Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

5 znamení, která si myslí, že je celý svět proti nim. Kdo trpí mučednickým komplexem?

/
  • (iStock)
    19. února 2020 ● 06:00

    Jsou lidé, kteří se považují za celoživotní oběti a mají takzvaný perzekuční komplex. Co to znamená? Znamená to, že se neustále cítí pronásledovaní a nechápou, že jim nikdo nerozumí. Touží po pocitu být mučedníkem a usilují o utrpení, aniž si to uvědomují. Tak trochu masochisté, nemyslíte?

    Bohužel tento „povahový rys“ vede k tomu, že se tito lidé mohou cítit osamělí, a tak trochu beznadějně. I když si nasadí „odvážnou tvář“ a budou se snažit pocit mučedníka překonat, je to téměř nemožné. Která znamení zvěrokruhu má posedlý strach z toho, že je neustále někdo proti nim nebo dokonce celý svět? Patříte k nim?

  • 1.

    Rak (21. června - 22. července)

    Rak
    Rak
    Autor: iStock

    Raci mají tendenci žít svůj život a zároveň očekávat jen to nejhorší. Jsou sice kreativní a milující, ale z druhé části i pesimistické a podezíravé. Raci mají permanentní pocit, že jen dávají a když ony něco potřebují, nikdo jim nepomůže. V jejích případě dochází k lavinovému efektu, kdy mají pocit, že když se něco přihodí, následuje další a další pohroma a nakonec z toho vznikne katastrofa.

     

  • 2.

    Ryby (19. února - 20. března)

    Ryby
    Ryby
    Autor: iStock

    Ryby mají velké problémy v případě, když se něco pokazí. Místo objektivního pohledu na situaci mají sklon reagovat přehnaně emočně a nelogicky. Možná si myslí, že nemají nárok na štěstí, a že nic nepracuje v jejich prospěch. Jsou citlivé a zároveň pesimistické. Vždy očekávají, že dojde ke katastrofě, a když se tak stane, mají pocit, že není nikdo, kdo by jim v jejich situaci pomohl. Ryby se často také diví, proč ony musí bojovat i za ty nejmenší věci, které ostatní lidé považují za samozřejmost.

  • 3.

    Štír (23. října - 21. listopadu)

    Štír
    Štír
    Autor: iStock

    Protože Štíři jsou tak citliví, není divu, že mívají někdy pocit, že celý svět stojí proti nim. Neochotně důvěřují lidem, což může vést k jejich izolaci. Přitom právě to by Štíři neměli dělat, když druzí nebudou vědět, že mají s něčím problém, nikdo jim samozřejmě taky nepomůže. Mají sklon neustále podezřívat všechny kolem, hlavně autority. Je to pro ně velmi vyčerpávající, zvláště pokud nemají někoho, kdo by jim podal pomocnou ruku.

     

  • 4.

    Kozoroh (22. prosince - 19. ledna)

    Kozoroh
    Kozoroh
    Autor: iStock

    Když si Kozorozi myslí, že jsou všichni proti nim, bohužel pak vnášejí negativitu do každé situace nebo interakce. Lidé mohou mít nejlepší úmysly, pokud se ale Kozoroh cítí odcizen a podhodnocen, dostane se do defenzívy a raději od sebe všechny odežene. Problém je navíc v tom, že Kozoroh bývá dost tvrdohlavý, takže může být obtížné přesvědčit ho, že lidé občas chtějí skutečně pomoci a že je podporují a milují. Pokaždé, když se Kozorohu stane něco špatného, ​​jen to posílí jejich negativní postoj.

  • 5.

    Panna (23. srpna - 22. září)


    Panna
    Panna
    Autor: iStock
    Panny se už dávno rozhodly, že nebudou pomáhat nikomu jinému než samy sobě. Cítí to jako největší jistotu, protože nevěří, že by někdo jiný měl zájem jim pomoci. Bývá dosti obtížné s nimi spolupracovat, protože jen výjimečně uvěří, že by někdo jiný stavěl jejich zájmy nad své vlastní. Panny mají sklon necítit štěstí, protože vědí, že vše, čeho dosáhly, bylo díky jejich vlastní tvrdé práci, ne proto, že jim někdo pomohl nebo umetl cestičku. Nikdy nebudou neuvěří, že by to mohlo fungovat, pokud samy sobě nedovolí, aby se to stalo.

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz