Sobota 27. července 2024
Svátek slaví Věroslav, zítra Viktor
Polojasno 26°C

Jak získat dobrou práci? Panny: Nestyďte se tolik, Blíženci: Zbytečně nemluvte!

/
  • (Shutterstock.com)
    19. listopadu 2016 ● 06:00

    Jak zapůsobit na potenciálního zaměstnavatele a stát se hlavním kandidátem na vysněnou pozici? Je to náročné, ale hodně může napovědět pohovor, na který vás pozvou. Zkuste využít i to, co vám radí postavení planet a taky vaše znamení zvěrokruhu.

  • 1.

    Retrográdní Merkur

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Merkur byl v římské mytologii poslem bohů, který vyřizoval různé zprávy, zprostředkovával informace a vyjednával dohody. Pozornosti se mu dostává asi 3x do roka, kdy prochází retrográdní fází. Retrográdní =  zpětný. Během této fáze vázne komunikace, dochází k nedorozuměním a zpožděním. Lidé chodí pozdě na schůzky a veřejná doprava i letecké spoje mají častěji zpoždění. Proto se nedoporučuje v téhle době začínat nové důležité projekty, začínat novou práci, chodit na pohovory, podepisovat důležité dokumenty, stěhovat se do nového bydlení nebo roznášet pomluvy.

  • 2.

    Retrográdní Mars

    Žena meditace
    Žena meditace
    Autor: Shutterstock

    Pokud je Mars v téhle pozici, je to v pořádku. Mějte ovšem na paměti, že se častěji objevuje vztek, napětí, zlost, ale taky váhavost a apatie. Zbytečně neriskujte a nepřeceňujte svoje síly. Tohle planetární postavení vyžaduje zpomalení. Pokud tedy jdete na pohovor, myslete na svoje „spodní proudy hněvu“, abyste nereagovali nesprávně. Zůstaňte zdvořilí a v klidu, bez ohledu na to, co se děje.

     

  • 3.

    Retrográdní Saturn

    Barevná žena
    Barevná žena
    Autor: Shutterstock

    Jestli je Saturn v této fázi, je důležité, má to mnohem větší vliv na vašeho případného zaměstnavatele. Při pohovoru buďte trpěliví, nepřerušujte tazatele a buďte hrdí, uctiví a slušní. V tomto období máte také příležitost přehodnotit priority a případně se něčeho vzdát. Ideální čas naučit se říkat „ne“. Není to moc vhodná doba pro zahájení nového podnikání nebo důležitého projektu, platí to hlavně pro Blížence, Panny, Střelce a Ryby.

  • 4.

    Beran

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Berani a sebevědomí patří k sobě a má pro ně velký význam. Je to tedy ideální vlastnost pro pozici, která vyžaduje silnou motivaci a taky schopnost správně se rozhodovat. Pozor ale, jdete teprve na pohovor, ještě vás nepřijali. Trošku víc poslouchejte a tazatele zahrňte příslušnou řadou otázek.

  • 5.

    Býk

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Vaše pevnost a stabilita jsou aktiva v každé kanceláři a zaměstnání, ovšem když čelíte při pohovoru potenciálního zaměstnavatele, je to horší. Snažte se být smířlivý a otevřený jiným názorům a způsobům, jak lze věci dělat i jinak.

  • 6.

    Blíženci

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Vaše velká zvědavost je neocenitelná, pokud se v práci přihodí něco neočekávaného, ale teď při pohovoru je lepší, když budete víc mlčet než mluvit. Víme, že povaha Blíženců je dynamická, ale nesmí být vyčerpávající.

  • 7.

    Rak

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Pokud jdou Raci k pohovoru, může se stát, že vám nebude atmosféra vyhovovat a nebude podle vašich představ. Snažte se být sami sebou, a pokud o tu práci stojíte, trocha nepohodlí snad přežijete.

     

  • 8.

    Lev

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Je sice pravda, že si vás pozvali na pohovor, ale ten pohovor není jen o vás, Lvi, ale taky o zaměstnavateli. Oni mají právo se ptát, oni si vybírají, takže zkuste méně zářit a být lvem salónů.

  • 9.

    Panna

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Smysl pro detail je váš dar na jakékoli pozici, ale pohovor je krátký a na detaily při něm není čas. Mělo by vám záležet i na celku. A když to místo dostanete, můžete být zase sami sebou.

  • 10.

    Váhy

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Vaším problémem u pohovoru může být stud, ale jestli po té práci toužíte, budete se muset překonat. Nemůžete jen mlčet a dívat se na tazatele, ve vaší mysli by mělo být získání vysněného místa.

  • 11.

    Štír

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Štíři bývají tvrdí, ale přijímací pohovor není místo pro tvrdost a aroganci. Stejně tak se nehodí, abyste se oblékli moc vyzývavě, lepší je něco konzervativního, aspoň do doby, než vás přijmou.

  • 12.

    Střelec

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Vaše skvělé organizační schopnosti a přístup k práci z vás udělají úspěšného zaměstnance, ale nejdřív je potřeba, abyste nechali tazatele při pohovoru, aby se vás na něco zeptal.

  • 13.

    Kozoroh

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Skutečná práce pro vás může být důležitější než samotná práce, ale to budoucí zaměstnavatel nemusí vědět. Snažte se, aby z vás vyzařovalo nadšení z nové příležitosti a pak už se jen zaměřte na otázky a správně odpovídejte.

  • 14.

    Vodnář

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Vás zajímá práce jako celek, mnohdy se snažíte odlišovat a zakládáte si na to, že nejste jako druzí. Zkuste o tom na pohovoru nemluvit, a naopak rozhovor směrujte jen k tomu podstatnému. I když víme, že Vodnáři jsou vizionáři a chtějí spasit svět, potenciálnímu zaměstnavateli to neříkejte.

  • 15.

    Ryby

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Ostatní v práci se na vás můžou kdykoli spolehnout, protože dokážete zvládat a mírnit emocionální vody na pracovišti. Ale teď myslete na to, abyste se stali členem týmu. Udržujte hovor přímý, jednoduchý, zapomeňte na vlastní pocity – v sázce je vaše nové místo. Když ho ale získáte, můžete mít velký úspěch!

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz