Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Které znamení je náchylnější k depresi? Těchto šest s ní bojuje

/
  • (iStock)
    1. března 2022 ● 06:00

    Deprese je čím dál častější, zvláště v poslední době přibývá lidí, kteří se potýkají s pocity úzkosti. Špatnou náladu mívá každý, ovšem deprese je už mnohem vážnější stav, při němž člověk pociťuje beznaděj, ztrácí zájem o každodenní činnosti a nevidí cestu ven. Deprese může zasáhnout každého, ovšem podle astrologů jsou některá znamení k této nemoci náchylnější.

    Obecně jde o taková znamení, která jsou emotivnější a vysoce intuitivní. Takoví lidé pak mají větší pravděpodobnost, že je postihne vedle smutku taky deprese. Také určité osobnostní rysy, jako jsou nízká sebeúcta, sebekritičnost, pesimismus nebo přílišná závislost na jiných lidech, jsou spojeny s vyšším rizikem deprese. Která znamení sem patří?

  • 1.

    Ryby

    Ryby

    Ryby jsou znamení, u kterého nejpravděpodobněji propukne deprese. Ryby se totiž už depresivní narodily, mají sklon k mučednictví a přehnané obětavosti. Jsou laskavé a milující bytosti, ale to může vést k tomu, že jsou taky sebelítostivé a sebedestruktivní. Často lítají kdesi v oblacích bez kontaktu s realitou. Na svět se dívají přes růžové brýle a jejich zasněný pohled na život není realistický, takže se téměř pokaždé zklamou. Pokud Ryby upadnou do deprese, je to obvykle proto, že nemohou ovládat svůj život tak, jak by chtěly, a to je drásá. Vždy se rozhodnou mlčky trpět, snaží se usmívat a udržovat se v pohodě, i když uvnitř trpí. Nechtějí ale, aby se jejich blízcí cítili špatně.

     

  • 2.

    Rak

    Rak

    Raci patří k znamením, která mají obrovskou tendenci k ponurosti a depresi. Tito lidé jsou velmi citliví, starostliví, soucitní a pečující, ale sami mají často pocit, že o ně se nikdo nestará. Vzhledem k tomu, že Rak je „matkou“ zvěrokruhu, je třeba, aby těm, kdo se narodili v tomto znamení, ostatní dávali silně najevo, že je mají rádi. Potřebují uznání a náklonnost, aby se v životě cítili šťastní a emocionálně bezpeční. Jejich deprese často přichází v důsledku přílišného zapojení do života jiných lidí a skutečnosti, že nemohou ovládat smutek, který cítí. Raci neradi ventilují svoje emoce, proto raději trpí v tichu a mlčení. Lékem na jejich smutek je obklopit se přáteli a rodinou, kteří je podporují a sympatizují s jejich pocity.

  • 3.

    Štír

    Štír

    Štír je znamení, které cítí emoce velmi hluboce a intenzivně, takže není překvapením, že tito lidé mívají tendenci trpět depresemi více než ostatní. Štíři vždy emocionálně investují do svých osobních vztahů, což znamená, že když tyto vztahy nefungují, okamžitě se stávají smutnými a úzkostlivými. Jedněmi z největších spouštěčů deprese u Štíra jsou samota, ztráta a odloučení. Štír bohužel taky nikdy nepřizná, že se utápí ve smutku a depresi, bojí se, aby jeho slabinu někdo nepoužil proti němu. Aby se vyhnuli smutku, musí se naučit ovládat svoje intenzivní emoce. Je pro ně dobré mít po boku důvěryhodného přítele, s nímž mohou sdílet své nejhlubší myšlenky.

     

  • 4.

    Kozoroh

    kozoroh

    Kozoroh je další znamení zvěrokruhu, které je náchylnější k depresi, a to z několika různých důvodů. I když lidé narození v tomto znamení mají tendenci zůstat klidní i pod tlakem, tak když nedají průchod svým emocím, mohou skončit v depresi. Kozorozi jsou od přírody pochmurní a jsou zvyklí na zoufalé situace, takže upadnout do deprese je poměrně snadné a rychlé. Tito lidé mají často pocit, že jsou zodpovědní za každého a za všechno, a když tohle své vysoké očekávání odpovědnosti nesplní, nastupuje vina a následně i deprese. Musí se naučit důvěřovat sobě i ostatním lidem a vybrat si několik spolehlivých přátel, se kterými se mohou podělit o své pocity, když se cítí smutní.

  • 5.

    Blíženci

    Blíženci

    Blíženci jsou komplikovaní lidé, kteří jsou náchylní k prožívání intenzivních emocí, ať už jsou dobré nebo špatné. Toto znamení je symbolizováno dvojčaty, což znamená, že Blíženci mají dvě odlišné stránky své osobnosti. Jsou vysoce inteligentní, dynamičtí a upovídaní lidé, ale mohou upadnout do deprese, pokud se dostanou do nudné rutiny nebo se ocitnou v situaci, kdy nemůžou mluvit a svobodně vyjadřovat své myšlenky. Většinou jim jejich živá představivost zabraňuje, aby upadli do rutiny, ale i ta nejkreativnější mysl může občas prskat a zastavit se. Zatímco některá znamení zvěrokruhu trpí v tichosti, Blíženci promítají svou depresi a vnitřní problémy do vnějšího světa pořádně nahlas!

     

  • 6.

    Býk

    Býk

    Býk je další znamení zvěrokruhu, u kterého je vyšší riziko vzniku deprese. Tito jedinci jsou milovníky domova a dávají přednost rodinné rutině. Cítí se nejpohodlněji, když jsou obklopeni svými blízkými. Deprese je může tvrdě zasáhnout, když tento luxus nemají. Pak více spí a nadměrně si dopřávají jídlo a nejraději jsou sami se svým žalem. Ale i když se cítí nesmírně smutní a beznadějní, jsou taky velmi skromní a nepotřebují svoje emoce sdělovat všem. Náladu jim dokážou zvednout aromaterapie, vaření a pečení.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz