Úterý 27. srpna 2024
Svátek slaví Otakar, zítra Augustýn
Oblačno, déšť 23°C

Objevte svůj živel. Budete překvapení, co vše to o vás vypovídá!

/
  • Poznejte svůj živel
    Poznejte svůj živel (istock.com)
    17. července 2024 ● 06:00

    Že existují čtyři, víme všechny. A říká se, že kousek Ohně, Vody, Země a Vzduchu v sobě má každý z nás. Ale jen jeden nebo dva výrazně převažují.

    Každé astrologické znamení ovlivňuje jeden živel, jenž je důležitý pro všechny, kteří se v něm narodili. To neznamená, že u některých ohnivých Beranů nemůže hrát hlavní roli třeba Voda, nebo naopak u zemních Býků Oheň. Odhalte, jaký element je u vás nejvýraznější. Možná pak trochu líp pochopíte sama sebe.

  • 1.

    Země: Býk, Panna a Kozoroh

    Poznejte svůj živel
    Autor: istock.com
    Lidé pod vlivem Země jsou velmi praktičtí a mají zdravý rozum. Často myslí na své tělo i jeho potřeby, jen mají sklony dopřávat mu víc, než je třeba. Bývají smyslní a požitkářští. Na druhou stranu si poradí se vším. Všechno si předem pečlivě naplánují, zorganizují a spočítají. S penězi to umějí skvěle. Máloco je vyvede z míry, ale nemají rádi změnu. Cokoli nestálého je znervózňuje a ohrožuje. Někdy takovým lidem chybí rozlet, velkorysost a fantazie. Právě proto by jim prospěl Oheň, který by jejich trochu nudný život dokázal rozproudit.

     

    VIDEO: Přátelství podle znamení

    Video
    Video se připravuje ...
    Přátelství podle znamení • Videohub

  • 2.

    Voda: Rak, Štír a Ryby

    Poznejte svůj živel
    Autor: istock.com
    Vodní lidé jsou citliví, vnímaví a emoce jsou u nich na prvním místě. Umějí se vcítit do ostatních a navazují důvěrné vztahy. Protože jsou chápaví a rozumějí potřebám a pocitům ostatních, spousta lidí se jim svěřuje a oni jim s láskou pomáhají. Problém je, že jsou často přecitlivělí, berou si spoustu věcí osobně a někdy působí jako nestálý uzlíček nervů, který je chvíli na vrcholu blaha, a po pár minutách zoufale pláče do polštáře. Nezaujatý, logický přístup a nadhled jim připadá jako naprostá bezcitnost. Tito romantičtí snílci, laskaví a ohleduplní parťáci sami potřebují spoustu lásky, péče a pomoci, aby byli šťastní. Pokud se jim do života podaří dostat víc živlu Vzduchu, který jim dodá lehkost, odstup a ochrání je před nerovnováhou, budou naprosto spokojení.

     

    VIDEO: Barvy podle znamení: Jaká je ta vaše?

    Video
    Video se připravuje ...
    Barvy podle znamení: Jaká je ta vaše? • Videohub

  • 3.

    Vzduch: Blíženci, Váhy a Vodnář

    Poznejte svůj živel
    Autor: istock.com
    Pokud jste schopná stále dokola povídat o čemkoli, nemáte problém vyprávět téměř komukoli cokoli na potkání a vytrvale řešíte zejména svoje vlastní myšlenky, pak vám pravděpodobně vládne Vzduch. Vzdušní lidé chtějí, aby s nimi ostatní mluvili na rovinu a bez vytáček říkali, co si opravdu myslí. Baví je přemýšlet nad problémy a hledat správné odpovědi, které by je vyřešily. Jsou bystří, duchaplní a jejich uvažování je přímočaré a jasné. Ale občas si od všeho i od všech udržují zbytečně velký odstup. Bojí se vlastních pocitů, pokud na chvíli zastíní rozum, okamžitě propadnou úzkosti a znervózní. V tom případě jim pomůže trochu vodního živlu, který je naučí pracovat s vlastními i cizími emocemi a uklidní je.

     

    VIDEO: Horoskop: Na co mají talent jednotlivá znamení?

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskop: Na co mají talent jednotlivá znamení? • Videohub

  • 4.

    Oheň: Beran, Lev a Střelec

    Poznejte svůj živel
    Autor: istock.com
    Ohniví lidé mají plno síly, jsou dynamičtí a energičtí. Když vejdou do místnosti, nikdy je nepřehlédnete. Jsou středem pozornosti a baví sebe i své okolí. Působí velmi sebejistě. Na druhou stranu se snadno urazí a neustále vyžadují obdiv. Jsou plní ideálů, sní o velkých věcech, představují si, co všechno dokážou, co vymyslí nebo co zažijí. Jenže v okamžiku, kdy narazí na běžný život a musejí se starat o děti, uklízet dům, splácet hypotéku, jejich energie vyprchá a propadnou smutkům. Ohnivcům pomůže zemní živel, díky němuž můžou být praktičtější, věcnější a mnohem snadněji zvládnou běžné povinnosti. Díky zemní energii budou schopni dotáhnout své vize do konce, budou pevnější a výkonnější.

     

    VIDEO: Horoskopy: Sport podle znamení

    Video
    Video se připravuje ...
    Horoskopy: Sport podle znamení • Videohub

  • 5.

    Vztahy podle elementů část 1.

    Poznejte svůj živel
    Poznejte svůj živel
    Autor: istock.com

    Pokud víte, který živel ovládá vás a který partnera, můžete zjistit, jak to ovlivní váš vztah.

    OHEŇ A OHEŇ

    Když na sebe narazí dva ohnivé typy, okamžitě začnou létat jiskry. Jenže z nich za chvíli vzniknou větší plameny a nakonec požár, který může zničit všechno kolem. Hádky, scény a stejně vášnivé udobřování jsou u ohnivců na denním pořádku. Když se ovšem naučí svůj temperament trochu krotit a usměrňovat správným směrem, jejich Oheň jim může svítit na cestu i v těch nejtěžších chvílích celý život. Záleží jen na nich, jestli se s ním naučí pracovat.

    ZEMĚ A ZEMĚ

    Jestliže se setká muž a žena pod vlivem Země, nečekejte žádné velké romantické vzplanutí ani dobrodružství. Jejich vztah bude pevný, silný, ale trochu nudný. Sem tam se může objevit zemětřesení v podobě hádek a neshod.

    VZDUCH A VZDUCH

    Vztah lidí s převládajícím vzdušným živlem je naprosto svobodný, bezstarostný, neomezený a neuvěřitelně citový, až duchovní. Láska v této podobě je povznášející a píší se o ní romány. Jen pozor na to, aby alespoň sem tam zafoukal slabý větřík a stala se nějaká změna, jinak vzduch zatuchne a nedá se v něm dýchat. Na druhou stranu přílišné změny můžou způsobit tornádo, které zničí všechno pevné.

    VODA A VODA

    Dvě vodní znamení mezi sebou nemají žádné překážky, jejich láska i city hladce plynou a oba se vzájemně inspirují. Jenže pokud bude klidu a harmonie příliš, může skončit milování ve stojaté zátoce, odkud se jen tak nepodaří utéct.

     

  • 6.

    Vztahy podle elementů část 2.

    Poznejte svůj živel
    Poznejte svůj živel
    Autor: istock.com

    OHEŇ A VZDUCH

    Vzduch rozdmýchává Oheň a ten díky němu hoří jasnějším a větším plamenem. O nadšení a vzrušení, ale také vztek a nekontrolovatelné vášně u takového vztahu není nouze. Pokud se vám oběma podaří držet své povahové vlastnosti na uzdě, můžete prožít nádherný a zábavný život.

    OHEŇ A ZEMĚ

    Pokud se do sebe zamilují ohnivý a zemitý člověk, jejich láska většinou dlouho nevydrží. Oheň sice Zemi nikdy nezničí, ale může ji ohrožovat a vyvádět z míry. Na druhou stranu ohnivý typ se začne po čase se stabilní Zemí nudit, a ta ho může dokonce úplně udusit.

    OHEŇ A VODA

    Oheň a Voda jsou protiklady, které se sice navzájem fascinují, ale zároveň se bojí toho, že jeden druhého můžou zničit. A mají pravdu. Pokud mezi nimi vznikne vztah, je třeba být ve střehu a velmi opatrně pracovat s oběma temperamenty, aby všechno nezničily.

    ZEMĚ A VZDUCH

    Žádné velké vášně ani romantickou lásku tu nehledejte.

    ZEMĚ A VODA

    Jestliže se potká muž a žena pod vládou Vody a Země, dojde k nádhernému spojení lidí, kteří se vzájemně potřebují a inspirují. Takový vztah může vydržet celý život a bude přinášet všem kolem štěstí a pocit naplněnosti. Díky Vodě je totiž Země plodná a přináší život, což platí i pro vztah dvou lidí. Jen pozor, Vody nesmí být ani příliš, ani málo.

    VZDUCH A VODA

    Partneři s převládajícím Vzduchem a Vodou jsou tak trochu jako bárka na divoké vodě lásky, která si dělá, co chce, a nikdo ji nemůže řídit. Vždycky je riziko, že ztroskotá. Naděje, že jednou skončí v bezpečném přístavu, je poměrně malá.

    bpž

Autor: MAJ, red

Klíčová
slova

horoskop astrologie živel

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz