Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Příšerní sourozenci: Žárlí, závidí, žalují a soudí

/
  • Soupeření sourozenců nemusí skončit dobře.
    Soupeření sourozenců nemusí skončit dobře. (istock)
    20. března 2023 ● 06:00

    Žárlivost a srovnávání mezi sourozenci jsou zcela přirozené, ale nesmí to přesáhnout míru. Někteří lidé však na svou rodinu žárlí soustavně a až do dospělosti. Kdo k tomu má sklon?

  • 1.

    Panna

    ...
    Kvůli svému perfekcionistickému a systematickému chování mají Panny tendenci své sourozence dráždit a zraňovat je. Obsedantní a kruté sklony Panny znepříjemňují atmosféru domova, takže jejich sourozenci čas od času nedobrovolně opouštějí vlastní prostor, aby si zachovali zdravý rozum. Jejich puntičkářství je pro svobodné duše hodně bolestivé.

  • 2.

    Býk

    ...
    Vzhledem k rodičovské náklonnosti začnou Býci na své sourozence žárlit, když mají pocit, že jim rodiče nedávají dost lásky. Jakmile mají pocit, že už nemusí být na výsluní zájmu, jsou schopni být zlí a hysteričtí, a své sourozence pomlouvat.

  • 3.

    Blíženci

    ...
    Vzhledem k jejich impulzivní a nespolehlivé povaze může sebevědomí Blíženců posílit pouze pochvala a komplimenty od členů jejich rodiny. Jakmile jsou svědky toho, že jim sourozenec bere obdiv a uznání rodiny, začnou se stupňovat jejich skryté nejhlubší obavy. Jejich majetnictví je většinou důsledkem nízkého sebevědomí, a pocit ztráty jim může způsobovat extrémní stres.

  • 4.

    Ryby

    ...
    Sdílet domácnosti se sourozencem ve znamení Ryb může být nesmírně náročné. Jejich přehnané analyzování a nesmyslné starosti mohou ostatní dráždit a rozčilovat. Jejich nepříjemný postoj a intenzivní zášť mohou jednoduše oslabit jejich pouto se zrozenci. Soutěživá povaha Ryb a jejich mindráky rodinné prostředí otráví na dost dlouho a ostatní musí projevit maximum tolerance.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz