Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Vánoce a znamení zvěrokruhu: Kozorozi jsou nadšenci, Lvi dělají vše pro děti a Štíři svátky nesnáší

/
  • Jak slaví Vánoce jednotlivá znamení zvěrokruhu?
    Jak slaví Vánoce jednotlivá znamení zvěrokruhu? (istock.com)
    18. prosince 2023 ● 06:00

    Někdo se těší na kouzelnou atmosféru Vánoc, nezaměnitelnou a nenahraditelnou. Všude jsou světla, pohádky v televizi, voní purpura nebo vanilkové rohlíčky, skořice a hřebíček, lidé se snaží držet spolu a ukazují soudržnost, projevují si lásku, děti se těší na dárky pod stromečkem. Tohle ale nemusí prožívat každý. Jsou lidé, kteří Vánoce z duše nesnáší a považují je za zbytečně tradiční, stresující a pokrytecký svátek.

     Jak se na vánoční svátky dívají jednotlivá znamení zvěrokruhu a která z nich Vánoce opravdu nemusí?

  • 1.

    Beran (21. 3. – 20. 4.)

    Znamení zvěrokruhu, která jednou zbohatnou
    Autor: iStock
    Pro Berana jsou Vánoce příliš tradiční a nudné. Potřebuje akci, dobrodružství a vzrušení. Pokud má rodinu, pak se obětuje a vše dělá pro děti. Beran samotář ale raději stráví tento čas na horách ve společnosti přátel, anebo klidně také sám. Tradiční oslavy opravdu nemusí.

     

     

     

     

  • 2.

    Býk (21. 4. - 21. 5.)

    Co platí na jednotlivá znamení zvěrokruhu při hubnutí?
    Autor: iStock
    Pokud Býk není jiného náboženského vyznání, jako například buddhista, tradiční české Vánoce si nenechá ujít. Líbí se mu bohaté stoly jídla a pití, i to, že rodina drží pohromadě. Svátky rád tráví u televize nebo u bohatě prostřeného stolu se svými nejbližšími, klidně i s veškerými tradicemi, a to i v souladu s pohanskými zvyky.

     

     

     

  • 3.

    Blíženci (22. 5. - 21. 6.)

    Tato znamení zvěrokruhu to s úpravami přehání
    Autor: iStock
    Blížencům jsou Vánoce spíše jedno. Ideálně je nemusí a rádi si je rebelsky udělají po svém. Klidně je celé stráví pod peřinou s knížkou, anebo u svého oblíbeného seriálu. V rodinném kruhu se Blíženec nejdříve ztratí od stolu a jde se podívat ven, nebo si zaleze do tepla s knížkou či sluchátky. Ve společnosti přátel a blízkých lidí mimo domov, třeba někde na chatě, se Blíženec obvykle dobře baví a užívá si svátky s alkoholem a dobrou hudbou. Tradice, netradice.

     

     

  • 4.

    Rak (22. 6. - 22. 7.)

    Znamení zvěrokruhu, které mají sklony k přibírání
    Autor: iStock
    Rak je poněkud tradiční typ a Vánoce má opravdu rád. Pokud tedy nejsou pro něho spojeny s nějakým traumatem. V tomto případě před ním slovo Vánoce nesmíte ani vyslovit. Ale za normálních okolností miluje vánoční atmosféru, přemíru dobrot na stole, pohádky, vůni jehličí, rodinnou soudržnost, dárky a spoustu tradičních zvyků. Vánoce si ideálně představuje strávit tradičně a v pohodlí domova.

     

     

  • 5.

    Lev (23. 7. – 23. 8.)

    Co platí na jednotlivá znamení zvěrokruhu při hubnutí?
    Autor: iStock
    Lev udělá všechno pro děti. A i když Vánoce třeba nemusí, je potřeba, aby byly dokonalé. Nakoupí dobré jídlo, vytvoří skvělou atmosféru a nakoupí drahé dárky. Často se chce i předvést před pozvanými hosty. Tradice mu obvykle moc neříkají, dělá to, co se mu momentálně zlíbí. Má rád Vánoce strávené přesně podle svého gusta tak, aby se nemusel nikomu moc přizpůsobovat.

     

     

     

  • 6.

    Panna (23. 8. - 22. 9.)

    Znamení zvěrokruhu, která jednou zbohatnou
    Autor: iStock
    Panny mají rády Vánoce se všemi těmi tradicemi. Jako první mají vše uklizeno a připraveno. Všechno musí být dokonalé, čisté a přesně tak, jak to má být. I když se pak Panny často cítí unavené, dobrý pocit uspokojení se rozhodně dostaví. Tradice a Vánoce podle pravidel jsou pro Panny jako stvořené. Rády dělají druhým radost a nic za to nečekají.

     

     

  • 7.

    Váhy (23. 9. - 23. 10.)

    Co platí na jednotlivá znamení zvěrokruhu při hubnutí?
    Autor: iStock
    Váhy si rády užijí tradiční Vánoce s dárečky, dobrotami na stole a pohádkami u televize. Vše berou jako možnost si odpočinout a konečně strávit čas s rodinnými příslušníky, na které nebylo během roku tolik času. Váhy milují klid, mírumilovnou atmosféru a rády se nechají hýčkat. Teplo, pohodlí, třeba i luxus, to Váhy ocení.

     

     

     

  • 8.

    Štír (24. 10. - 22. 11.)

    Znamení zvěrokruhu, která jednou zbohatnou
    Autor: iStock
    Zádumčivý Štír nemusí mít Vánoce podle tradic a obvykle je prostě a jednoduše nemá rád. Představují pro něj stres a to, že něco musí. Pro rodinu všechno, ale raději by si sám zašel na hory, na pivo, strávil čas v klidu u televize. Množství rodinných návštěv ho vyčerpává, neustálé nakupování také a už z ekologického hlediska to nevnímá jako něco ideálního. Navíc se mu obtížně vybírají dárky pro své blízké, nechce je totiž zklamat.

     

     

  • 9.

    Střelec (23. 11. - 21. 12.)

    Co platí na jednotlivá znamení zvěrokruhu při hubnutí?
    Autor: iStock
    Střelec Vánoce nepreferuje před svými zájmy, ale nevadí mu. Mnozí Střelci by raději trávili čas po svém, ale umí se přizpůsobit a rádi si užívají společnost rodiny a druhých lidí, baví je vybírat dárky a chystat jim překvapení. Ideálně strávený čas je ale pro Střelce na horách v dobré společnosti přátel nebo v romantickém duchu se svou drahou polovičkou. Bez tradic, bez starostí.

     

     

     

  • 10.

    Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

    Znamení zvěrokruhu
    Autor: iStock
    Kozoroh je tradicionalista a Vánoce bere jako skvělou možnost, jak se konečně věnovat rodině. Trochu ho sice mrzí, že o Vánocích nemůže pracovat, a tak si tajně sedá k počítači ve chvílích, kdy se nikdo nedívá. Nicméně Vánoce jako takové se mu líbí a baví ho atmosféra, tradice i kouzlo Vánoc. Nechce zklamat rodinu a tak dokáže vytvořit krásnou atmosféru doma a postarat se o všechno tak, aby byli všichni spokojení.

     

     

     

  • 11.

    Vodnář (21. 1. - 20. 2.)

    Co platí na jednotlivá znamení zvěrokruhu při hubnutí?
    Autor: iStock
    Rebelský Vodnář Vánoce primárně nemusí. Představují pro něj něco, co je již neekologickým přežitkem vnucujícím tradiční křesťanské hodnoty. Přesto si umí svátky užít s rodinou po svém, navíc ne každý Vodnář uvažuje ryze vodnářsky. Bližší jsou mu ale pohanské zvyky a oslavy zimního slunovratu, život v souladu s přírodou a pocit svobody.

     

     

     

  • 12.

    Ryby (21. 2. - 20. 3.)

    Znamení zvěrokruhu, které mají sklony k přibírání
    Autor: iStock
    Ryby mohou brát Vánoce jako velmi důležité svátky, kdy se sejde celá rodina, a nevynechají ani všechny bohoslužby a půlnoční mši. Mnohé Ryby s křesťanskou vírou tyto svátky ctí, jiné to mají jinak, ale Vánoce respektují a užívají si je dle tradic s rodinou. Nejvíce oceňují kouzelnou vánoční atmosféru a vůbec nejradši by byly, kdyby byl na Vánoce pokaždé sníh! Taková večerní procházka nebo tanec mezi vločkami sněhu, to je dokáže úplně rozněžnit.

     

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz