Čtvrtek 24. října 2024
Svátek slaví Nina, zítra Beáta
Oblačno 13°C

Smysl života podle zvěrokruhu: Kdo staví kariéru na první místo a kdo má na srdci blaho ostatních?

/
  • astrologie
    astrologie (istockphoto.com)
    9. srpna 2024 ● 06:00

    To, jací jsme a jak se chováme, často určuje náš životní směr a cíl. Víte, co je smyslem vašeho života a v jakých zajetých vzorcích vlastně fungujete? Budete se divit, ale i znamení zvěrokruhu vás může právě v tomhle hodně ovlivňovat. Podívejte se, jaký je smysl života jednotlivých znamení zvěrokruhu a zjistěte, jestli to na vás sedí. Není načase si to trochu uvědomit, a něco na svém životě třeba změnit?

  • 1.

    Beran

    ..
    Berani cítí vítr ve vlasech a mají toulavé boty. Jejich život musí být plný vzrušení, dobrodružství a hlavně žádná nuda. Potřebují bojovat a o něco usilovat, bez toho ztrácí jejich život smysl. Smyslem jejich života je něco si vybojovat, ukázat odvahu, postavit se sami za sebe nebo za celý kolektiv a odvážně pomáhat druhým. Někdy příliš sledují své vlastní zájmy a přesvědčení, jsou příliš velcí individualisté a nemyslí na druhé. Pro záchranu jednoho tonoucího tak nechají často utopit ty další, kteří jsou okolo, a které Beran už nevidí. Berani by se měli více naučit fungovat v rámci skupiny a rodiny, projevit větší empatii a nesledovat tolik své vlastní zájmy.

     

    Video: Pořad ASTROVLNY s vědmou Helen Stanku: Pravda o znameních zvěrokruhu? Tahle spolu nevyjdou!

     

    Video
    Video se připravuje ...
    AstroVlny: Úvod do astrologie s vědmou Helen Stanku • Videoredakce ženských titulů

     

  • 2.

    Býk

    ..
    Smyslem života Býka je budovat a tvořit. Bylo by jeho velkou životní prohrou, kdyby nepostavil dům, nezasadil strom nebo nezplodil syna, či nevybudoval prosperující rodinný podnik. Slabinou Býka je láska k materiálním věcem a penězům. Jeho smyslem života je získávání a hromadění majetku, často pak naráží na pocity méněcennosti, když se mu to nedaří. Protože se ve svém životě zásadně řídí rozumem a věří jen tomu, co vidí na vlastní oči, neškodilo by mu někdy více se přiklonit k duchovním hodnotám a dívat se více do hloubky, nezůstávat jen na povrchu.

     

  • 3.

    Blíženec

    ..
    Blíženci si nedovedou svůj život představit bez knih, počítače nebo komunikace s přáteli. Smyslem jejich života je shromažďování informací a studium, vzdělávání se v nejrůznějších oborech. Žádný Blíženec by neměl sedět s rukama v klíně a bez patřičných mentálních stimulů, to by byl opravdu hodně nešťastný. Proto by se Blíženci neměli bránit vyššímu vzdělání a ani tvořivé práci rukama, pro kterou jsou jako stvoření. Mírnit by se měli v příliš impulzivním chování, lehkomyslnosti a nestálosti v názorech a pocitech. Je potřeba soustředit se na jeden cíl a ten nejprve dotáhnout do konce, než se Blíženci pustí do něčeho dalšího.

     

  • 4.

    Rak

    ..
    Smyslem života Raka je mít rodinu a děti. Raci stejně jako Býci rádi budují. Potřebují mít domov a rádi tráví čas doma nebo na zahradě, v přírodě. Jsou to spíše romantičtí samotáři, kterým vyhovuje život v souladu s přírodou. Jejich smyslem života je pomáhat druhým a projevovat soucit, umí nejlépe naslouchat z celého znamení zvěrokruhu. Proto si vybírají profese v sociálních službách nebo třeba práci s dětmi. Pokud se jim nepodaří založit rodinu, jsou velmi nešťastní a frustrovaní. Dávat pozor by si měli na příliš silné emoce, které nemusí zvládat z jejich okolí každý. Potkat ukřivděného a frustrovaného Raka plného sebelítosti totiž nechce nikdo.

     

  • 5.

    Lev

    ..
    Smyslem života Lva je předvádět se na jevišti nebo vést druhé a zodpovídat za skupinu. S jevištěm je to často opravdu doslovné, protože Lvi inklinují k umění a bývají vynikajícími hudebníky, zpěváky a herci. Chtějí bavit druhé a být vidět, jsou velice hrdí, čestní a milují děti. Mezi jejich profese patří také pedagogická činnost nebo vychovatelství. Pokud se naučí více rozumět druhým a neupřednostňovat pouze sebe samé, případně nestavět se do role oběti či nevyžadovat neustálý obdiv a pozornost, bývají z nich temperamentní a vášniví, věrní a oddaní partneři a rodiče, kteří se vždy umí postavit za toho, koho milují.

     

  • 6.

    Panna

    ..
    Panny snad byly stvořeny k tomu, aby dohlížely na pořádek a na to, zda ostatní dodržují zákony a pravidla. Jsou přísné, kritické, náročné, perfekcionistické, ale nejen k druhým, hlavně také k sobě samým. Nemají problém sloužit druhým v pozici strážců, služebných, dozoru, vychovatelů či vojáků, oddaně pracují v sociálních službách, anebo se starají o opuštěná zvířata. Blaho druhých jim leží velice na srdci. Jejich posláním je být tu pro druhé, pomáhat jim a vést je, jejich zájem o zdraví je často přivede k práci ve zdravotnictví. Jsou i dobrými záchranáři, vojáky nebo sportovci. Panny by se měly někdy uvolnit a dovolit si být spontánní, neřídit se pouze pravidly a rozumem, je pro ně užitečné také myslet občas na sebe a své potřeby. Jejich život totiž často bývá plný odříkání.

     

  • 7.

    Váhy

    ..
    Smyslem života lidí narozených ve znamení Vah je láska. Bez partnerského vztahu Váha velice chřadne. Váhy potřebují společnost, bývají mnohdy závislé na partnerovi či partnerce, o samotě trpí. Potřebují také přátele, zábavu, kulturu a jen nerady sedí zavřené doma o samotě. Jsou romantické a mají rády lidi, vytvářejí dohody, věnují se intelektuálním a celospolečenským záležitostem, nebo charitě. Jejich zájmem je světový mír a spokojenost všech. Jako profesi často volí práci s lidmi, třeba psychologii, nebo právo. Říká se, že jsou nerozhodné, ale nemusí to být pravda, každopádně se často a rády nechávají vést. Určitě by se měly naučit být průbojnější, postavit se samy za sebe a objevit v sobě odvahu na to umět být sám.

     

  • 8.

    Štír

    ..
    Štíři bývají tajuplní a nechávají si spoustu věcí pro sebe. Smyslem jejich života je získat moc a ovládat to, co druzí nedokážou. Je u nich i velká potřeba kontroly. Bývají to skvělí hudebníci, umělci, nebo vědci, kteří se věnují celoživotně nějakému výzkumu. Umí dobře nahlížet pod povrch věcí a mají skvělé instinkty. Jsou přirozeně moudří a zajímají se o okultní vědy a dávná tajemství. Naučit by se měli otevřít se druhým, více lidem důvěřovat a nesnažit se získat prvenství či moc, kterou by chtěli využívat pouze ve svůj prospěch. Štír je totiž velký individualista a samotář, druzí lidi ho moc nezajímají, často je velice kritizuje a bývá krajně podezíravý. Ve vztahu je pak žárlivý a majetnický, i na tom by Štír měl trochu zapracovat.

     

  • 9.

    Střelec

    ..
    Smyslem života Střelce je přijímat životní výzvy a vyzkoušet snad úplně všechno. Střelec ví, že život se má prožít naplno a nebrání se tedy jakémukoli nepohodlí a bláznivým nápadům, které ho nutí dělat to, na co by si nikdo jiný ze zvěrokruhu, snad kromě Vodnáře, netroufl. Střelci bývají skvělí sportovci a horolezci, milují přírodu a inklinují i k duchovnu a filozofii. Jsou to věční optimisté se skvělým smyslem pro humor, rádi vedou druhé a pomáhají jim po psychické stránce zvládat život, dokážou je totiž úžasně inspirovat a motivovat. Jejich obrovská potřeba nezávislosti je často zcela odvede od rodinného života a potřeby mít děti. Když si jdou za svým cílem, nic jiného pro ně neexistuje. Naučit by se měli přijímat i názory druhých a nebýt slepě přesvědčeni o tom, že jedině jejich pravda je ta správná.

     

  • 10.

    Kozoroh

    ..
    Smyslem života Kozoroha je jeho práce. Je to největší workholik z celého zvěrokruhu. Má velkou ctižádost a odhodlání, práce ho musí bavit a dávat mu smysl. Své práci často obětuje svůj soukromý život, mnohdy také vztah a rodinu. Musí se naučit uvědomit si, že není nepostradatelný, více se uvolnit a věnovat pozornost také partnerovi, partnerce či dětem, a to bez výčitek, že něco nestihl udělat. Je neuvěřitelně výkonný, kreativní, umí si jít tvrdě za svým cílem a dokáže vydělávat peníze. Je to spíše samotář, který druhým lidem moc nerozumí a velké skupiny ho vyčerpávají. Ve svém životě potřebuje mít všechno pevně ve svých rukou a pod kontrolou. Někdy by mu neškodila větší lehkost bytí a obyčejná dětská hravost.

     

  • 11.

    Vodnář

    ..
    Smyslem života Vodnáře je užívat si života a žít pro vysoké ideály. Vodnář miluje lidi a rád se s nimi setkává a druží, ideálně když je to setkání lidí naladěných na stejnou vlnu a mající stejný životní cíl. Vodnář stejně jako Váha nechce a nedokáže být sám, ale zatímco Váha potřebuje monogamní vztah, tak Vodnář umí být nezávislý a rád mívá kolem sebe více lidí, stejně tak třeba dokáže do svého života začlenit i polyamorii, a nemá s tím problém. Jeho životní styl je pro někoho možná příliš dobrodružný a nevyzpytatelný, Vodnář mnohdy riskuje a neřeší, co bude zítra. Možná by mu neuškodilo být více zodpovědný, za sebe i za druhé.

     

  • 12.

    Ryby

    ..
    Smyslem života Ryb bývá často vyloženě sebeobětování. Ryby dokážou oddaně žít jen pro své představy, vize a ideály, které s realitou nemusí mít pranic společného. Mohou se obětovat pro vztah, pro vyšší dobro, pro nějakou politickou, ekologickou či jinou záležitost, inklinují k duchovnu a ezoterice, rády žijí alternativním způsobem života v souladu s přírodou. Ryby se potřebují cítit užitečné, proto jim jejich sebeobětující styl zvyšuje sebevědomí. Veskrze jsou romantické a věčně zasněné, trápí se tím, že jim druzí nerozumí a mívají někdy dost zkreslený pohled na realitu a druhé lidi. Neuškodilo by jim někdy stát více nohama na zemi, a přestat si stavět vzdušné zámky.

     

Autor: Taťána Kročková

Klíčová
slova

astročlánky astrologie

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz