Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nejvzornější žáci zvěrokruhu: Kdo se už těší zpátky do lavic? Jsou to tato 4 znamení

/
  • Kdo se nejvíc těší do školy?
    Kdo se nejvíc těší do školy? (© Česká televize / Jaromír Komárek)
    2. září 2023 ● 06:00

    I mezi jednotlivými znameními zvěrokruhu se najdou šprti, kteří se už nedočkavě těší do školních lavic. Kdo už se nemůže dočkat prvního zvonění? Možná, že i vy mezi těmito jednotlivci rozpoznáte svého potomka.

  • 1.

    Vodnář (21. 1. — 20. 2.)

    Znamení zvěrokruhu

    Vodnáři jsou přirozeně zvídaví a inteligentní. Na cestě za poznáním je nic nezastaví. Neustále mají oči a uši dokořán, aby jim nic z toho, co se děje okolo, nemělo šanci uniknout. Není proto divu, že škola je baví a výuku nové látky si vysloveně užívají. Jediné, co je občas ve škole vykolejí, jsou neustálí vyrušovači, kteří jim kazí možnost naučit se toho co nejvíc. Pro Vodnáře není problém plnění domácích úkolů, na které většinou nezapomínají a mají je s předstihem hotové. Nevyhýbají se ani samostudiu, které jim umožňuje dozvědět se toho co nejvíc. Exkurze do muzeí a poznávací výlety s názornými ukázkami si Vodnáři vyloženě užívají a nikdy na nich nesmějí chybět. Stejně tak pokusy ve fyzice a chemii jsou pro Vodnáře tím pravým ořechovým. Když učitel vykládá učivo alespoň trochu zábavně, má téměř jistotu, že se Vodnáři vždycky spolehlivě zapojí.

     

    VIDEO: Jak děti prožívají začátek školního roku dle znamení? Podívejte se:

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop: Jak vnímají a prožívají děti začátek školního roku • Videohub

  • 2.

    Lev (23. 7. — 22. 8.)

    Kdo bude v květnu náchylnější k hádkám podle znamení zvěrokruhu?

    Lvi se těší zpátky do školních lavic především na kamarády. Jsou rádi středem pozornosti, a to se jim ve škole daří lépe než kdekoliv jinde. Rádi využijí příležitosti se předvádět a bavit ve společnosti. Lvi si potrpí také na pochvaly, a když dostanou dobrou známku, i když je to třeba jen výjimečně, umí se upřímně zaradovat. Rádi jsou veřejně chváleni a obdivováni a náležitě si užívají, když jsou v očích druhých za hvězdy. Pokud zrovna ví něco, co ostatní ne, umí toho náležitě využít. Nezřídka kdy se mezi Lvy najdou i takzvaní učitelovi mazánci. Podávání houby na tabuli, třídnice nebo třeba pera, dobrovolné služby na nástěnku nebo zamykání šatny... to vše není Lvovi rozhodně cizí.

     

  • 3.

    Panna (23. 8. — 22. 9.)

    Znamení zvěrokruhu

    Panny jsou klidné a stydlivé. A i když se v lavici jenom málokdy hlásí, o probírané látce vědí většinou všechno. V hlavě se důkladně analyzují probírané teorie a jejich možnosti, všechno potřebují mít pořádně ujasněné a srovnané. Panny škola baví především kvůli tomu, že jim do denního režimu přináší tolik potřebný řád. Na ten zrozenci tohoto znamení nedají dopustit. V oblasti myšlenek, kterých mají Panny neustále obrovské množství, jsou Panny hodně puntičkářské a perfekcionistické. Je klidně možné, že když je nějaká probíraná látka zaujme, začnou si k ní ve volném čase zjišťovat mnohem více podrobností. Občasné nečekané testy a zkoušení tak pro Panny obvykle nejsou ničím nepříjemným. Mnohem horší je pro samotářské Panny se s někým pořádně skamarádit. Komunikace se spolužáky jim dělá poněkud problémy a musí hodně dlouho sbírat odvahu, než je osloví. Raději si všechno řeší samy, i když si zrovna neví rady.

     

  • 4.

    Kozoroh (22. 12. — 20. 1.)

    Znamení zvěrokruhu

    Kozorozi jsou ambiciózní a také hodně pilní. Nemohou se dočkat dalšího školního roku, kdy se jejich rozvoj a vzdělávání někam posune, a oni tak budou zase o krok blíže k vysněnému povolání. A i když se těší také na kamarády, přátelství musí jít stranou, když mají povinnosti. Nikdy by neudělali něco, co by jakkoliv ohrozilo jejich budoucnost jenom kvůli lehkovážné zábavě. Teprve až když mají Kozorozi všechny úkoly hotové, rádi si s kamarády zajdou na hřiště nebo do cukrárny. Musí mít ale jistotu, že tím zrovna nic nezmeškají a nesmí to být ve chvíli, kdy se potřebují učit. Kozorozi jsou zkrátka vzornými studenty, i když se kvůli svému perfekcionismu někdy trochu podceňují. Jsou to miláčci učitelů, pro jejich pozorné odpovědi je mají v oblibě a rádi se na ně obrací s dotazy ohledně probíraného učiva. Asi není nutné příliš zdůrazňovat, že jsou šprti Kozorozi obvykle samá jednička.

     

Autor: Tereza Brožová

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz