Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Žáčci podle znamení horoskopu: Kdo je génius a kdo vůdce smečky?

/
  • Zpátky do školy...
    Zpátky do školy... (iStock)
    6. září 2022 ● 06:00

    Škola je velký předěl v životě dítěte a každé se se ní vyrovnává po svém. Znamení, ve kterém je školáček narozený, často určuje i přístup k učení.

  • 1.

    Beran – Vůdce smečky

    ...
    Ve skupinových projektech se snažíte, Berani. Jsi vůdcem ve všech třídách a nebylo by překvapením, kdybys byl na střední škole studentským prezidentem

  • 2.

    Býk – Praktik

    ...
    Býci se lépe učí, když to, co se učí, mají přímo před sebou, místo aby to měli napsané v knize. Mají pocit, že si věci pamatují, když je skutečně dělají, což jim dává výhodu. Jsou odhodlanější, když s jistotou vědí, že něco umí, než když čekají, až se to naučí dodatečně.

  • 3.

    Blíženci – Nasávají vědomosti

    ...
    Blíženci se učí věci velmi rychle a zapamatují si navždy vše, co jim řeknete. Málokdy se stane, že by zapomněli na velké detaily, a také rádi pomáhají lidem, kteří tomu nerozumějí. Jsou schopni do hloubky studovat něco, co je zaujme.

  • 4.

    Rak – Drží se cíle

    ...
    Raci se vždy soustředí na své cíle, což je nutí neustále tvrdě pracovat. Nic nenechávají na poslední chvíli, a vždy se budou snažit získat co nejlepší známku. Jsou velmi vytrvalí a nikdy nevynechají odevzdání úkolů.

  • 5.

    Lev – Pomocník

    ...
     Lvi nejsou jen skvělí studenti, ale také skvělí učitelé. Svou práci udělají a udělají ji rychle, takže jim zbývá čas na to, aby pomohli ostatním, kteří tomu nerozumějí.

  • 6.

    Panna – Záleží jim na známkách

    ...
    Panny jsou nesmírně pracovité a chtějí, aby to všichni věděli. Svou práci vždy staví na první místo a soustředí se výhradně na svou budoucnost. Svými známkami se nechlubí, ale jsou velmi hrdé na svou tvrdou práci a čas, který jí věnují.

  • 7.

    Váhy – Zajímají je spolužáci

    ...
    Učí se? Ne, díky. Dělám si legraci, ale Váhy jsou ve škole obvykle proto, aby se socializovaly a byly ve společnosti ostatních. Rády se "učí" ve skupinkách a nesnášejí, když dělají školní úkoly samy. Lvi a Váhy by díky tomu byli ve škole skvělými přáteli.

  • 8.

    Štír – Zvědavec

    ...
    Jsou to velmi vášniví žáci, a když je něco zajímá, zkoumají to důkladně. Rádi se učí a domácí úkoly a projekty považují za nutnost, ne za volitelnou možnost. Škola je pro Štíry na prvním místě a učení se na test nepovažují za "práci".

  • 9.

    Střelec – Objevitel

    ...
    Střelci jsou přirozeně spontánní, takže by rádi studovali historii a podnikali výlety za starověkými artefakty a památkami po celém světě. Stejně jako Býci se také učí prakticky a rádi vidí, o čem se učí, aby tomu porozuměli.

  • 10.

    Kozoroh – Génius

    ...
    Kozorohům prostě všechno dojde. A pokud ne, zeptají se. Když jde o školní úkoly, na nic si nehrají a vždycky je uvidíte, jak dělají něco navíc. V každém skupinovém projektu jsou vůdčí osobností a všem to rozhodně nevadí.

  • 11.

    Vodnář – Kreativec

    ...
    Být kreativní jako Vodnář je hořkosladké. Jsou velmi inovativní a pečlivě si rozmýšlejí, jak věci udělají co nejlépe. Jsou však tak vybíraví, že jsou frustrovaní, když věci nejdou přesně podle jejich představ.

  • 12.

    Ryby – Perfekcionalista

    ...
    Ryby potřebují, aby všechno bylo dokonalé. Jsou na sebe velmi přísné a nikdy si nechtějí vzít den volna nebo vynechat školu. Ryby jsou velmi zaměřené na detaily, ale mohou se stresovat kvůli maličkostem.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz