Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jaký vánoční film se k vám hodí podle vašeho znamení? Na tyhle se podívejte

/
  • (Profimedia)
    15. prosince 2023 ● 06:00

    Během vánočních svátků je k dispozici obvykle tolik různých vánočně naladěných filmů, že je někdy těžké si vybrat. Pohádky, romantické slaďáky nebo animované snímky – nekonečná nabídka. Ovšem zkuste si vybrat ten pravý film podle zvěrokruhu.

    Takže – následující filmy k vám budou pasovat úplně nejvíc. A pokud jste je ještě nikdy neviděli, pusťte si je. A jestli je už znáte, klidně si je dejte víckrát za sebou. O Vánocích je povoleno vše, dokonce i sem tam nějaký ten romantický kýč.

  • 1.

    Beran

    Beran
    Beran
    Autor: iStock

    Vánoční příběh

    S vládnoucí planetou, jako je Mars, potřebuje Beran vánoční film, který je plný vzrušení a možná i malého nebezpečí, což zajistí klasika z 80. let. Beranům udělá zcela jistě dobře, když budou sledovat dovádění vzpurného chlapce Ralpha Parkera (Peter Billingsley). Jednoduchý milý příběh, který navodí tu správnou vánoční atmosféru.

     

  • 2.

    Býk

    Býk
    Býk
    Autor: iStock

    Polární expres

    Znamení Býka je znamení zemské, které si zaslouží sváteční film, který je také srdečný. A takový je animovaný snímek Polární expres z roku 2004 režiséra Roberta Zemeckise s hlasem Toma Hankse. Možná trochu kýčovité a přeplněné efektními záběry, ale to Býkovi nevadí. Příběh malého chlapce na cestě k severnímu pólu je plný vlakového dobrodružství a zavede ho na magickou cestu sebepoznání, která v divácích zanechá pocit tepla.

     

  • 3.

    Blíženci

    Blíženci
    Blíženci
    Autor: iStock

    Princezna z cukrárny

    Znamení Blíženců si zaslouží vánoční film, jako je Princezna z cukrárny na Netflixu. Jde o romantickou komedii z roku 2018 (druhý díl natočen v roce 2020), ve které se dvě ženy, které vypadají úplně stejně (jedna je cukrářka, druhá vévodkyně), rozhodnou vyměnit si těsně před Vánocemi svoje místo. Zatímco výměna životů byla plánem, láska v plánu rozhodně nebyla. Princezna z cukrárny je romantika jak vyšitá, a tu Blíženci milují.

     

     

     

  • 4.

    Rak

    Rak
    Rak
    Autor: iStock

    Láska nebeská

    Raci by se měli určitě znova podívat na Lásku nebeskou z roku 2003. Romantický film o lásce, která dokáže překonat cokoli, i smrt, je snímek, při němž se nejen rodinní Raci budou smát i budou plakat. Hvězdami nabitý film (Colin Firth, Emma Thompson a Liam Neeson, Hugh Grant) je klasikou, díky které budete chtít zamilovat se a zároveň šířit vánoční radost do svého okolí.

     

    VIDEO: Láska nebeská: 7 věcí, které jste o filmu nevěděli...

    Video
    Video se připravuje ...
    Láska nebeská: 7 věcí, které jste o filmu nevěděli • Videohub

  • 5.

    Lev

    Lev
    Lev
    Autor: iStock

    Vánoční skřítek

    Pravděpodobně nikdy neexistoval lepší film pro Lva než Vánoční skřítek z roku 2003. V hlavní roli hraje Will Ferrell a v jeho podání je skřítek nepřekonatelný. Přišel do New Yorku najít svého pravého otce a jako velkorysý skřítek je také nepředvídatelný a veselý a nezanechává po sobě nic jiného než bonbony a vánoční náladu. Skřítek Buddy se snaží svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu. Lvi by si tenhle film měli užít s hromadou vánočního cukroví.

     

  • 6.

    Panna

    Panna
    Panna
    Autor: iStock

    Smrtonosná past

    Pro pracovitou analytickou Pannu je Smrtonosná past z roku 1988 s Brucem Willisem dárek, který si dává každý rok. Téma vztahů, které se odehrává na pozadí akční podívané s mnoha rukojmími, poskytuje Panně dostatek podkladů pro analýzu, přemýšlení a zpochybňování. A opravdu si tenhle vánoční nevánoční film užije naplno, zvláště když konec je vždy dobrý!

     

    VIDEO: Tajemství českých vánočních pohádek: Co jste o nich nevěděli?

    Video
    Video se připravuje ...
    Tajemství českých vánočních pohádek: Co jste o nich nevěděli? • Videohub

  • 7.

    Váhy

    Váhy
    Váhy
    Autor: iStock

    Prázdniny

    Zábavný, romantický a vánoční film z roku 2006 je nabitý dobrodružstvím a je ideální právě pro Váhy. Hrají v něm Cameron Diaz, Jack Black i Kate Winslet. Film je o opuštěné holce v depresi, která se těsně před Vánocemi rozhodne vypadnout někam, kde jí všechno nebude připomínat to, že život není jednoduchý. A tak si s jinou podobně naladěnou dívkou vymění na Vánoce byt. Věřte, Váhy, že tyhle Prázdniny si opravdu užijete naplno.

     

  • 8.

    Štír

    Štír
    Štír
    Autor: iStock

    Grinch

    Vánoční svátky pro Štíra by nebyly úplné bez sledování filmu Grinch, v němž zlomyslný Grinch touží zničit Vánoce. V hlavní roli se objevil Jim Carrey a byl vynikající. Ze zlomyslného Grinche, který nesnáší dárky ani Vánoce, se nakonec stane díky holčičce Cindy úplně někdo jiný. A to se Štírům líbí, protože i oni někdy působí tajemně a pravé já se u nich projeví až poté, co si u nich získáte důvěru.

     

  • 9.

    Střelec

    Střelec
    Střelec
    Autor: iStock

    Santa Claus

    Podobně jako hlavní hrdina snímku z roku 1994 Santa jsou i Střelci veselí, velkorysí a laskaví. Jejich velkorysost a laskavost někdy můžou být zastíněny jejich netrpělivostí a neopatrností, ale právě proto je tenhle film jako stvořený pro Střelce. Ve filmu najdou Střelci nádherné prvky pohádkovosti, ale taky vtip a originalitu. Hlavní hrdina Scott Calvin, kterého hraje Tim Allen, omylem zabije Santu a je transportován na severní pól, kde zjistí, že se stane novým Santou. Díky elfům a sobům, kteří mu na jeho cestě pomáhají, se neopatrný táta naučí přijímat nový osud.

     

     

  • 10.

    Kozoroh

    kozoroh
    kozoroh
    Autor: iStock

    Sám doma

    Stejně jako Kevin ve filmu Sám doma jsou Kozorozi praktičtí a dostatečně opatrní, aby se dokázali postarat sami o sebe, pokud budou někdy náhodně opuštěni. Osmiletý Kevin McCallister (Macaulay Culkin) zůstane sám, když jeho rodina odjede na vánoční prázdniny bez něj. V jejich nepřítomnosti je Kevin nucen udržet se naživu a uchránit jejich gigantický dům před dvěma otravnými lupiči. Stejně jako Kozorozi i chlapec využívá svůj důvtip a vynalézavost, aby odrazil domácí vetřelce.

     

  • 11.

    Vodnář

    Vodnář
    Vodnář
    Autor: iStock

    Ukradené Vánoce

    Vodnáři si zaslouží prázdninový film stejně vynalézavý a nepředvídatelný, jako jsou oni. Animovaný loutkový film Ukradené Vánoce je dokonalým spojením kreativity a reality. Částečně Halloween, částečně vánoční film, na tomto filmu z Disneyho studia je hodně co obdivovat. Film vypráví příběh o králi halloweenských strašidel Jacku Skellingtonovi, který je mrzutý, protože svou existenci považuje za zbytečnou. Ovšem při procházce lesem se dostane do Vánočního Města a je okouzlen a chce unést Santu Clause. Film je pro Vodnáře jako vyšitý, je ukázkou fantazie a humoru. Klasika, kterou každý milovník animovaného filmu musí vidět!

     

     

  • 12.

    Ryby

    Ryby
    Ryby
    Autor: iStock

    Vánoční princ

    Pro beznadějné romantiky byl zřejmě v roce 2017 natočen Vánoční princ. A Ryby jsou beznadějné romantičky. V tomto snímku prožijí Ryby (a nejen ty) milostný příběh vztahu mezi chudou dívkou jménem Amber (Rose McIver) a svobodným princem (Ben Lamb). Jestli chcete uniknout ze světa reality do romantiky, nechte se okouzlit vzrušením, které vzniká díky lásce mezi dvěma naprosto rozdílnými lidmi. Pět hvězdiček byste snímku asi nedali, ale co chcete od vánočních příběhů?

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz