Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Největší nerváci zvěrokruhu. Kdo je náchylný k úzkostem, panice a depresím?

/
  • Které znamení trpí na paniky?
    Které znamení trpí na paniky? (istock.com)
    6. dubna 2022 ● 06:00

    Stres může ovlivnit tělo různými způsoby. Když se dostaví úzkost, je možné, že se vypnete, přejdete do panického režimu nebo upadnete do deprese. To, jak reagujete na stresující události, souvisí s typem vaší osobnosti. Způsob, jakým zacházíte se svými emocemi, neovlivňuje pouze váš pohled na život, ale také vaše vztahy.

    Možná vás tedy bude zajímat, které znamení zvěrokruhu je náchylnější k nervové labilitě a neurotickým reakcím. U kterého astrologického znamení je největší pravděpodobnost, že bude úzkostné a nervní?

  • 1.

    Vodnář

    I když jsou Vodnáři známí tím, že jsou „cool“, mohou se nechtěně vystavit velkému stresu. Toto vzdušné znamení se snaží chovat ke všem lidem příjemně, což již může způsobit paradoxně pocity úzkosti. Vodnáři chtějí být jiní a jedineční, ale chtějí taky zapadnout a touží po tom, aby je lidé měli rádi.

  • 2.

    Váhy

    Váhy

    Váhy jsou takové od narození, chtějí, aby byli všichni šťastní. Na první pohled je to skvělá kvalita. Má to však svá úskalí. Na svá bedra si berou až příliš mnoho pocitů druhých. Budou dělat cokoli, aby se ostatní cítili šťastně, na svůj úkor. Riskují samozřejmě, že odsunou své vlastní potřeby na vedlejší kolej, což je bude více stresovat a vyvolávat v nich úzkosti.

     

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Váha • Videohub

  • 3.

    Ryby

    Ryby

    Zatímco Ryby mohou navenek působit odtažitě a chladně, uvnitř se odehrává doslova kolotoč všech možných úzkostí. Toto znamení je velmi intuitivní – což znamená, že přijímají spoustu emocionálních informací najednou. Kvůli tomu mohou zapomenout na stanovení hranic, protože chtějí pomoci všem a všem se taky zavděčit. Výsledek? Vystresují se pak z toho a může je přepadnout panika a úzkost.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Ryba • Videohub

  • 4.

    Rak

    Rak

    Zatímco Ryby jsou léčitelky, Rak je „emocionální houba zvěrokruhu“. Raci skutečně cítí to, co cítíte vy. A co víc, vládne jim Měsíc, který dokáže měnit nálady jako na houpačce. Takže skutečnost, že jsou Raci náladové znamení, není žádným překvapením. Vzhledem k tomu, že Rak není schopen ovládat tyto věci – Měsíc nebo emoce ostatních – často se cítí mimo kontrolu a stresuje se kvůli neschopnosti udržet stabilitu. Jestli je někdo ve vaší blízkosti nervák, zeptejte se ho, jestli není Rak.

     

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop lásky pro Raka: Jaké znamení se k němu hodí • Adam Balažovič, Martina Boháčová

  • 5.

    Panna

    Panna

    Samozřejmě, Panna by musí být v téhle šestce úzkostných nerváků. Koneckonců, je to "pracovní kůň" zvěrokruhu. S myslí jako stálý kontrolní seznam pochází jejich úzkost z velké části od nich samotných. Když máte neustále tolik práce, máte pocit, že jste nikdy neskončili. A pak cítí selhání, protože nikdy nedokončí, co si naplánovaly. Tento tlak na neustálou produktivitu je vyčerpává, takže nakonec se mohou vyčerpat úplně a spadnout do deprese.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Panna • Videohub

  • 6.

    Blíženci

    Blíženci

    Dává smysl, že mezi nejvíce úzkostné spadají všechna vzdušná znamení. Vzduch vládne myšlení, intelektu a mysli, takže je přirozené, že je velmi často pohltí jejich vlastní myšlenky. Nejhorší nerváci jsou na seznamu Blíženci, i když nejsou nepodobní Panně. Blíženci mají milion myšlenek za minutu, podobně jako někdo, kdo má ADD nebo ADHD. A spousta lidí narozených v tomto znamení tuhle poruchu pozornosti skutečně má. Protože se jejich mysl pohybuje rychlostí warpu, snadno se zahltí vším, co je na jejich seznamu úkolů.  Jediný způsob, jak se zklidnit, je zvolnit a naučit se dýchat a především říkat „ne“.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová: Obecná charakteristika znamení - Blíženec • Videohub

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz