Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Co znamená vidět se ve snu v zrcadle? Potlačené emoce, pravdu a jednu zásadní věc!

/
  • Co znamená sen ve snu?
    Co znamená sen ve snu? (istock.com)
    24. února 2024 ● 06:00

    Už se vám někdy stalo, že jste se ve snu prohlíželi v zrcadle a vaše tvář se vám zdála neznámá, vypadaly vám vlasy, změnila se jejich barva, nebo se vám v obličeji udělalo více vrásek? Byl pohled do zrcadla ve snu spíše děsivý, anebo lichotivý? A nebo se vám v zrcadle ukázaly zcela jiné obličeje lidí či bytostí, které vůbec neznáte a nahnaly vám strach? 

    Sny o zrcadle nejsou nijak ojedinělé a leckdy nás dokážou pořádně vyděsit. Co vlastně znamenají a jak jim můžeme lépe porozumět?

  • 1.

    Zrcadlo ve snu může zpřístupnit informaci z nevědomí

    Co znamená sen ve snu?
    Co znamená sen ve snu?
    Autor: istock.com

    Symbolika zrcadla je z ezoterického hlediska poměrně významná. Zrcadlo odedávna představovalo bránu do jiných světů, spojení s duchovním světem, kontakt se záhrobím nebo prostředek umožňující nahlédnout do vlastní budoucnosti. Zrcadlo ve snu, vodní hladina nebo i v modernějším výkladu snů obrazovka či monitor zjevující se nám ve snech a odrážející nějakou jinou realitu patří mezi možnosti, jak proniknout do jiných dimenzí a objevit to skryté a potlačené, co na vědomé úrovni či pod kontrolou své racionální mysli nevnímáme. Sny se zrcadly tedy mohou člověku zpřístupnit cenné informace z podvědomí a z hlubin vlastní duše. Mohou také souviset s lucidním sněním a astrálním cestováním.

     

  • 2.

    Sen o zrcadlech může odhalit i pýchu a marnivost

    Co znamená sen ve snu?
    Co znamená sen ve snu?
    Autor: istock.com

    Zrcadlo ale také představuje symbol marnivosti, pýchy a touhy po kráse. Snad každý se prohlíží v zrcadle v obavách, zda ještě stále vypadá mladistvě a přitažlivě. Nikomu není příjemné pozorovat přibývající kila či vrásky v obličeji. Jestliže znáte pověst o Narcisovi, pak víte, že právě tento krásný mladík se rád zhlížel ve vodní hladině jako v zrcadle a zamiloval se do svého vlastního odrazu. V přeneseném významu je pak za narcise považován každý člověk, který miluje jen sám sebe a je si vědom své – pouze zdánlivé – dokonalosti.

     

  • 3.

    Děsivý pohled do zrcadla, které ukazuje pravdu

    Co znamená sen ve snu?
    Co znamená sen ve snu?
    Autor: istock.com

    Podle tradičního snáře pak zrcadlo ve snu znamená nutnost změny, nerozhodnost a hledání nových možností, šťastné zprávy, rozbité zrcadlo pak předznamenává neštěstí a nepříznivé události. Psychologický výklad snů se však může na symboliku zrcadla dívat z mnoha úhlů pohledu a slibuje především individuální výklad pro každého snícího. Zrcadlo nám totiž ukazuje pravdu. Pokud vidíme sami sebe v zrcadle, můžeme se na sebe podívat s odstupem a uvědomit si nejen to, jak vypadáme, ale i to, jakým jsme člověkem. Můžeme spatřit své touhy, sny a přání, ale i své temnější stránky, které nás mohou vyděsit.

     

  • 4.

    Kontakt s duchy nebo varování před nemocí

    Co znamená sen ve snu?
    Co znamená sen ve snu?
    Autor: istock.com

    Z ezoterického hlediska pak zrcadlo ve snech umožňuje kontakt se světem duchů a vším, co není na první pohled viditelné. Skrze zrcadlo ve snu pak můžeme dostávat i zprávy ze záhrobí a z paralelních světů. Ale nebojte se, takové sny se vám budou zdát teprve tehdy, až na to budete připraveni a bude právě tam směřovat váš zájem, nebo v době, kdy budete prožívat těžkou životní situaci a budete potřebovat cennou radu či se správně rozhodnout.

    Většina snů, kdy se vidíme v zrcadle, spíše ukazuje náš strach ze stárnutí, tloustnutí či ošklivosti a odráží to, jak se sami vidíme nebo jak nás vidí a vnímají druzí. Tyto sny nám ale mohou zjevit i naši budoucnost nebo nás varovat před nemocí či zdravotním problémem, který se nám na našem těle ukáže ve snu v zrcadle. Tímto se takové sny mohou brát jako varování a vést třeba k tomu, abychom změnili svůj životní styl a začali žít zdravěji.

     

Autor: Taťána Kročková

Klíčová
slova

sen sny zrcadlo emoce

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz