Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jakých kouzel se dočkáte díky polibku pod rozkvetlým stromem? Omládnete a zhubnete!

/
  • Polibek pod rozkvetlou třešní má mít čarovnou moc
    Polibek pod rozkvetlou třešní má mít čarovnou moc (iStock)
    1. května 2023 ● 06:00

    Zajímá vás, proč byste vlastně měla svého partnera políbit zrovna na prvního máje? Důvodů je hned několik. Co říkají staré pověsti a tradice o významu takového polibku? Údajně vám líbání zrovna v tento den přinese radost i lásku.

  • 1.

    Polibek pod rozkvetlou třešní přináší přírůstek do rodiny

    Polibek pod rozkvetlou třešní má mít čarovnou moc

     

    Pohanské tradice navázané na přírodu a její bohatství slibovali mladým zamilovaným párům po polibku pod rozkvetlou třešní především plodnost. Milostný akt polibku na prvního máje byl totiž odpradávna spjat s antickou bohyní jara a plodnosti Flórou. Jestli i vás políbí v tento den váš drahý, máte šanci, že váš vztah bude vzkvétat stejně jako na začátku, a navíc se možná dočkáte i potomka.

     

    VIDEO: Vyzkoušejte mocnou prvomájovou magii s Helen Stanku:

    Video
    Video se připravuje ...
    Prvomájová magie s Helen Stanku • Videoredakce ženských titulů

  • 2.

    Elixír lásky, mládí a svěžesti

    Polibek pod rozkvetlou třešní má mít čarovnou moc

     

    Dodnes se věří, že pokud se milenci políbí pod rozkvetlou třešní, bude dvojice celý rok zdravá a spokojená. Navíc budou mít oba partneři hodně energie a vezmou si trochu síly z probouzející se přírody. A stejně se má dařit i lásce zamilovaných, která vydrží po celý následující rok. Kromě toho vás strom plný květů  prý omladí. Žena, která se na prvního máje dočká pusy, bude vypadat mladší a nehrozí, že by zestárla a uschnula.

     

  • 3.

    Zkrásníte!

    Polibek pod rozkvetlou třešní má mít čarovnou moc

     

    Japonci slaví na přelomu března a dubna velice obdobný svátek zvaný Hanami. Spočívá především v potěše při pozorování kvetoucích stromů. Lidé se během něj pod nimi prochází i pořádají pikniky. Pro Japonce jsou sakury (třešně a slivoně) symbolem krásy a pomíjivosti života. Nejen polibek, ale i pouhý pobyt pod bohatě kvetoucím stromem, vám prý může dodat energii a představitelkám něžného pohlaví také přidat na kráse.

     

  • 4.

    Místo polibku opláchnutí v potoce

    Nepolíbené nezadané ženy se mohly omladit díky opláchnutí v potoce

     

    Nemáte zrovna partnera, takže máte strach, že se žádné pusy letos nedočkáte? Nezoufejte, i na tyto situace kdysi lidé mysleli. Podle tradic má stejné účinky také opláchnutí v potoce, které by se mělo postarat o to, že nezadaná žena nebo dívka v létě neuschne. Čerstvá jarní voda jí má údajně dodat mládí a energii stejně jako prvomájový polibek.

     

  • 5.

    Při polibku se hubne?

    Polibek pod rozkvetlou třešní má mít čarovnou moc

     

    Kromě výše zmíněných pověstí, je známá vědecky podložená skutečnost, která mluví o prospěšnosti polibku na naši celkovou kondici. Podle dostupných vědeckých zjištění, je potvrzeno, že při líbání posilujete všechny mimické svaly. Jen při delším minutovém polibku máte šanci, že spálíte přibližně na 26 kalorií. Jako bonus se díky líbání ubráníte vzniku nežádoucích vrásek, protože při něm posilujete obličejové svaly.

     

Autor: Tereza Brožová

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz