Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Můj dům, můj hrad: Jak se správně přestěhovat?

/
  • Domov je magický, dokonce i když nečarujeme.
    Domov je magický, dokonce i když nečarujeme. (profimedia.cz)
    21. listopadu 2016 ● 10:00

    Většina z nás ho má... Ne hrad, možná ani dům ne, ale domov určitě. Nejsou to jen zdi, nábytek a dveře, které se zamykají na klíč, je to i místo, které přijalo náš život, naši duši. Naučte se jednoduchá kouzla, která vám ho pomohou ochránit. 

     

  • 1.

    Stěhování jako magická operace

    s
    s
    Autor: profimedia

     

    Každý zná ten zvláštní pocit, když vstoupíte do domu, kde nikdo nežije. Nežije ani ten dům, jen čeká a naslouchá příchozím. Možná odhaduje a v téhle chvíli naše lekce magie začíná. Čím? Stěhováním přece.

     

    Říká se, že je lepší dvakrát vyhořet, než se jednou stěhovat. Jistě, je to nadsázka, ale stěhování je akt, kterého se lidé oprávněně bojí. Je to předěl, který podstatně mění život ve sféře nejintimnější. Ne, nemám žádná zaklínadla, která by přiměla krabice od banánů, aby samy běhaly po schodech, a klavír, aby bravurně projel trasu Praha – Brno, ale pár rad jsem přece jen shromáždila.

  • 2.

    Správě stěhování načasujte

    Stěhování symbolizuje nové začátky.
    Stěhování symbolizuje nové začátky.
    Autor: innogy

     

    Za důležité se například považuje, za jakého počasí se stěhujete. Stěhování za sněhové bouře (z praktických důvodů asi ne příliš časté) věští mnoho peněz a blahobytu. Stěhování v období, kdy měsíc přibývá, zase zaručuje zvětšení rezerv v hospodaření nové domácnosti. Když se stěhujete za deště, čeká vás příval emocí (nepochybně, některé věci navlhnout neměly).

     

    Důležité však také je, který den v týdnu si ke stěhování vyberete. Stěhování v pondělí zahání noční můry a zvětšuje vaše parapsychické schopnosti. Úterní stěhování by mělo zostřit rozum a vnímání, středa posílí vášně, čtvrtek přinese peníze a pátek harmonii do nového domu. Sobota je vhodná, zejména stěhujete li se do staršího domu, nedělní stěhování by mělo zaručovat úspěch.

  • 3.

    Co v novém domě?

    .
    .
    Autor: innogy Česká republika

     

    Zkušení mágové radí věci před nastěhováním do nového domova rituálně očistit, obávám se, že realita je jiná. Pokuste se o to, pokud vám síly zbývají, alespoň mentálně, a představte si, že negativní energie všech stěhovaných věcí mizí. Upřímně řečeno, zdá se, že tahle rada je určená hlavně lidem, kteří netáhnou dva stěhovací vozy krámů.

     

    - Ve starém domě či bytě při stěhování zanechte nějakou peněžní částku, lhostejno, jak velkou. Přináší to štěstí vám i příštím nájemníkům.

     

    - Velmi důležité jsou věci, které si do nového domova přinesete jako první. Sůl symbolizuje bohatství, chléb jídlo, košík plný ovoce, zeleniny, chleba a sýra by měl zajistit celkový blahobyt. Další přinesenou věcí by měl být stůl nebo židle, to zajistí domácnosti stabilitu.

     

    - Pokud jste se náhodou se stěhováním zpozdili, položte křížem na zápraží koště a mop, to zaručuje, že se démoni a skřítci nenastěhují dřív než vy.

     

    Tak, konečně jste dovnitř nanosili krabice, nábytek navršili do pyramid a přichází chvíle totálního vyčerpání. Co teď?

     

    Zapomeňte na hektický spěch, zapalte modrou nebo bílou svíčku a vonné tyčinky s nějakou sladkou vůní. Posaďte se, zavřete oči, projděte v představách všemi místnostmi, můžete klidně i novému domovu něco přívětivého říct, nebo si alespoň představit, jak se vám v něm bude šťastně žít.

     

    - Tradice večírků na počest přestěhování má i magický účel. Požádejte přátele, ať „domu“ něco přinesou, tím se vytváří nová tradice a nové vazby.

    - Zatím jsme se věnovali domovu novému, ale je také třeba uzavřít ten starý, zničit energie, které jsme mu předali, sejmout pečeť naší přítomnosti. Rituál může být jednoduchý, například stačí smést v každé místnosti smetí a vysypat ho v zahradě nebo do vody. Takovéto kouzlo lze provést také vizualizací.

     

    - Pokud máte pocit, že po vás ve starém domově zůstává příliš mnoho negativních vibrací, použijte tento postup.


    Naplňte hliněnou či skelněnou lahvičku solí a choďte s ní po domě. Představujte si, jak sůl vstřebává vaše zážitky, vzpomínky, emoce, postavte ji na chvíli i do skříní a různých zákoutí. Když očistu dokončíte, vyjděte s lahvičkou ven, pořádně ji zazátkujte, zapečeťte voskem, červenou křídou na ní nakreslete ochranné znamení (například pentagram) a pak lahvičku zakopejte na odlehlém místě. Při zpáteční cestě se neohlížejte. 

Klíčová
slova

magie domov kouzla čarodějnice

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz