Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

5 znamení, která patří mezi největší egoisty. Kdo se chová jako ředitel zeměkoule?

/
  • Kdo je největší egoista zvěrokruhu?
    Kdo je největší egoista zvěrokruhu? (istock.com)
    2. dubna 2024 ● 06:00

    Egoismus nikdy nebyl v módě a snad každý sebestředný jedinec si nejednou v komunikaci s druhými vysloužil nálepku blbec, i když inteligence těchto egoistů bývá zpravidla nadprůměrná. Pokud toho člověk hodně ví a je si vědom svých úžasných vlastností a schopností, často si připadá jako ředitel zeměkoule a hájí pouze své vlastní zájmy, což se pochopitelně odráží na jeho chování vůči druhým lidem.

    Lidé, kteří si myslí, že jen oni sami vědí všechno nejlépe, a myslí jen na sebe, ale obvykle nakonec skončí sami a bez přátel. Komu hrozí, že ho ego převálcuje? Možná i vy se řadíte mezi tato znamení zvěrokruhu, která patří rozhodně mezi největší egoisty na světě. Vysvětlíme vám, proč a na co si dávat pozor.

  • 1.

    Beran (21.3. - 20.4.)

    Beran
    Beran
    Autor: istock.com
    Průkopnický Beran je egoista od přírody. Je si dobře vědom toho, že jako vůdce stáda musí být na prvním místě on sám a nikdo jiný. Napřed já, potom ostatní. Je to zcela přirozené, umí se ocenit, obvykle má zdravé sebevědomí, má se rád a dbá na své potřeby. V komunikaci vyrovnaný Beran používá asertivní techniky, pro které má zcela přirozené nadání. I když na druhé působí jako sobec, který není ohleduplný vůči druhým, nemusí to být vždy pravda, protože jako vůdce vnímá potřeby ostatních, avšak snaží se je motivovat k tomu, aby se o sebe postarali sami a převzali iniciativu. Pozor by si měl dávat na to, že se dívá vpřed hlava nehlava, ale nevidí, co se děje kolem.

    VIDEO: Věděli jste, že díky vaší zahrádce si můžete přivábit bohatství? Vědma Helen Stanku vám prozradí, jak na to:

    Video
    Video se připravuje ...
    Věděli jste, že díky vaší zahrádce si můžete přivábit bohatství? Vědma Helen Stanku vám prozradí, jak na to. • .

  • 2.

    Býk (21. 4. - 21. 5.)

    Býk
    Býk
    Autor: istock.com
    Býk se často chová jako ředitel zeměkoule. Jednoduše už proto, že si je dobře vědom svých kvalit a jeho vlastní potřeby jsou prioritou, a to také ty materiálního rázu. „Já jsem si peníze poctivě vydělal, snažte se taky, nic vám nedám,“ říkává druhým. Bývá přísný šéf v práci, který působí jako sobec, ale ve skutečnosti je jen náročný a zodpovědný, ctižádostivě si jde za svým a záleží mu na tom, aby byl uznávaný a vzorem pro ostatní. Je to tahoun každého kolektivu. Pozor by si měl dávat na přílišnou lásku k penězům a hrabivost.

    VIDEO: Helen Stanku: Horoskop lásky a financí 2024

    Video
    Video se připravuje ...
    Helen Stanku: Horoskop lásky a financí 2024 • Videoredakce ženských titulů

  • 3.

    Lev (23. 7. - 22. 8.)

    Lev
    Lev
    Autor: istock.com
    Velmi egoistickým znamením je Lev. Mezi nositeli tohoto slunečního znamení bývá opravdu nejvíce skutečných egoistů, manipulátorů a narcisů. Lvi zkrátka myslí převážně na sebe a své potřeby, většina z nich by se nikdy neobětovala pro druhé a ani by neriskovala svůj život a své zdraví, na to se mají příliš rádi. Jen velmi neradi dělají to, co musí a co nechtějí, většinou si život zařizují tak, aby si získali dostatečné uznání, respekt, chválu, obdiv a měli se co nejlépe. Jsou rádi šéfy, vůdci a dominantně se mnohdy chovají také ve vztahu, mají rádi své jisté a za důležité považují pouze své vlastní názory a to, jak se cítí. Jak se cítí ostatní, je až tak nevyvádí z míry. Pozor by si měli dávat na to, aby necitlivě nepřehlíželi city a potřeby ostatních.

    VIDEO: Helen Stanku: Jak si přivolat bohatství?

    Video
    Video se připravuje ...
    Helen Stanku: Jak si přivolat bohatství? • Videoredakce ženských titulů

  • 4.

    Štír (24. 10. - 22. 11.)

    Štír
    Štír
    Autor: istock.com
    Štír umí být pořádný egoista a „big boss“, když na to přijde. Nerad se přizpůsobuje, často tajně tahá za spoustu nitek a drátků, rád si to, co ví, nechává pro sebe, aby toho mohl v případě potřeby patřičně využít. Obvykle moc nedůvěřuje druhým a chrání si své jisté, takže v jeho chování jsou stopy jisté sebestřednosti dost patrné. Fascinuje ho moc a dokáže mít i pevnou vůli, takže si jde často nekompromisně za svým. Je ale velmi citlivý a zranitelný, ani empatie vůči kolektivu mu nechybí. Pro druhé se ale až tolik nepřetrhne, když má před sebou svůj cíl nebo věnuje pozornost svému pocitu, druzí ho nezajímají. Pozor by si měl dávat na pokrytectví, přetvářku a manipulativní chování za účelem získávání výhod pro sebe.

  • 5.

    Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

    Kozoroh
    Kozoroh
    Autor: istock.com
    Kozoroh působí velmi nepřístupně a chladně, navíc rád hájí vlastní zájmy a jde si za svým cílem, takže může působit jako sebestředný ignorant. Opak je ale často pravdou, Kozoroh skutečně má empatii a pochopení pro druhé i jejich slabosti, nedává to však moc najevo, protože jakákoli slabost či projev zbytečného citu navíc jsou nežádoucí a oslabují jeho energii. Když je potřeba, umí pomoct a zabrat, ale celkově mívá dost vysoké nároky na druhé a vyžaduje preciznost a dobře odvedenou práci nejen v zaměstnání, ale i v soukromí. Působí tak, že mu záleží jen na tom, co chce on sám, rád mívá poslední slovo a velice nerad se přizpůsobuje druhým. Jako ředitel zeměkoule se chová zcela přirozeně a docela mu to prochází, protože mívá přirozenou autoritu. Pro druhé se rozdá, ale tehdy, pokud se mu to nějak vyplatí, minimálně pro uznání a zvýšení sebehodnoty. Pozor by si měl dát na vypočítavost.

Autor: Taťána Kročková

Klíčová
slova

horoskop

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz