Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Těchto pět znamení si libuje v přehánění. Kdo se rychle urazí a reaguje nepřiměřeně?

/
  • (iStock)
    25. srpna 2023 ● 06:00

    Někdo reaguje na situace s klidem a rozvahou, jiný je vztahovačný a kvůli každé drobnosti se uráží nebo reaguje nepřiměřeně. To je pak samozřejmě náročné zejména pro okolí. Kdo ze zvěrokruhu je mistr v melodramatech a přehnaných reakcích?

    Může to být hluk, ostré světlo, velká koncentrace lidí, nefungující propiska nebo třeba neočekávaná situace, které mohou v některých lidech vyvolat stres a frustraci. Obvykle jde o lidi vysoce citlivé nebo dokonce přecitlivělé, kteří reagují v určitých situacích přehnaně. Podle astrologů k nim patří následujících pět znamení.

  • 1.

    Štír

    ...

    Štíři jsou vodní znamení, kterému vládne planeta Pluto. Je o nich známo, že jsou vysoce emocionální a taky tajemní. Jsou vášniví a loajální, ale silné emoce mohou velmi často vést k přehnaným reakcím nebo urážlivosti. Štíři investují maximum do svých vztahů a také zkušeností, což může vyústit v intenzivní reakce, zvláště když cítí, že je někdo zranil nebo zradil.

     

     

     

     

  • 2.

    Lev

    ...

    Lev jako ohnivé znamení touží neustále po pozornosti a záři reflektorů. O Lvech se ví, že jsou někdy až příliš dramatičtí, pokud jde o řešení nejrůznějších životních situací. Lvi mají tendenci situaci zdramatizovat, jen aby zůstali v centru pozornosti. Jejich kreativita nezná mezí, takže můžete být někdy překvapeni, jakým způsobem se staví k řešení čehokoli. Lev nebude nikdy potichu, naopak se bude snažit ukázat, kdo je tady pánem tvorstva.

     

     

  • 3.

    Ryby

    ...

    Citlivé Ryby jsou vodní znamení, kterému vládne planeta Neptun, což je planeta intuice a fantazie. Jsou empatické, které snadno vycítí emoce druhých lidí. Jsou také soucitné, což je krásná vlastnost, ale přehnaný soucit může vést často k přehnaným reakcím. Jakmile jsou Ryby zahlceny emocionálními situacemi, reagují intenzivněji, než je nutné. Jejich živá představivost vede často k tomu, že vnímají potenciální hrozby, které ve skutečnosti neexistují.

     

     

  • 4.

    Beran

    ...

    Berani jsou ovládaní Marsem, planetou akce a agresivity. Patří mezi ohnivá znamení, pro která je typické nadšení a vášeň pro cokoli, co dělají. To ale často vede k rychlým a přehnaně intenzivním reakcím. Berani se nebojí projevit svoje emoce, ale jejich impulzivita způsobuje, že přehnaně reagují na situace, které by vůbec nemusely vyžadovat tak silnou reakci. Nadšení a akčnost vede k tomu, že reagují nezřídka nepřiměřeně. A pozor, dokážou se taky snadno a rychle urazit.

     

     

     

  • 5.

    Blíženci

    ...

    Blíženci jsou vzdušené znamení, kterému vládne Merkur, planeta komunikace. Mají dvojí osobnost a zvídavou mysl. Jsou skvělí společníci a intelektuálové, kteří často a rádi o všem hodně přemýšlejí a všechno neustále analyzují. To může vést (a taky často vede) k přehnaným reakcím. Jejím myšlenky jsou totiž rychlé, takže si často představují nejhorší scénáře nebo problémy zveličují. Jsou sice přizpůsobiví, ale taky náchylnější k zbytečnému stresování a tedy i přehánění.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz