Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

/
  • Které cukroví je vaše nejoblíbenější?
    Které cukroví je vaše nejoblíbenější? (istock.com)
    16. prosince 2023 ● 06:00

    Vánoce máme rádi mimo jiné také proto, že si můžeme dovolit mlsat. A to naprosto beztrestně. Jaké cukroví máte nejradši? Co vás nejvíce bere a po čem se můžete utlouct?

    Pojďte se podívat, jaké druhy cukroví mají nejvíce v oblibě jednotlivá znamení zvěrokruhu a zjistěte, zda to na vás sedí!

  • 1.

    Beran (21. 3. – 20. 4.)

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Beran moc sladké nemusí, raději by si dal po domácku upečené slané či sýrové tyčinky z listového těsta, chipsy nebo oříšky. Když už vyloženě cukroví a vánoční dobroty, pak jablečný závin s vlašskými ořechy nebo makový závin a cukroví polévané čokoládou, případně tmavé cukroví z příjemně hořkého kakaa.

     

     

     

     

  • 2.

    Býk (21. 4. - 21. 5.)

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Býci jsou poměrně mlsní a vánočnímu cukroví rozhodně neodolají. Také ne vánočce, roládě nebo vánočnímu závinu. Z cukroví Býka zaujmou tradiční vanilkové rohlíčky, linecké cukroví, žloutkové řezy, vosí hnízda, ořechové cukroví, nebo perníčky. Rád krade i kolekci ze stromečku. Prostě klasika.

     

     

     

     

  • 3.

    Blíženci (22. 5. - 21. 6.)

    ...
    Autor: shutterstock.com
    I Blíženci si na cukroví rádi pochutnají. Nejvíce je zaujmou pusinky, a to bílé, kakaové, ořechové, nebo i čokoládové. Kromě nich je potěší žloutkové řezy, makronky, laskonky, veškeré cukroví z vajíček, nebo také ze smetany a šlehačky. Chutnat jim budou i kokosky nebo jakékoliv cukroví s kokosem.

     

     

     

     

  • 4.

    Rak (22. 6. - 22. 7.)

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Rak je přímo milovník vánočního cukroví a také jej rád vlastnoručně připravuje! Pochutná si i na nepečeném cukroví, miluje kuličky s kokosem, oříšky, kakaem a rozinkami, perníčky nebo vosí hnízda s lahodným krémem. Raka zaujme také makrobiotické nebo veganské cukroví, bio vánoční cukroví nebo zkrátka jakékoliv zdravé cukroví z celozrnné mouky, s náhražkami cukru a podobně.

     

     

     

  • 5.

    Lev (23. 7. – 23. 8.)

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Lev vánoční cukroví neodmítne. Nejlépe aby bylo od maminky či od babičky, tradiční, a takové, na jaké byl zvyklý od dětství. Chutnat mu budou vanilkové rohlíčky, perníčky, linecké cukroví, ořechové nebo kakaové cukroví polévané čokoládou. Čím více zdobené cukroví, tím více bude lahodit jeho oku. Jíme přece i očima.

     

     

     

     

  • 6.

    Panna (23. 8. - 22. 9.)

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Panna si potrpí na zdravé cukroví, nejlépe ze zdravé výživy, anebo vlastnoručně připravené, aby bylo jasné, co do něj člověk dal. Je lepší mít příjem cukrů pod kontrolou a mnohé Panny nebudou chtít mít ve svém cukroví ani mléko a mléčné produkty, případně vejce. Takže čím odlehčenější a zdravější, tím lepší. Proto právě Panna uvítá makrobiotické, vegan, bezlepkové, bio či raw vánoční cukroví. Anebo se nacpe tím klasickým, a po Vánocích bude držet drastické diety.

     

  • 7.

    Váhy (23. 9. - 23. 10.)

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Váhy přímo zbožňují malinké zdobené cukrovíčko, které je skutečnou pastvou pro oči. Rády si dopřávají něco skutečně šmrncovního, co si mohou klidně i samy doma připravit. Vymýšlejí nové recepty, ale zbytečně se tím zase nezatěžují, rády se nechávají opečovávat a když cukroví připraví někdo jiný, vždycky je to vítané. Milují oříšky, čokoládu, šlehačku nebo kokos. Nepohrnou pusinkami nebo plněným cukrovím.

     

     

  • 8.

    Štír (24. 10. - 22. 11.)

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Štír si rád dá kakaové cukroví, anebo to s hořkou čokoládou. Klidně vyzkouší i zdravější ořechové cukroví, cukroví ze sušeného ovoce a nepečené raw kuličky s kakaem. Ale i klasika jej dojme a rád vzpomíná na vanilkové rohlíčky své babičky, linecké těsto a další oblíbené kousky. Ty jej vždy potěší.

     

     

     

  • 9.

    Střelec (23. 11. - 21. 12.)

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Také Střelec si rád dá, ale na cukroví nijak nelpí. Spořádá cokoliv, ale má rád i slané kousky. Potěší ho medvědí pracky, plněné cukroví, slepované cukroví, perníčky, nebo tradiční jablkový závin s ořechy. Má rád čokoládu a cukroví polévané čokoládovou polevou.

     

     

     

     

  • 10.

    Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Kozoroh je překvapivě velmi mlsný a rád si dopřeje i tradiční sladké cukroví. Nejvíce má rád vosí hnízda, cukroví slepované žloutkovým sladkým krémem nebo kávovým krémem, případně též cukroví polévané čokoládou. Potěší ho i oříškové či kokosové kuličky, nebo tradiční nugát.

     

     

     

     

  • 11.

    Vodnář (21. 1. - 20. 2.)

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Vodnář nemusí mít klasické cukroví. Dbá na moderní stravovací trendy a nechce se zacpávat nezdravým, silně kalorickým a sladkým cukrovím. Buď si dá trochu na chuť, anebo volí zdravější kousky, které se dají koupit ve zdravých výživách či snadno připravit doma. To, na co nedá ale dopustit, jsou tradiční zdobené perníky. Ty miluje.

     

     

     

     

  • 12.

    Ryby (21. 2. - 20. 3.)

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Ryby si potrpí na zdravé cukroví, které obsahuje co nejméně cukru. Nechtějí tolik mlsat a přejí si udržet se v kondici. Sní cokoliv, ale s mírou. Raději volí oříšky, sušené ovoce, raw kuličky nebo celozrnné cukroví s ořechy a kakaem, než opravdu kaloricky vydatné klasické cukroví s přemírou cukru.

     

     

     

     

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz