Pondělí 9. září 2024
Svátek slaví Daniela, zítra Irma
Zataženo, déšť 20°C

Vlasy podle zvěrokruhu: Komu nejvíce sluší krátký střih a kdo nosí na hlavě vrabčí hnízdo?

/
  • Vlasy podle zvěrokruhu: Komu nejvíce sluší krátký střih a kdo nosí na hlavě vrabčí hnízdo?
    Vlasy podle zvěrokruhu: Komu nejvíce sluší krátký střih a kdo nosí na hlavě vrabčí hnízdo? (profimedia.cz)
    6. srpna 2024 ● 06:00

    Víte, jak se to říká, není důležité to, co má člověk na hlavě, ale v hlavě. Jenomže i ten účes utváří náš vzhled a naše celkově vyzařování. Vlasy mají silnou symboliku a bez slušivého účesu nebo úpravy vlasů by si leckdo nedovolil ani vynést odpadky. Jak se staví k česání a úpravě vlasů jednotlivá znamení zvěrokruhu, komu by slušel jaký účes a co kdo nejraději nosí? Pojďte se pobavit a podívejte se, zda to na vás sedí!

  • 1.

    Beran

    Beran
    Když se zaměříme na ženské účesy, ženy narozené v Beranu milují svou svobodu a rády nosí rozpuštěné vlasy nebo jednoduchý culík, případně nějaký sportovní krátký sestřih, aby s vlasy neměly moc práce. Mužům se líbí vousy, klidně také delší vlasy v culíku, neradi totiž chodí k holiči a pečují o sebe sami, když čas dovolí. Berani mívají výrazný obličej a mohou si dovolit i vlasy pryč z čela. Účes se symbolikou Berana může ztvárňovat třeba Sandra Bullock ve filmu Slečna Drsňák. Ženy v Beranu mají rády výrazné barvy vlasů, třeba zrzavou nebo červenou. Patří sem také herečky Anna Geislerová nebo Vica Kerekes.

     

    Jakým jste rodičem podle znamení zvěrokruhu? To se dozvíte ve videu: 

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Rodič podle znamení • Videohub

  • 2.

    Býk

    Býk
    Ženy narozené ve znamení Býka rády nosí ofinu a spíše delší vlasy. Na extrémně dlouhé a nepoddajné vlasy si nepotrpí, protože to není praktické. Určitě dají na různé módní trendy, vlasy si i barví a záleží jim na tom, jak vypadají. Muži bývají obvykle do hladka oholení, ženy bez kadeřníka, barvení a různých úprav vlasů často nevycházejí z domu ani se smetím. Býci mívají masivnější obličej, proto často nosí vlasy, které ho mohou částečně zakrýt nebo vhodně rámovat, například ofinu. Pokud si ale Býk oblíbí nějaký účes, už ho nemění a nosí ho třeba celý život. Typický účes pro Býka představují delší vlasy s ofinou, takovým příkladem může být třeba naše herečka Dáda Patrasová.

     

  • 3.

    Blíženec

    Blíženci
    Blíženci milují kratší, provzdušněné sestřihy a mikáda. Ženám ve znamení Blíženců obvykle velmi sluší krátké vlasy. Muži zase nosí delší ofinu nebo vousy, většinou lehké strniště, aby tak lépe vynikla jejich ne příliš mužná tvář. Blíženci s drobným obličejem totiž stále vypadají jako roztomilé děti nebo pořádní rošťáci. Účesy, barvy vlasů nebo další úpravy však střídají velmi často, stejně tak jako se střídají jejich nálady a manýry. Příkladem účesu Blížence představuje třeba náš skvělý herec Jiří Langmajer nebo herečka Nicole Kidman se svými dlouhými blond vlasy, které rámují drobný roztomilý a stále mladistvý obličej.

     

  • 4.

    Rak

    Rak
    Raci mívají kulatý obličej vyzařující laskavost, ženy jsou spíše než sexy dračice typem maminek a opatrovnic, takže si potrpí také na seriózní retro účesy, například velice slušivé drdoly a vyčuhující pramínky lemující obličej, které dokážou tvář opticky zúžit. Raci milují přirozenost a dlouhé rozpuštěné vlasy, které mohou být vlnité nebo nekonečně dlouhé. Pokud nemusí, vlasy neupravují a nebarví. Tento romantický styl je pro ně velmi přirozený a líbí se jim, odpovídá jejich podstatě. U mužů můžeme najít také dlouhé vousy. Typickým příkladem Račího účesu může být třeba herečka Meryl Streep. Málokterá žena v Raku nosí ofinu.

     

  • 5.

    Lev

    Lev
    O Lvech se říká, že mají velice krásné, husté a dlouhé vlasy připomínající lví hřívu. Pokud někdy narazíte na plešatého Lva, pak vězte, že má nejspíše ve Lvu poškozené planety, naopak jiná znamení, která mají například ve Lvu ascendent či jiné planety, mohou mít krásnou lví hřívu. Ženy Lvice poznáte podle bohatých, hustých vlasů, které nosí rády rozpuštěné a co nejvíce nakadeřené či nabarvené, hodně se o sebe starají a sledují módní trendy. Lev, který z nějakého důvodu nemá kvalitní vlasy, se nebrání jejich nastřelování, splétání copánků a podobně, většinou je opravdová hříva pro Lvy velmi charakteristická. Typickou Lvicí je třeba zpěvačka Madonna se svou blond hřívou.

     

  • 6.

    Panna

    Panna
    Panny dávají přednost kratším praktickým sestřihům nebo moderním účesům, které nemusí na první pohled působit vyloženě žensky. Mají zkrátka rády své pohodlí a na nezkrotnou hřívu si potrpí spíše jen tehdy, pokud mají nějaké planety ve vedlejším znamení Lva. V opačném případě se spíše snaží své vlasy krotit a vypadat co nejvíce přirozeně a spořádaně. Nebrání se ani slušivým krátkým sestřihům s ofinou. Příkladem může být naše herečka Daniela Kolářová, které nejvíce vždy slušely krátké vlasy a ty takto nosí dodnes. Panny totiž stejně jako Býci, účesy obvykle moc nemění. Pro Panny se také skvěle hodí styl mullet.

     

  • 7.

    Váhy

    Váhy
    Váhy bývají velice parádivé a vyhovuje jim romantický styl. Sledují módní trendy a potrpí si spíše na dlouhé či delší vlasy. Bez kadeřníka a barvení se neobejdou, zrovna tak bez různých zkrášlovacích prostředků. Váhy mohou zrovna tak jako Blíženci účesy často střídat a jejich styly bývají různorodé. Celkově ale obvykle velice dbají na vkus a eleganci. Také muži narození ve znamení Vah vždy působí velmi upraveně, co se týče vlasů i čehokoli jiného. Příkladem může být třeba styl zpěvačky Gwen Stefani i její potřeba měnit často účesy.

     

  • 8.

    Štír

    Štír
    Ženy narozené ve znamení Štíra často působí tajemně, ale rozhodně se nebrání extravagantním a vyzývavým účesům, mezi něž patří klidně i modré nebo červené vlasy. Štíři nosí rádi rozpuštěné dlouhé vlasy bez ofiny, jednoduše protože je to sexy. Sluší jim ale i krátké mikádo s ofinou nebo krátké vlasy, třeba když mají nějaké planety ve Střelci. Mezi typické Štírky se svými nezaměnitelnými účesy patří například herečka Julia Roberts nebo Marta Kubišová či Marie Rottrová, které zase prosluly svými krátkými sestřihy z tmavých vlasů. Štírům sluší takové účesy, které umožní vyniknout jejich pronikavým očím. Muži pak rádi nosí plnovous.

     

  • 9.

    Střelec

    Střelec
    Krátké sestřihy totiž také velmi sluší ženám narozeným ve znamení Střelce, které mívají chlapeckou a štíhlou postavu s krásnýma nohama. Takový typický účes vhodný pro Střelce nosívala nádherná herečka Hana Maciuchová, pro niž byly charakteristické krátké vlasy. Střelci se nebrání ani velmi dlouhým vlasům, například císařovna Sisi narozená ve znamení Střelce měla extrémně dlouhé vlasy, na které nedala dopustit a věnovala jim péči několik hodin denně. Mužům pak sluší stylové vousy a strniště, například Střelec Brad Pitt je se svými vlasy a vousy jistě spokojen.

     

  • 10.

    Kozoroh

    Kozoroh
    Kozoroh nosí rád stále stejný účes, který nerad mění. Ženy i muži preferují elegantní a seriózní vzhled dle zásad vkusu, na různé extravagantní výstřelky si rozhodně nepotrpí, někdy však někteří Kozorozi překvapí. Muži se také pečlivě starají o své vousy, ženy mají rády různé drdoly a účesy, které vlasy spíše krotí a drží pěkně pod kontrolou. Líbí se jim i pokrývky hlavy nebo vlasy sčesané pěkně dozadu. Krásné vlasy má třeba módní ikona princezna Kate narozená ve znamení Kozoroha, příklad si můžete vzít také z Kozorožky Kate Moss.

     

  • 11.

    Vodnář

    Vodnář
    U Vodnářů můžete čekat na hlavě opravdu cokoliv, od vrabčího hnízda až po copánky a dredy, které jsou pro jejich styl tolik typické. Vodnáři, kteří mají blíže ke Kozorohům, dbají na eleganci svých účesů a věnují se úpravě vlasů pečlivě, typický Vodnář si ale hlavu neláme nad tím, co na ni vlastně má, či nemá. Ženy i muži mají rádi svou svobodu, rádi nosí rozpuštěné dlouhé vlasy, muži pak i delší vousy. Rádi experimentují a střídají účesy i styly. Příkladem může být zpěvačka Bára Basiková nebo Emma Smetana, která už vymyslela ledacos, a to nejen na hlavě.

     

  • 12.

    Ryby

    Ryby
    Možná byste u Ryb čekali nějaký vyloženě romantický účes, ale mnohdy tomu tak nebývá. Ryby často bývají ovlivněny znamením Berana nebo Vodnáře, takže často překvapí tvrdším vzhledem i vyloženě odvážným účesem. Typické Ryby ale mají rády dlouhé vlasy a svou svobodu. Příkladem může být Mahulena Bočanová. Někdy trpí sníženým sebevědomím a potřebují vypadat dobře, proto si potrpí na hezky upravené vlasy a slušivý účes.

     

Autor: Taťána Kročková

Klíčová
slova

astrologie astročlánky

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz