Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Barvy, čakry a kameny: Energetická centra ovlivňují vaše zdraví

/
  • Práce s čakrami odstraňuje především chronické problémy...
    Práce s čakrami odstraňuje především chronické problémy... (profimedia)
    21. září 2016 ● 10:00

    Litoterapie, léčba kameny, funguje na bázi práce s energiemi, vyzařováním jednotlivých kamenů, které působí na energetická centra lidského těla. V Indii tato centra nazývají čakry, a tradičně je charakterizují jako výrony energie ve tvaru obráceného lotosového květu. 

  • 1.

    Čakry - centra životní energie

    s
    s
    Autor: profimedia

     

    Že se o indickou mystiku nezajímáte? Nevadí. Centra existují, ať už je pracovně nazýváme jakkoli a jejich harmonizace pomáhá tělu vypořádat se škodlivými vlivy působícími jak na zdraví, tak i na psychiku.

     

  • 2.

    1. Čakra základu (také kořene), základní centrum

    Nachází se mezi konečníkem a genitáliemi. Její barvou je červená. Toto centrum ovlivňuje pohlavní orgány, střeva, krev, buněčnou stavbu a dolní končetiny, ze žláz nadledvinky. Kameny k němu náležící jsou převážně červené, nebo zemitě hnědé (rubín, jaspis, hematit)

     

  • 3.

    2. Čakra sakrální

    Nachází se tři prsty nad genitálem, její barvou je oranžová, v této makře můžeme ovlivnit zejména sexuální energii, ale také vitalitu, vytrvalost a kreativitu. Ovlivňuje orgány uložené v pánvi, močový měchýř, ledviny, trávení. Ze žláz vaječníky, varlata a prostatu. Kameny, které k ní náleží, mají oranžovou barvu (karneol, ohnivý opál).

     

  • 4.

    3. Čakra pupeční

    Je v okolí pupku a v oblasti solaru plexus., její barvou je zlatá, ovlivňuje poznání vlastního já a z orgánů zažívací ústrojí, žaludek, játra, slezinu, žlučník, vegetativní nervový systém, spodní část zad a slinivku. Kameny, k ní náležející, mají zlatavou barvu, například. citrín, zlatý topaz, jantar, zlato.

     

  • 5.

    4. Čakra srdce

    Je uprostřed hrudi v úrovni srdce, jejím symbolem je lotos, barvami zelená a růžová, je sídle m citu a ovlivňuje fungování srdce, plic, krevního oběhu, vliv má také na pokožku, ze žláz na brzlík. Kameny srdeční čakry jsou například olivín, smaragd, jadeit, z růžových pak růženín, kunzit, nebo rodochrozit.

     

  • 6.

    5. Čakra hrdla

    Nachází se v krční jamce, její barvou je světle modrá a tyrkysová, ovlivňuje jícen, hrtan, průdušky, ruce, krk, šíji a také ústrojí řeči a sluchu, ze žláz štítnou žlázu.

    Kameny, náležejícími k čakře hrdla, jsou světle modré, například lazurit, modrý fluorit, z tyrkysových  chryzokol a tyrkys.

     

  • 7.

    6.Čakra čela

    Leží mezi obočím, nad kořenem nosu, tam, kam se většinou situuje „třetí oko“, její barvou je tmavomodrá a indigo. Tato čakra má spojitost s osvícením a pročištěním mysli, ovlivňuje oči, dutiny, centrální nerovový systém, také uši a ze žláz hypofýzu. Kameny k ní patří indigově modré, např. azurit, tmavě modrý safír, sokolí oko apod.

     

  • 8.

    7. Čakra korunní

    Je umístěna v oblasti temene a její barvou je fialová a průzračná (platí samozřejmě pro kameny).

    V této čakře je soustředěno vyšší vědomí, ovlivňuje mozek a lebku. Kameny, které patří ke korunní čakře, jsou např. ametyst, čaroit, fialový fluorit, z průzračných královské kameny křišťál a diamant.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz