Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ravenův horoskop na prosinec: Co přinesou Vánoce?

/
  • Raven Argoni, astrolog a čaroděj.
    Raven Argoni, astrolog a čaroděj. (archiv)
    5. prosince 2022 ● 06:00

    Prosinec je měsíc nědějeplný, ale také hektický. Co vás v něm čeká, z hvězd vyčetl astrolog a mág Raven Argoni.

  • 1.

    Beran

    ...
    Prosinec 2022 přinese Beranům pocity bezbřehého štěstí, protože mají osudem dáno, že si mohou během posledního měsíce tohoto roku do slova a do písmene dělat, co chtějí. Naštěstí pro ostatní znamení to bude Beranům trvat až do 23. prosince, než jim to úplně dojde a než si to plně uvědomí, ale to už bude na pořadu dne rituální Nov v Kozorohu a současně do znamení Berana tiše vstoupí planeta štěstí Jupiter, takže na jakékoliv bezuzdné a v podstatě i zbytečné skotačení už nebude čas. Navíc hned po Novu je Štědrý den a Štědrý večer, takže se dá předpokládat, že štědře nadělené možnosti řádit dle svého gusta až do bezvědomí, Berani plně nevyužijí. Po Štědrém dni, když budou mít Berani nacpaná bříška řízkama, kapry a bramborovým salátem, jim už nezbude žádná energie na zbytečné šaškování, takže se toho kolem Beranů během prosince příliš mnoho neodehraje. Takže, šťastné Vánoce a ať se v příštím roce opakují častěji!

  • 2.

    Býk

    ...
    Pokud Býci nosí brýle na čtení, tak je asi během letošního prosince z nosu nesundají. V Býku se setkává Měsíční vzestupný uzel a Uran, což je velmi zajímavá konstelace, která jasně praví, že pokud si Býci chtěli  nebo chtějí vzít nějakou půjčku od banky (tím samozřejmě myslím od oficiální banky nebo státní spořitelny, jsou na dobré cestě, akorát budou muset pořád dokola přepočítávat různé bankovní nabídky, cenu zboží, výši úroků a míru inflace, protože to všechno se bude během posledního měsíce v tomto roce prudce měnit. Viníkem ale nebudou Býci, ti budou patřit spíše mezi postižené, a proto bude lépe, když nechají brýle na nose, aby mohli zavčasu hájit své živobytí. Z takového toho typicky osudového hlediska jim ale nehrozí prakticky nic. Veselé Vánoce a šťastný nový rok! Ať nám vydrží co nejdéle!

  • 3.

    Blíženci

    ...
    Patříte-li mezi Blížence, připravte se v prosinci na všechno, co souvisí s planetou Mars. Je to mužská, mužná, bojová a bojovná planeta, která podle východní filosofie odpovídá všemu, co souvisí s jangovou podstatou světa, což je síla, oheň, rychlost a v běžném životě je to schopnost prosazovat své zájmy a schopnost chránit sebe, své blízké a svou rodinu. Z toho všeho celkem jasně plyne, že zrovna Blížence bych v průběhu prosince raději moc nedráždil a z hlediska politiky a obchodu bych všem, kteří se ještě do konce roku chystají okrást nebo trochu vyždímat kohokoliv, kdo si o to občas bohužel přímo škemrá, poradil, aby si speciálně u Blíženců dali pozor, jinak by mohla jejich snaha po snadném obohacení skončit svižnou fackovačkou, jako v klasickém hongkongském akčním filmu. Takže, veselé Vánoce a hodně dárků a hlavně, aby to nebyly jen prázdné krabičky!

  • 4.

    Rak

    ...
    Z hlediska astrologického račího plemene může být docela zajímavý vnitřní pocit vědomí, že ze znamení Raka právě odchází negativní Černá Luna, která zde zlobila od dubna tohoto roku. Definitivně bude pryč po desátém lednu 2023. Ale už tento měsíc, přestože je výše zmíněné černé znamení ještě ve dveřích, s rukou na klice, připomíná vše, co se kolem Raků děje situaci, kdy vám na pohotovosti začnou tahat rybí kost z krku. Už víte, že přežijete. Nesmíme se proto na Raky zlobit, když budou občas propadat záchvatům neovladatelné veselosti, na jejich místě bychom se zřejmě nechovali jinak. Pokud se kdokoliv, kdo je narozený v Raku nachází v jakémkoliv boji nebo řeší s někým konflikt, pocítí příliv síly, potřebné k boji. Ale, jak občas říkám, nebijte Santa Clause, snaží se vám pomáhat a za nic nemůže.

  • 5.

    Lev

    ...
    Znáte přísloví, které jsem kdysi dávno vymyslel a ono pak zlidovělo - byli čtyři bratři, šetřili a měli za tři? V prosinci tohoto roku budete v podobné situaci jako zmínění tři bratři, jinými slovy, pokud byste si chtěli založit jakékoliv spoření nebo se rozhodli investovat do obnovitelných zdrojů, tak pokud nechcete o své úspory potupně přijít, nedělejte to. Nechte to jiným, kterým třeba bude štěstí přát, ale váš obchod to zvláště teď, ke konci roku, není. Vše, co se bude kolem vás odehrávat během prosince, budete ovlivňovat svou vlastní vůlí, čili pro vás bude platit, že každý je štěstí svého strůjce, to se ale změní na začátku ledna, kdy do vašeho lvího znamení vstoupí pověstná Černá Luna, symbol nešťastných náhod. Do té doby však, nechť žijí Vánoce 22, svátky hojnosti a šťastného přežití!

  • 6.

    Panna

    ...
    Prosinec 2022 se jeví pro Panny jako klidný a spokojený měsíc, budete mít práci a výdělek, k tomu bude fungovat bydlení a zřejmě i topení, nemusíte mít strach, že se stanete obětí nešťastných či poťouchlých náhod, všechno, co si přejete se bude hbitě, leč nenásilně plnit. Kamarádi a známí si vás budou vážit, ve společnosti budete žádaní a chtění a všichni budou dychtivě naslouchat, když se pustíte do sdělování svých, popřípadě i převzatých životních zkušeností. Co více si můžete přát? Drobné neshody, víceméně komunikačního rázu, se mohou objevit v partnerství, v této oblasti se bohužel může stát i to, že se s někým rozejdete a budete se o partnerské štěstí pokoušet s jiným partnerem či partnerkou. Svůj nový protějšek můžete dostat i od Ježíška, když mu včas napíšete hezký dopis, tomu se říká literární magie.

  • 7.

    Váhy

    ...
    Všimli jste si, kolik tajemných bytostí nosilo o Vánocích dárky? Byli jsme zvyklí na Dědu Mráze, potom jsme se přeorientovali na Ježíška a na Santa Clause. Zajímavé bylo, že žádný z nich neměl nikdy smysl pro humor. Když jsem byl malý a někdo se mě ptal, čím bych chtěl být, tak jsem říkal, že vnukem Dědy Mráze a čekal jsem, že se Děda Mráz objeví, protože ho to zaujme a hodíme na to téma konstruktivní rozhovor, třeba o případné adopci, ale nestalo se nic. Podobná situace, milé Váhy, se může velmi snadno opakovat i ve vašich životech, kdy se budete spoléhat na někoho, kdo vaší důvěry není hoden, nebo budete očekávat pomoc od lidí, kteří naprosto zklamou a to nemluvím jen o našem "sociálním zabezpečení", ale i o normálních lidech, kteří mohou být členy vaší rodiny, pracovního kolektivu nebo s nimi můžete mít i nějakou smlouvu o případné pomoci (pojišťovny a podobně), které se nakonec nedočkáte. Dovolím si parafrázovat výrok Marka Twaina - i o Vánocích najdete pomocnou ruku jedině na konci svého ramene.

  • 8.

    Štír

    ...
    Ve znamení Štíra je pevně zakotven Měsíční sestupný uzel, což je  znamení trochu smutné a k tomu ještě retrográdní, no, přeloženo do lidštiny to znamená, dávat si pozor na dlouhodobé půjčky, které mohou končit katastrofálně, takže pokud možno, žádné hypotéky a žádné leasingy. Když na to nemáte, tak to nekupujte nebo počkejte, až nebudete mít ve svém znamení Měsíční sestupný uzel. Všechno ostatní je v relativní pohodě a v pořádku. Je zajímavé, že v dnešní době skoro všechno souvisí s penězi, původně jsem chtěl napsat, že pro Štíry bude trochu nepříjemné všechno, co souvisí s penězi a najednou jsem si uvědomil, že s penězi souvisí úplně všechno, peníze jsou zřejmě novou hybnou pákou evoluce. Inteligence, zdraví, fyzická síla a rychlost, to všechno se může jít zahrabat. Takže, milí Štíři, pozor na dlouhodobé půjčky. Přeji bohaté Vánoce a bohatého a štědrého Ježíška a v závějích peněz zasypaný nový rok 2023.

  • 9.

    Střelec

    ...
    Na poslední chvíli v tomto roce můžete ještě něco důležitého stihnout, samozřejmě vám neřeknu, co to může být, protože pro každého Střelce bude důležité něco jiného, pro jednoho zdraví, pro druhého partnerství, pro všechny peníze, ne-li dokonce sociální pomoc od státu. Takže by bylo dobré si v klidu sednout, udělat si kafíčko, popřípadě přizvat manželku, manžela, partnerku, partnera, spolubydlící a dospělé děti, možná i rozumnější psy nebo jestli chováte opici, tak i opici a důkladně se zamyslet nad svou finanční situací a nejenom v dešti nadávek a vulgarizmů konstatovat, že nepatříte k nejbohatším lidem v tomto státě, ale hluboce se zamyslet, nejlépe přímo s kalkulačkou v ruce na téma "co a jak dál?" Mělo by se zadařit, takže, šťastný, veselý a hlavně pravidelný!

  • 10.

    Kozoroh

    ...
    Znamení Kozoroha je bohaté na planety. 23. prosince se v Kozorohu setká Slunce s Měsícem, čili bude Nov a kromě toho se v Kozorohu budou vyskytovat ještě Venuše, Merkur a Pluto, takže doslova takový menší guláš z různých pomalých i rychlých planet. Je to velmi dobrá konstelace vzhledem k práci a k dalšímu pracovnímu zaměření v blížícím se novém roce 2023. Kozorozi se budou dostávat do čela a do vedení a podle toho jak budou smýšlet Kozorozi, bude smýšlet celý národ, ani nevím, kdo ze známých průrazných borců je Kozoroh a komu do řádného Kozoroha ještě něco chybí. Pozor - rafinovaní Kozorozi mohou zůstávat v pozadí a jako zkušení loutkoherci mohou "jen" tahat za nitky. To jen tak na okraj, abychom rozuměli situaci. Řekl bych, že jich moc nebude. Šťastné Vánoce a průrazného, dominantního Ježíška.

  • 11.

    Vodnář

    ...
    Co to přináší, když se Vodnář kamarádí se Saturnem? Ruku na srdce, je to mimořádně silná dvojka. Vodnáři budou zdraví, draví a ještě o nich mnohokrát uslyšíme. V současné době se může na Vodnáře trochu lepit smůla, zvláště pokud se budou snažit pracovat jako řemeslníci, hodinoví manželé nebo budou chtít podnikat přes internet, není to prostě pro ně nejvhodnější doba. Dá se říct, že v životě Vodnářů bude prakticky všechno fungovat, co se týká zaměstnání, práceschopnosti, dalšího studia, popřípadě podnikání, do kterého se budou pouštět vedle své normální práce. Na samostatné podnikání jako osoby samostatně výdělečně činné nejsou moc dobré konstelace, to se dá doporučit pouze těm Vodnářům, co už v tom mají dlouholetou praxi. Takže, veselé Vánoce a dobře naladěného hodinového Ježíška!

  • 12.

    Ryby

    ...
    Jednu důležitou vlastnost mají Ryby v poslední době oproti ostatním znamením - trpělivost. Je to něco, co na svých bedrech unese jen málo lidí. Nutnost na něco si počkat. A na to jsou Ryby mistři. Navíc jsou všestranné a přesně tak se budou projevovat. Vždycky říkám, všimněte si, že v našich horoskopech chybí totemové zvíře, které by létalo. Všechno buď plave, běhá po dně nebo pobíhá po dvou či po čtyřech, ale když budeme hledat, které zvíře létá, tak jsou to opět jenom létající ryby. No, to jen tak na okraj, na téma, že bychom si Ryb, jejich schopností a jejich užitečné, i když často nenápadné práce měli více vážit a cokoliv, co řeknou, měli bychom hned tesat do kamene. Takže, šťastné Vánoce a chutnou štědrovečerní rybku!

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz