Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kouzla s kameny: Oblázky z cest vás ochrání i vám dodají odvahu

/
  • Nejen drahé kameny mají kouzelnou moc.
    Nejen drahé kameny mají kouzelnou moc. (profimedia)
    27. září 2016 ● 11:11

    Sbíráte hezké kamínky, třeba na dovolené nebo na výletě? Možná že jste si domů přinesli mocné pomocníky, a ani o tom nevíte. Moc, kterou budeme využívat v níže uvedených kouzlech, netkví totiž v hodnotě kamene, spíš v jeho stáří a původu. I obyčejný křemen se zrodil v hlubinách země a dřímá v něm energie, kterou je možné probudit.

  • 1.

    Nádoba s kameny – ochranné kouzlo pod vládou Země

     

    Snad každý má doma nějaké kamínky, které si přivezl z cest. Můžete je využít pro kouzlo, které bude chránit vaše doupě. Potřebovat budete kameny a hliněnou nebo kameninovou nádobu.

     

    Podržte kámen ve své dominantní ruce (u praváků většinou pravá, u leváků levá) a vnímejte, jakou vyzařuje energii. Při tom pronášejte tato slova:

     

    Kameny z hory

    Kameny z vody

    Sluncem prohřáté kameny

    K pomoci jste mi určeny.

    Potom vložte kámen do nádoby a opakujte celý postup s dalším, dokud nebude plná.

    Nádobu s kamínky umístěte na doma na vhodné místo se zaklínáním:

    Kameny, střežte tento dům,

    zlo nepouštějte přes můj práh,

    temnota ať spí pod zemí

    a přízrak neruší mě v snách.


    Zhruba po roce by měly být kameny očištěny ve vodě s rozpuštěnou mořskou solí a pak se kouzlo může znovu opakovat.

     

  • 2.

    Kámen, který přivolává úspěch

     

    K tomuto účelu se nejlépe hodí kámen, tvarem připomínající čtverec, dále budete potřebovat zelenou svíčku.

     

    Před začátkem obřadu nabijeme zelenou svíci energií (vezmeme ji do dlaní a vizualizujeme si cíl, kterého chceme obřadem dosáhnout), poté jí zapálíme a v jejím světle znovu vizualizujeme, jak kámen přitahuje peníze do života. Představujte si cokoli konkrétního, placení složenek, koupi nových věcí a podobně. Kámen ponecháme ve světle zelené svíce sedm minut, potom svíčku zhasneme. Kouzlo můžeme i několikrát opakovat.

     

  • 3.

    Rituál k zapuzení posedlosti, závislosti, špatného návyku

     

    I k tomuto velmi užitečnému kouzlu můžeme kameny využít. Nejprve je nutné nakreslit symbol toho, čeho se chcete zbavit. Kresbu maximálně zjednodušte, měl by to být symbol, obrys. Potom si připravte nejméně padesát malých oblázků, mohou to být říční kamínky, ale i malé tamblované polodrahokamy (pokud byste se rozhodli pro ty, je dobře vybrat si takový kámen, který se k potlačení závislostí hodí, například ametyst).

     

    Abyste zapudili špatný návyk, sedněte si na holou zem, nebo na podlahu a představte si, že to, co chcete zapudit, navždy mizí z vašeho žihovat, představte si to co nejintenzivněji, pak rozdělte oblázky do dvou hromádek. Z jedné vyskládejte symbol toho, čeho se chcete zbavit, soustřeďte se na něj, co nejpevněji si zafixujte představu, že tato věc je pro vás navždy tabu. Potom naberte do dlaně oblázky z druhé hromádky a proneste směrem k symbolu:

     

    „Nechal/a jsem se tebou ovládnout.

    Nechal/a jsem se tebou ovládnout.
    Nechal/a jsem se tebou ovládnout.“

    Když cítíte, že jste kamínkům předali svou energii, pokračujte dál.

     

    „Odejdi, odejdi, odejdi.“ S posledním vyřčeným slovem prudce hoďte kamínky na symbol a tím ho rozbijte. Pak si odpočiňte, kamínky posbírejte, případně očistěte a rituál opakujte pravidelně, dokud váš zlozvyk neustoupí.

     

  • 4.

    Kouzlo pro posílení odvahy

     

    Rudý kámen, rudá svíce… člověk někdy potřebuje víc kuráže, než kolik mu jí bylo dáno do vínku a kámen může pomoci. Hodí se například rubín (nemusí být v drahokamové kvalitě), ale použít můžete v podstatě jakýkoli narudlý kámen, který před tím očistíte v proudící vodě.

     

    Rituál doporučuju konat za dorůstajícího měsíce a můžete ho provádět jak v přírodě, tak i doma.

     

    Nejdříve nabijete energií červenou svíčku (postup už jsem popsala výše), můžete ji také potřít tymiánovým olejem. Pak svíci zapálíte, vezmete do své dominantní ruky kámen a vizualizujete výsledek, kterého chceme dosáhnout. Tady není ani tak důležité představit si výsledky, spíš zažít pocit odvahy a sebevědomí. Poté vezměte kámen a přidržte ho nad svíčkou tak, aby ho její plamen prohřál. Přitom pronášejte zaklínadlo:

     

    Jako kámen,
    jako plamen
    neustoupím.


    Stiskněte prohřátý kámen v dlani a uvědomujte si, jak do vás vstupuje síla plamene spolu s energií, kterou dává kámen. Vizualizujte tvrdost nerostu a výbušnou energii ohně. Potom kámen zabalte do červené látky a noste u sebe vždycky, když budete potřebovat zvýšit sebevědomí.

     

  • 5.

    Schránka přání

     

    Tohle kouzlo je tak staré a archetypální, že je mi skoro stydno ho tady uvádět, ale nevynechám ho pro případ, že by se budoucí generace přírodě vzdálily natolik, že by je nenapadlo. 

     

    Nejdříve si sepíšeme na lístek papíru svá přání. Měla by to být přání dlouhodobá, životní…

     

    Poté necháme přání týden „odležet“ a pokud se vám i po té době zdají být rozumná, přepište je (nejlépe přírodním inkoustem na ruční papír) a seznam s sebou vezměte do přírody. Hledejte místo, kde jsou velké, přírodou navršené kameny, použít však můžete i vztyčený menhir.  Když si zvolíte kámen, seznam nejprve podržte v dominantní ruce a vizualizujte všechna přání, v něm obsažená, pak ho položte na kámen a vnímejte skrz něj energii, vystupující z kamene. Přitom odříkejte:

     

    Prastarý kameni, má přání střež.


    Pak papír zasuňte pod kámen, nebo vložte do dutiny kamene tak, aby nebyl vidět a nebylo ho možné vyndat.

     

    Na místo se později můžete vracet, čerpat z kamene sílu, nebo mu přinést drobné dárky, nikdy se ale nepokoušejte dostat seznam zpět.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz