

    Očistěte se

    Dříve se lidé na Velký Pátek obřadně myli pod tekoucí vodou s vírou, že voda má nadpřirozené vlastnosti. Tehdy samozřejmě nebyla umyvadla, tak se chodilo k potoku. Můžete to také zkusit. Omytím celého těla si zajistíte údajně nejen svěžest a zdraví, ale taky můžete omládnout. Máte-li dlouhé vlasy, jděte se učesat pod zelenou vrbu. 

     

  • 2.

    Ranní rituál

    Na Velký pátek je hranice mezi reálným světem a tím posmrtným, mnohem tenčí. Pokud se toužíte napojit na někoho zesnulého, může se vám to podařit. A jestli hledáte na odpověď na nějakou otázku, kterou vám může dát jen váš předek, zkuste to. Potřebovat budete jen svíčku a zrcátko. Svíčka má být bílá nebo fialová (tím uctíte zesnulé). Když ji zapálíte, soustřeďte se na toho, s kým chcete komunikovat. Mějte také v mysli otázku, kterou mu chcete položit. Zda se vám to podaří, na to vám odpoví zrcátko, které jste položili vedle svíčky.

  • 3.

    Spojení s mrtvými

    Říká se, že když v tento den uvidíte nějaké znamení, jde o předpověď budoucnosti. Buďte pozorní a dívejte se kolem sebe, když spatříte během dne několikrát stejný symbol, zamyslete se na tím, co by to pro vás mohlo znamenat do budoucna. Možná vás napadne, že o nic nejde, ale každé znamení na Velký pátek vnímejte jinak a pozorněji.

     

  • 4.

    Osudové znamení

    Ideální den na to, abyste se přestali hrabat v minulosti nebo ulpívali na něčem, co nefunguje. Chcete-li se něčeho zbavit, co vám bere energii, napište si to na papírek a ten pak spalte. Když budete lístek dávat do ohně, pozorně se dívejte do plamenů a myslete na to, že jste se osvobodili.

     

  • 5.

    Zbavte se negativních věcí

    Hledáte lásku? Zkuste ji najít pomocí tohoto kouzla. Budete potřebovat karty (konkrétně esovou kartu), na kterou napíšete zeleným fixem svoje přání, a keramického slona. Navečer si sedněte někam, kde není hluk, slona vezměte do ruky a zavřete oči. Myslete na to, co byste si přála, aby se vám splnilo. Pak slona rozbijte o dlažbu nebo kámen. Poté vezměte esovou kartu a schovejte ji pod polštář. Přidejte i nějakou stříbrnou minci. Ráno minci darujte někomu, komu přejete štěstí – jedině pak se splní to vaše. Dobré přání lze také přivolat tím, že ho „pošlete po větru“ v podobě pírek. Ideální místo na tento rituál je nějaké rozcestí.

     

    NÁŠ TIP: Jaké dny jsou ještě - kromě Velkého pátku - vhodné pro čarování? Zjistíte to z této infografiky:

     

Autor: aši, inf

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz