Pátek 2. srpna 2024
Svátek slaví Gustav, zítra Miluše
Zataženo, déšť 23°C

Ideální boty podle znamení zvěrokruhu: Váhy milují podpatky, Berani pohorky a Ryby zásadně naboso!

/
  • Jaké boty preferují jednotlivá znamení zvěrokruhu?
    Jaké boty preferují jednotlivá znamení zvěrokruhu? (© Touchstone Pictures)
    12. července 2024 ● 06:02

    Boty patří mezi velice důležitý základ našeho oblékání a nejde jenom o módu. Přece jenom chrání naše nohy, které nás nesou na naší cestě životem. Jaké boty nejraději nosí jednotlivá znamení zvěrokruhu a kdo upřednostňuje pohodlí a kdo naopak eleganci? Je jasné, že lodičky na vysokém podpatku nejsou zrovna volbou pro každého.

    A víte, jak se to říká, podle bot poznáte povahu i životní styl člověka. Mnohé ženy při výběru partnera se nedívají mužům do očí ani nikam jinam, kam by nás mohlo napadnout, ale na boty!

  • 1.

    Beran (21. 3. – 20. 4.)

    Beran
    Autor: istock.com
    Beran si potrpí především na pohodlí nebo stylovou či sportovní obuv. Buď volí kvalitní boty sportovních značek, anebo boty, které vyhovují jeho rychlému životnímu tempu. Berani rádi nosí také barefoot obuv, elegantní kožené boty, nebo naopak boty ve stylu vegan bez použití zvířecích kůží, glády, vysoké kožené boty, motorkářské boty potvrzující pověstnou nezávislost Berana a podobně. Ženy obvykle nerady chodí v lodičkách na podpatku, pouze tehdy když musí, raději mají pěkné, výrazně barevné stylové boty bez podpatku, například mokasíny, balerínky, především však nedají dopustit na tenisky.

    VIDEO: Barvy podle znamení: Jaká je ta vaše?

    Video
    Video se připravuje ...
    Barvy podle znamení: Jaká je ta vaše? • Videohub

  • 2.

    Býk (21. 4. - 21. 5.)

    Býk
    Autor: istock.com
    U Býků se setkáme spíše s kvalitními elegantními botami, navíc pro Býka jsou boty, které působí drahým dojmem velice důležité. Muž Býk si rád připadá dobře v kožených manažerských botách, aby v nich vypadal jako velký pán, ale i kvalitní sportovní obuv mu není cizí. Ženy pak volí především dobře vypadající sandálky, střevíčky nebo lodičky, ale pohodlí mívají stále na prvním místě. Býk se spokojí i s žabkami nebo teniskami, ale potřebuje vědět, že jde o kvalitu a dobrou značku obuvi. Býci rádi nosí vysoké boty, například v zimě vysoké kožené kozačky. Na prvním místě bývá vždy elegance, praktičnost a jednoduchý jednobarevný styl.

     

  • 3.

    Blíženci (22. 5. - 21. 6.)

    Blíženci
    Autor: istock.com
    Blíženec nemá rád okázalou nebo příliš společenskou obuv. Potřebuje lehkost, vzdušnost a hravost, čím lehčí a jednodušší bota, tím lépe. Je mu celkem jedno, kolik taková obuv stojí, hlavně když vypadá na jeho noze dobře a odpovídá jeho stylu. Blíženci milují tenisky, žabky, balerínky a sandále, případně stylové botičky odpovídající jejich specifickému módnímu vkusu, například botičky jako pro vílu a podobně. Barefoot jsou pro Blížence také skvělou volbou. Muži pak volí lehké sportovní boty, případně moderní stylovou obuv. U Blíženců hrají roli barvičky, mají rádi pestrobarevné boty.

    VIDEO: Barvy podle znamení: Jaká je ta vaše?

    Video
    Video se připravuje ...
    Velký letní horoskop • Týdeník horoskopů

  • 4.

    Rak (22. 6. - 22. 7.)

    Rak
    Autor: istock.com
    U Raka najdeme jednoduchou romantickou obuv, hodně přírodních materiálů a nutno zmínit, že Raci milují botičky ve starém stylu, tedy co nejvíce retro, folklór nebo klasiku, nic přehnaně moderního ani bizarního. U Raků se můžeme také setkat s barefoot obuví, anebo rádi chodí bosky. Čím více přírodní styl a postaru, tím lépe. Někteří Raci si potrpí na okázalou elegantní obuv, která jim dodává pocit důstojnosti. Doma rádi nosí pohodlné a měkké žertovné bačkory ve tvaru zvířátek, nebo seniorské bačkory z ovčí vlny. Hlavně aby jim bylo v zimě teplo na nohy. 

     

  • 5.

    Lev (23. 7. – 23. 8.)

    Lev
    Autor: istock.com
    Lvi mají rádi nejen extravagantní oblečení, ale také boty. Čím výraznější, zářivější a poutající pozornost, tím lépe. Potrpí si na kvalitu a eleganci, ale dbají také na pohodlí, zdravotně nezávadné materiály a boty, které splňují jejich vysoké nároky. Nevadí jim zářivé a pestré barvy, ženy si užívají módní kouzelné střevíčky a lodičky, muži zase okázalé boty, klidně i z krokodýlí kůže když na to přijde. Jen neradi nosí sandály a žabky, ale i doma mají rádi své pohodlí. Stejně jako Raci nepohrdnou měkkými pantoflemi a bačkorami, klidně s žertovným obrázky šelem, nebo s tygřím a leopardím vzorem. 

    VIDEO: Přátelství podle znamení

    Video
    Video se připravuje ...
    Přátelství podle znamení • Videohub

  • 6.

    Panna (23. 8. - 22. 9.)

    Panna
    Autor: istock.com
    Panny si potrpí na klasiku. Protože preferují své pohodlí a jsou velice praktické, nemůžeme očekávat, že by se vyžívaly ve výrazných barvách obuvi nebo módních výstřelcích. Preferují vždy jednu osvědčenou značku, mají rády kvalitu, eleganci, ale spíše spolehlivou klasiku. Přesně dodržují dress code, jen velmi nerady experimentují. Sandále nebo barefoot jim nevadí, naopak jsou pro ně perfektní, stejně tak i přírodní materiály obuvi, zdravotní či ortopedická obuv. Pokud je třeba, vynesou i drahé elegantní lodičky, nejraději ale chodí v pohodlných teniskách.

     

  • 7.

    Váhy (23. 9. - 23. 10.)

    Váhy
    Autor: istock.com
    Váhy si potrpí na romantické a vysoce elegantní boty. Mašličky, puntíky, tretky a pastelové barvy, balerínky, elegantní lodičky, nejnovější módní výstřelky nebo křiklavě barevné mokasíny, to je něco pro ně. Mnohdy je pohodlí až na druhém místě, hlavně když nožka dobře vypadá. Botičky potřebují vzdušné, lehké, okouzlující a líbivé. Muži si potrpí na společenskou a elegantní obuv, kvalitní sportovní obutí, ženy nosí také barefoot sandálky, ale nikdy nechodí bosky, na to jsou Váhy příliš choulostivé.

    VIDEO: Horoskopy: Sport podle znamení

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskopy: Sport podle znamení • Videohub

  • 8.

    Štír (24. 10. - 22. 11.)

    Štír
    Autor: istock.com
    Štír má svůj specifický styl. Kvalita a styl obuvi jsou pro něj rozhodující. Pokud si oblíbí jednu značku, už ji nemění. Ženy dokážou unosit provokativní sexy lodičky ve vyzývavých barvách, ale mají rády i své pohodlí a klid, takže klasická černá obuv nebo sportovní adidasky či sportovní sandály na hory jsou pro ně naprostou samozřejmostí. U Štíra také najdeme naleštěné kožené polobotky, nebo vysoké glády a motorkářské či těžké okované rockerské boty.

     

  • 9.

    Střelec (23. 11. - 21. 12.)

    Střelec
    Autor: istock.com
    Pro Střelce je kvalitní sportovní obuv naprostou nutností. Střelci jsou neustále v pohybu, hodně sportují, chodí po horách nebo jezdí na kole. Preferují přední značky sportovních bot, vyhovují jim sportovní sandály, ale i barefoot nebo boty v různých stylech a barvách. Módních výstřelků se nebojí, dokážou unosit jak rudé lodičky na vysokém podpatku, tak trekové boty fivefingers, nebrání se ani bosé chůzi.

     

    VIDEO: Rodič podle znamení

    Video
    Video se připravuje ...
    Rodič podle znamení • Videohub

  • 10.

    Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

    Kozoroh
    Autor: istock.com
    Pro Kozoroha je kvalitní obuv naprostý základ. Potřebuje mít pevnou obuv a nohu dobře schovanou. Potrpí si na eleganci a kvalitu, žádný Kozoroh by nikdy nenosil levné a nekvalitní boty. To by radši týden nejedl, kdyby na to neměl. Kozoroh nerad nosí sandály, žabky a lehoučké boty. Pro jeho páteř a kolena je velice žádoucí, aby měl pevnou oporu nohou, ideálně ortopedické a zdravotně podpůrné boty jen té nejvyšší kvality, ať už jde o sportovní obuv či elegantní, společenské nebo pracovní boty. Na prvním místě je funkčnost, pohodlí a praktičnost, preferuje jednobarevnost, například černou či hnědou. Pokud si oblíbí jednu značku, už ji nemění a vždy potřebuje teplo od nohou, takže i teplé ponožky a domácí bačkory mají svůj význam.

     

  • 11.

    Vodnář (21. 1. - 20. 2.)

    Vodnář
    Autor: istock.com
    Vodnáři boty moc neřeší, chodit dokážou v čemkoli, co jim poskytuje dostatek svobody a pohodlí. Často chodí v sandálech, žabkách a teniskách, nepotřebují pevnou obuv, pokud se to však týká sportu a vysokohorské turistiky nebo lezení, pak jsou kvalitní speciální boty na místě. Tenisky nebo botasky využijí i ženy Vodnářky, jen málokteré z nich, spíše ty mající v sobě eleganci Kozoroha, nosí klasickou obuv nebo lodičky. Ženy, které mají blíže už ke znamení Ryb se spokojí klidně s obyčejnými sandály a barefoot botami, co nabízejí hlavně pohodlí.

     

  • 12.

    Ryby (21. 2. - 20. 3.)

    Ryby
    Autor: istock.com
    Ryby si velice potrpí na opravdu kvalitní boty, které poskytují dostatek svobody pro nohy, protože mají velmi citlivá chodidla. Mnohé Ryby si připadají jako by měly místo nohou rybí ploutve a každý krok byl pro ně utrpením. Spousta Ryb řeší svou potřebu svobody chodidel tím, že prostě chodí bosky, maximálně v sandálech či žabkách s odhalenými chodidly, a to i tehdy, když je už chladnější počasí. Vyřešit se to ale dá i tím, že si kupují barefoot nebo velice kvalitní sportovní obuv předních značek, které jsou velmi praktické a funkční. Ženy Ryby vždy zjistí, že udělaly velkou chybu, když chodí v botách na podpatku nebo navenek dobře vypadajících botách, mívají často odřené paty či otlačené prsty.

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz