Jakou roli hraje magie a léčitelství ve vašem životě?
Věnuji se tomu v podstatě pořád, není to jen práce, je to způsob života. Snažím se pomáhat lidem a také je trochu posunout na jejich cestě životem.

Věnujete se kromě výkladu karet také léčitelství, a dokonce i výuce esoterických nauk. Máte hodně žáků? Proč si myslíte, že lidi láká studovat právě „hermetické vědy“?
Věnuju se léčitelství od dětství, kdy jsem poprvé objevila energie a začala je používat. Můj otec je léčitel, a tak mi ukázal tuto cestu.
Vedu také Akademii Křídla andělská, kde vyučuju esoterické nauky. Učím moc ráda, ráda předávám informace lidem, kteří chtějí poznat sami sebe. Je uspokojující vidět, že někdo přijde s problémem a odchází s pochopením. Někteří studenti pak pokračují jako profesionálové. Studium je tříleté a zaměřuje se hlavně na praxi.

Pokud za vámi přijde nemocný, jakým způsobem ho léčíte?
S pomocí karet hledám příčinu problému a pomalu rozvazuju uzlíky nemoci. Pokud je to potřeba, provádím regresi. Léčení probíhá pokaždé jinak, podle potřeby.

Máte nějaké doporučení nebo návod, jak využít Valpuržinu noc?
Je to velmi silná, magická noc, kdy stačí i jemné rituály, aby se člověk zbavil velkých zátěží, zejména psychických.

Na tuto noc je vhodný rituál s plovoucí svíčkou.
Vyhledejte klidné místo, kde vás nebude nikdo rušit, napusťte misku do ¾ vodou a připravte si plovoucí svíčku. Voda je živel, který nese informace, ale má také moc smývat a odnášet to špatné.
Svíčku pak vezměte do dlaní a představujte si, že do ní přechází to, čeho se chcete zbavit. Když budete mít pocit, že jste svíčce předali informace, položte ji na hladinu a zapalte.  
Pak už jen sledujte její pohyb. Pokud svíčka skončí nalevo od vás, znamená to, že váš problém je hluboko a bude třeba většího úsilí, než se ho dokážete zbavit.
Pokud svíčka skončí ve středu misky, značí to odpoutání a pokud putuje přímo doprava, problém váš život opouští.

 Chat s Evou Kalivodovou