Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Největší sebekritici zvěrokruhu. Tahle čtyři znamení jsou k sobě tvrdá

/
  • (iStock)
    10. prosince 2022 ● 06:00

    Sebekritika může být jistě prospěšná, pokud jde o posílení sebeuvědomění a podporu osobního pokroku. Může být hnacím motorem a neviditelnou silou, která vás může pohánět dál. Když je jí ale až moc, může se stát vnitřním nepřítelem, který shazuje každý váš úspěch. Podle astrologů existují čtyři znamení, která jsou na sebe příliš tvrdá.  

    To, jak moc jste sami k sobě kritičtí, souvisí nejen s tím, jak sami sebe vnímáme, ale také s tím, jak jsme byli vychovaní. A podle astrologů má na množství sebekritiky vliv také to, v jakém znamení jsme se narodili. Je sice důležité se snažit z chyb poučit, ale ještě důležité je, abychom se od nich pohnuli směrem dál. Která čtyři znamení mají problém s přehnanou sebekritikou?

  • 1.

    Panna

    panna

    Panny jsou na prvním místě tohoto seznamu. Až do morku kostí jsou na sebe tvrdé, a to i proto, že všechno přehnaně analyzují. I když být perfekcionistou je někdy skvělé, může to být taky škodlivé, protože to může ohrozit vaše sebevědomí – a to i tehdy, když jste selhali jen opravdu minimálně nebo jste udělali nějakou drobnou chybku. Vaše vlastní očekávání jsou tak vysoká, že mohou hraničit se sebepoškozováním. Je nezbytné, abyste si přiznali uznání za skvělou práci, kterou děláte, a dopřáli své mysli trochu klidu.

     

    VIDEO: Horoskop lásky na prosinec: Potkáte svou spřízněnou duši?

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop lásky na prosinec: Potkáte svou spřízněnou duši? • Videohub

  • 2.

    Kozoroh

    kozoroh

    Kozorozi jsou na druhé místě, ale nemusí si z toho dělat hlavu, i když rozhodně budou. Ne všechno je soutěž, Kozorozi. Množství tlaku, které na sebe vyvíjíte, může být znepokojivé a škodlivé. Všichni o vás ví, že nejraději pracujete a naplno, a nenávidíte, když nejste schopni ze sebe vydat to nejlepší. Ale začněte se konečně chválit za to, že se vždy snažíte udělat vše co nejlíp. Máte tolik obdivuhodných vlastností, nekritizujte se za drobné nedostatky a raději je přijměte.

     

  • 3.

    Váhy

    váhy

    Chcete být obdivovány a věříte, že nemít žádné nedokonalosti a chyby je nejlepší způsob, jak získat přízeň lidí. Tímto způsobem se však doslova připravujete na selhání. Všichni máme chyby, slabosti a nejistoty a tím, že je budete ignorovat, nebo se jim vyhýbat, může způsobit více škody než užitku. Je důležité, abyste začali tím, že přijmete své nedostatky, akceptujete kritiku a budete pracovat na tom, abyste byli lepším člověkem. Jen o trochu lepším, než jste byli včera. Dokonalost neexistuje.

     

  • 4.

    Vodnář

    vodnář

    Nemusíte vždy předstírat, že vás vůbec nic netrápí. Všichni v sobě máme nejrůznější pocity. Jsme lidé, takže se jim nebraňte. Možná si myslíte, že potlačování svých pocitů je skvělý nápad, ale není. Jednou se s nimi budete muset vypořádat a bude lepší, když budete postupovat postupně, jinak se vám vše nahromadí v hlavě a přinese vám to potíže. Jste nekonformní a často máte pocit, že mezi ostatní nezapadáte, ale nedovolte, aby tyhle myšlenky řídily vaše chování ve společnosti. Uvolněte se, neváhejte se otevřít a sdílet své vynikající a jedinečné nápady se světem. A hlavně se přestaňte trápit tím, že nejste dost dobří.

     

Autor: Ivana Ašenbrenerová

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz