Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Necítíte se na svatbu? Lásku stvrďte magickou přísahou

/
  • Zásnuby nemusí být jen výměna prstýnků.
    Zásnuby nemusí být jen výměna prstýnků. (profimedia)
    12. února 2019 ● 06:00

    Chcete si užít romantiku, stvrdit svou lásku a přitom vám obvyklé rekvizity připadají málo opravdové? Nemusíte ani do kostela, ani na úřad. Udělejte si svůj vlastní magický "obřad".

     

  • 1.

    Vodní přísaha

    a
    a
    Autor: archiv


    Vodní přísaha odpradávna vyjadřuje ustavení neformálního svazku mezi milujícími se bytostmi. Mohou ji složit jak páry nově vzniklé, tak i ti, kteří chtějí potvrdit své dřívější závazky. Pokud se vám tedy nechce do kostela či na Obvodní úřad, můžete své svazky stvrdit jednoduchým rituálem u potůčku.

    Nejdříve si vyhlédněte místo, které je vám oběma příjemné, nějakým způsobem vás oslovuje, navštivte ho třeba několikrát, přemýšlejte o vodě, snažte se do ní vcítit. Potok by měl být tak úzký, abyste si přes něj mohli podat ruce.

    Až budete připraveni, za přibývajícího měsíce vyhledejte vybrané místo, každý se postavte na jednu stranu potoka a společně řekněte:

     

    Potoku plynoucí,

    dosvědč to spojení,

    jako dnes svázáni

    do konce našich dní.


    Nezaručuji, že se po rituálu nikdy nerozejdete, ale každopádně s tím nebudete muset k rozvodovému soudu a vaše důvody bude soudit jen vaše svědomí.

    Další formou vodní přísahy může být takzvané „házení kamene“

    K této přísaze se hodí spíše mohutnější toky, jezera, rybníky a moře. I v tomhle případě samozřejmě zvolíme místo, které je nám blízké a má pro oba partnery nějaký význam.

    Potom vyhledáme kámen, nejlépe takový, který se dobře vejde do dlaně, oba přísahající partneři ho jeden po druhém vezmou do dlaní, zašeptají do něj svou přísahu a zahřejí ho svým teplem. Potom kámen hodí do vody. Tak, jako už nelze vzít zpět hozený kámen, nelze vzít zpět ani přísahu.

     

  • 2.

    Ohnivá přísaha

    a
    a
    Autor: archiv

     

    Pokud je vám sympatičtější živel ohnivý, nemusíte zoufat. Text přísahy mohou partneři také napsat na papír (vhodný je ruční papír, ideální je papír doma zhotovený) a pak tento papír spálit v plameni rudé svíce.

    Při pálení říkejte:
    Plameny, ochraňte naši lásku a přísahu proti škůdcům, pochybnostem i protivenstvím.

     

  • 3.

    Přísaha země

     

    a
    a
    Autor: profimedia

     

    Pokud chcete stvrdit lásku zemskou přísahou, je t možné přísahu napsat na kámen a ten zakopat do země na místě, které máme obzvláště rádi.

     

  • 4.

    Vzdušnému živlu se vyhněte

    a
    a
    Autor: archiv


    Vzdušný živel pro přísahy lásky a věrnosti vhodný není, už pro svou nestálou podstatu. S ním by vám láska uletěla. 

     

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz