V období novoluní nastává zvláštní doba impulzů, které působí na člověka, zvířata i rostliny. Kdo například vydrží aspoň jeden den půstu, předejde prý mnoha chorobám, protože tělo je v této době nejlépe připraveno na pročištění. Je to taky super doba na to, abyste se zbavili špatných zlozvyků, včetně kouření a podobně.

Poslední červnové novoluní je 29. června a je ve znamení Raka. Znamená to, že může přinést přecitlivělost a touhu o někoho pečovat. Je ideální čas na rekonstrukce, opravy a udržování vztahů hlavně v rodině. Máte-li partnerský vztah napjatý, máte šanci to napravit. Nezatěžujte tělo alkoholem ani těžkými jídly. A jaké jsou vhodné rituály pro novoluní?

Video
Video se připravuje ...
Úplňky v roce 2022 a na co si dát během nich obzvlášť pozor • Videohub

Vytvořte si záměr

Měsíc nám dodává velkou dávku energie. Proč nezdokonalit tím, že se zaměříte na jeden nebo dva cíle, které vás obzvlášť baví? Udělejte si čas na vytvoření záměrů, které jsou jasné, stručné a co nejvíce konkrétní. Například: „Chci získat novou práci, která mi přinese naplnění a vyšší plat, než mám teď.“ Nebo: „Udělám zkoušky v autoškole na první pokus“. Tyto záměry jsou jasné a konkrétní. Nejen, že budou informovat vesmír o vašich touhách, ale také budete silněji zaměření na to, po čem skutečně toužíte.

Zapalte svíčku

Nebo vneste trochu světla do svého života jiným způsobem. Zapálení svíčky v novoluní znamená, že máte touhu vnést do života trochu více světla. Požádejte vesmír, aby na vás během tohoto novoluní a všech těch, které po něm následují, osvítilo ozdravné světlo. Tento rituál můžete také povýšit tím, že zapálíte svíčku se záměrem, který si přejete projevit během následujícího měsíčního cyklu. Držte svíčku, přivolejte pocity vděčnosti a lásky a požádejte vesmír o to, co chcete. Pak ji nechte dohořet, nesfoukávejte.

Začněte něco nového

Novoluní je nejúrodnějším dnem lunárního cyklu. Pokud je nějaký ideální čas pro zahájení něčeho nového, je to jistě novoluní! Požádejte o tu práci, po které toužíte. Odpovězte na inzerát, pozvěte ji/ho na rande, začněte se vším, co vás baví. Nyní je skvělá chvíle začít znovu.

Vytvořte si seznam

Pamatujete si záměry, o kterých jsme mluvili? No, pokud je chcete ještě zvětšit, udělejte si celý seznam do všech detailů, které byste chtěli, aby vesmír zvážil při naplňování vašich snů a tužeb. Řekněme, že vaším záměrem bylo najít si novou práci. Kde bude vaše kancelář? Jaké budou vaše hodiny? Jaký bude váš šéf? Na jakých typech projektů budete pracovat? Totéž platí o lásce. Jaký typ vztahu chcete? Jak by měl partner vypadat?  Udělejte to co nejvíc podrobné, jak jen to lze. Cílem je vytvořit si ve své mysli obraz toho, jak nová situace bude vypadat, až se do ní dostanete, abyste se mohli soustředit na to, co je pro vás skutečně smysluplné.

Vytvořte si vlastní rituál

Pokud přemýšlíte o solných kruzích a čarodějnicích nad kotlem, pamatujte, že ačkoli tyto rituály jistě existují, nemusí to být nutně to, co potřebujete. Vytvoření vlastního rituálu je jednoduše otázkou vytvoření souboru praktik, které se zavazujete provádět během každého novoluní. Může to být jednoduché podobně jako meditace, lekce jógy nebo psaní seznamu. Nebo to může být propracované jako očistná koupel nebo detoxikace celého bytu. Ať je to cokoli, ujistěte se, že to zahrnuje chvilku na zamyšlení. Pravidelné rituály vám mohou pomoci, abyste eliminovali možnost vydat se směrem, který není v souladu s vaším srdcem. Použijte novoluní jako signál pro zklidnění a manévrování ke svým snům.