Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na výlet s nimi jedině vlakem: Tohle je šest nejhorších řidiček horoskopu

/
  • Nejhorší řidiči z celého zvěrokruhu
    Nejhorší řidiči z celého zvěrokruhu (iStock)
    22. března 2023 ● 06:00

    Někomu je zkrátka shůry dáno, zatímco druhý je rád, že zaparkuje před domem. To se týká znamení, kterým se nedostalo talentu na řízení. Každý den někoho (ne)záměrně „vybržďují“ pomalou rychlostí, nebo naopak překročují tu povolenou, překáží jim obrubník i vedle zaparkované auto. Kdo by podle horoskopu neměl raději vůbec sedat za volant?

    Tentokrát napomáhal k určení statisticky nejhorších řidičů z celého zvěrokruhu jeden z provedených průzkumů. Žebříček, který sestavila a později zveřejnila americké pojišťovací společnost Insurify, zohledňuje obdržené pokuty za rychlost, nehody, i pozastavené řidičáky za období sedmi let. Mimo jiné bylo ze získaných dat možné zjistit i některé osobní údaje řidičů. Těchto šest znamení se podle všech dostupných údajů ukázalo za volantem jako bezkonkurenčně nejhorší.

  • 1.

    Beran (21. 3. až 20. 4.)

    Znamení zvěrokruhu

    Berani jsou energičtí, výbušní a impulzivní. Snad možná právě proto vedou v žebříčku nejhorších řidičů. Další věc je jejich přehnaná odvaha riskovat, která je samotné i jejich okolí mnohdy přivádí do nebezpečných situací. Berani mají ve svých záznamech nejvyšší počet dopravních nehod a téměř na denním pořádku jsou u nich pokuty za rychlost. Tohle znamení uvidíte nejčastěji předjíždět a v rychlém pruhu se cítí jako ryba ve vodě.

     

    Co čeká Berany v roce 2023? Podívejte se na video:

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop pro rok 2023: Berani • Videoredakce ženských webů

  • 2.

    Kozoroh (22. 12. až 20. 1.)

    Znamení zvěrokruhu

    Ač je to pro mnohé možná překvapivé, ctižádostiví Kozorozi se umístili na druhém místě v žebříčku nejhorších řidičů. Nejběžnějším nedostatkem většiny Kozorohů za volantem je fakt, že jako rohaté znamení nesnesou žádnou překážku na cestě ke svému cíli a snaží se jí okamžitě překonat, ideálně ihned. Řadí se tak do otravné skupiny řidičů, kteří netrpělivě troubí v dopravní zácpě, nebo když musí čekat o pár vteřin déle na semaforech. Kozorozi jsou hned druzí na seznamu s nejčastějším počtem dopravních nehod a patří mezi řidiče s nejvýraznějšími prohřešky, jako je třeba řízení pod vlivem alkoholu a dalších návykových látek.

     

  • 3.

    Býk (21. 4. až 21. 5.)

    Znamení zvěrokruhu

    Býci jsou často netrpěliví a náladoví. A od toho se odvíjí i jejich styl řízení. Jsou prudcí a jen neradi dávají přednost ostatním řidičům. A to ani na místech, kde by měli. I oni se tak umístili vysoko v žebříčku neukázněných jedinců, kterým bývají nezřídka kdy udělovány pokuty a pozastavovány řidičáky. Dávejte si pozor, ať řídícího Býka nenaštvete. V takových chvílích uvidí rudě. A to se pak neblaze odráží na jeho stylu řízení.

     

  • 4.

    Rak (22. 6. až 22. 7.)

    Znamení zvěrokruhu

    Raci jsou přecitlivělí a přehnaně ochranitelští. Ač se to zdá možná divné, zrovna z těchto důvodů jsou někteří z nich považováni za postrach silnic. Většinou nedosahují ani doporučené rychlosti. Jezdí sotva třicítkou, a to všude tam, kde by se mělo jet alespoň padesát. Jsou proslulí jako silniční šneci. Jejich pomalá a rozvážná jízda bývá občas nebezpečná jim i okolí. Nehledě na to, že kvůli nim čas od času přijde někdo pozdě do práce.

     

  • 5.

    Střelec (23. 11. až 21. 12.)

    Znamení zvěrokruhu

    Střelci jsou na žebříčku nejhorších řidičů překvapivě až na pátém místě. Při jejich lehkomyslné povaze by leckdo tipoval, že budou ve vedení. V množství porušování silničních pravidlech jsou ovšem i tak jednoznačně první. Nejčastěji překračují povolenou rychlost a nezřídka kdy jim jsou pozastavovány, nebo dokonce trvale zabavovány řidičáky. Střelci se stejně jako v jiných oblastech při jízdě autem pohybují na hraně se zákonem a morálkou. Hodně riskují a porušují pravidla. Projíždí jednosměrky a zákazy vjezdu, někdy je na pováženou i jejich ledabylý styl parkování.

     

  • 6.

    Blíženci (22. 5. až 21. 6)

    Znamení zvěrokruhu

    Blíženci jsou v neustálém pohybu. Chvíli neposedí a nesnáší nudu. V dlouhých kolonách často nadávají a hledají způsoby, jak se zabavit nebo si chvilky čekání ozvláštnit. To může vést k tomu, že jsou během stání na semaforech nebo v dopravní zácpě nepozorní, protože hrají hry na mobilu, sledují sociální sítě nebo si vyřizují zprávy. Přesto jsou ale v žebříčku nejhorších řidičů přesně v polovině. Jsou totiž inteligentní a nehledě na pokuty za rychlost se jinak drží v mezích zákona. Nejvíc dopravních přestupků způsobují Blíženci, když zrovna spěchají, a to se stává celkem často. Jejich pracovní a osobní život je většinou plný chaosu.

     

Autor: Tereza Brožová

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz