Středa 11. září 2024
Svátek slaví Denisa, zítra Marie
Oblačno 19°C

Kdo se nejčastěji stává obětí manipulátorů? Je to těchto 5 znamení zvěrokruhu

/
  • Kdo je nejčastější obětí manipulátorů?
    Kdo je nejčastější obětí manipulátorů? (istock.com)
    17. srpna 2024 ● 05:45

    Jsou lidé, kteří si to mnohdy ani neuvědomují, ale přesvědčí vás o čemkoliv, dostanou vás na svou stranu a z vás se po velmi krátké době vztahu stane poslušná loutka, která pomalu ale jistě ztrácí svou osobnost. Je to proto, že váš partner se živí vaší energií, prosazuje pouze své touhy, přání a všechno to, co chce. Nebere v potaz to, jak se cítíte, protože ho zajímá pouze to, jak se cítí on. Postupně si vás krájí na kousíčky a dennodenně přidává do salátu, čerpá z vás veškerý váš zájem a pozornost pro sebe, je to zkrátka jen o něm a běda vám, kdybyste se mu v něčem postavili na odpor.

    Zažili jste takový vztah? Pokud patříte k těmto znamením zvěrokruhu, měli byste si dávat velký pozor na manipulátory a narcistní osobnosti. Snadno vás totiž mohou ovládnout…

  • 1.

    Ryby (20. 2. – 20. 3.)

    Ryby
    Ryby
    Autor: istock.com
    Soucitné a obětavé Ryby bývají na prvním místě mezi oběťmi manipulátorů a narcisů. Ryba touží po lásce, je velmi romantická a partnera si velice idealizuje. Sama se stylizuje do role oběti a věří tomu, že má s takovým partnerem zůstat a být tu pro něj. Mnohé Ryby zjistí, že je jejich partner manipulátor až po letech vztahu. Odejít z toxického vztahu je pro ně velice těžké, obzvláště pokud s manipulátorem založí rodinu. Ryby se samy dobrovolně obětují, i když třeba chápou závažnost situace a ví, že je něco hodně špatně. Považují to za svůj životní úkol a nechtějí přijít o všechno to, čemu věnovaly svou energii a část života, stále v tom vidí svůj smysl i za cenu utrpení. Nemyslí totiž vůbec na sebe. Pokud mají nějaké planety v Beranu s o to větší urputností se drží toxického partnera a chtějí mu pomáhat za každou cenu. 

     

    VIDEO: Velký letní horoskop

    Video
    Video se připravuje ...
    Velký letní horoskop • Týdeník horoskopů

  • 2.

    Rak (22. 6. - 22. 7.)

    Rak
    Rak
    Autor: istock.com
    Lidé narození ve znamení Raka patří hned po Rybách k nejobětavějším znamením. Jsou soucitní, laskaví a pro druhé by udělali cokoliv. Také Raci, stejně jako Ryby, se mohou snadno stát obětí manipulátorů a narcisů, na rozdíl od mnohých Ryb však dokážou včas rozpoznat úmysly toxického člověka a mají mnohem větší sílu, vůli a odhodlání zavčas zabránit tomu, aby vůbec takový vztah vznikl. Bohužel pokud již s toxickým člověkem založí rodinu a narodí se děti, Raci se pro rodinu velmi obětují a ztrácí sílu a odvahu z takového vztahu s manipulátorem odejít. V tuto chvíli se snaží udržovat hranice své sebeúcty, ale jakmile začnou potlačovat své skutečné pocity, zadělávají si na mnohá psychosomatická onemocnění a vážné diagnózy. Rak s planetami ve vedle stojím znamení Lva je však velmi hrdý a raději riskuje konflikt, než by se nechal někým ovládat, proto u takových Raků manipulátoři moc velké šance nemají.

     

  • 3.

    Panna (23. 8. - 22. 9.)

    Panna
    Panna
    Autor: istock.com
    Znamení Panny je velmi úslužné, skromné, ale i perfekcionistické a kritické. Mnohé Panny samy o sobě mohou mít narcistické s manipulativními sklony, obzvláště ty, které mají planety ve vedlejším znamení Lva. Poddajná Panna, která by se pro druhé rozdala a která je šťastná, že konečně našla svou lásku, má však velký problém z toxického vztahu s manipulátorem odejít. Panna se striktně drží svý pravidel a svého režimu, nemá ráda změny a stále věří, že se partner buď změní, anebo že to ona zvládne. Opuštění partnera manipulátora je velmi těžké i proto, že mnohé Panny mohou spadnout hodně na dno a chybí jim sebevědomí a víra v to, že si ještě někoho jiného najdou, anebo že jsou pro někoho dost dobré. Některé Panny vnímají tento vztah jako jejich osudový úkol a role oběti či prostá role služebníka jim vyhovuje.

     

    VIDEO: Přátelství podle znamení

    Video
    Video se připravuje ...
    Přátelství podle znamení • Videohub

  • 4.

    Váhy

    Panna
    Panna
    Autor: istock.com
    Obdobně jako Panny jsou na tom také Váhy, které by pro lásku udělaly cokoliv. Narozdíl od praktické a často racionálně smýšlející Panny Váhy věří tomu, že jejich partner je svatý, že se změní, anebo si ho celkově velmi idealizují. Že žijí s narcisem a manipulátorem tak mohou například zjistit klidně i po mnoha letech zdánlivě spokojeného manželství. Váhy mají strach z opuštění, proto i v toxických vztazích bohužel zůstávají a nedokáží z nich odejít. Protože věří v lásku na první pohled a mají rády romantiku, manipulátor si je může velmi snadno hned od začátku sladkými slůvky omotat kolem prstu.

     

  • 5.

    Lev (23. 7. – 23. 8.)

    Lev
    Lev
    Autor: istock.com
    Budete se divit, ale také znamení Lva, které už samo o sobě zahrnuje nejvíce narcistické osobnosti se sklony k manipulaci, patří mezi oběti manipulátorů. Lvice se totiž věrně a oddaně drží svých partnerů za jakoukoliv cenu. Lvice potřebují svého lva, tedy partnera, bez ohledu na jeho skutečné znamení zvěrokruhu, kterému jsou bezvýhradně oddané a dokáží tolerovat jeho dominanci, velkou potřebu pozornosti, narcistické sklony nebo schopnost manipulace. Ne vždy manipulaci prohlédnou, pokud ano, dokáží manipulovat rovněž. Každopádně odchod z toxického vztahu a pocit, že by to měly vzdát pro Lvice neexistuje, protože jsou tak hrdé, že by tohle v životě nepřiznaly ani samy sobě. Nikdy si nepřipustí svoji prohru, protože by to považovaly za své selhání. Navíc Lvi udělají pro děti cokoliv na světě, a pokud v takovém vztahu už děti jsou, o to více je odchod od manipulátora nepřípustný. Lvice ale jinak velice strádá, protože sama potřebuje hodně pozornosti. Někdy si dokáže sama partnera zpracovat natolik, že si v podstatě oba dělají navzájem totéž, anebo je tímto jejich vztah velmi vášnivý až destruktivní.

     

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz