Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Koronavirus a hvězdy. Jak na epidemii a izolaci reagují jednotlivá znamení?

/
  • (iStock)
    25. března 2020 ● 06:00

    Pokud máte právě teď rozečtenou knihu od Daniela Dafoe Deník morového roku, v níž autor formou autentické reportáže přibližuje fiktivní nákazu morem v Londýně v 17. století, pak máte zřejmě silné nervy. Ovšem ne každé znamení zvěrokruhu se s nouzovým stavem, karanténou či dokonce nákazou koronavirem potýká s nadhledem.

    Každé znamení zvládá stresové situace jinak a každé taky zvládá jinak různé nemoci. Někteří jsou silní jako skála a jsou pro ostatní oporou, druzí jsou raději potichu a potají pláčou pod polštář. Jaké znamení zvládá krize lépe a kdo je na tom hůře?

  • 1.

    Beran

    Beran
    Beran
    Autor: BPŽ/Instagram

    Berani nemají problém být sami. Nouzový stav je tedy nerozhodí. Jsou totiž ve skutečnosti dost drsní individualisté. Jediné, co jim může vadit, by byla nařízená karanténa. Vězení nesnášejí, takže pokud v karanténě nejsou, musí aspoň na chvíli ven, samozřejmě s rouškou. Pokud jde o zvládání krizových stavů, Berani jsou vždy připravení na katastrofy. Fazole? Maso? Lano? Zápalky? Léky proti bolesti? Žádný problém, všechno mají.

     

  • 2.

    Býk

    Býk
    Býk
    Autor: BPŽ/Instagram

    Býci opouštějí rodný dům až ve chvíli, kdy je to nezbytně nutné. Takže ve skutečnosti vědí o izolaci víc než ostatní. Býci milují mít svoje věci pod kontrolou, díky čemuž se cítí v bezpečí. V době krize tedy organizují svoje skříně a kontrolují zásoby tuňáka i toaletního papíru, a neustále musí zásoby doplňovat, aby byli v klidu. Jsou-li v izolaci, sledují nejraději filmy.

  • 3.

    Blíženci

    Blíženci
    Blíženci
    Autor: BPŽ/Instagram

    Blíženci jsou skutečně nejvěrnějšími sběrateli zpráv, a to i poplašných. Neustále svým přátelům posílají odkazy na to, co si někde přečetli, a jsou z toho téměř u vytržení. Během epidemie vyhledávají na internetu nejnovější zprávy, aktuální informace o počtu mrtvých a rádi tyhle informace dál šíří. Pro tuhle „práci“ jsou jako stvoření, ale právě to jim pomáhá krizový stav zvládnout. Jejich cílem je informovat ostatní a předávat informace, ať jsou jakékoli. V klidu je ovšem udrží spíše křížovky, čtení knih nebo pečení chleba.

     

  • 4.

    Rak

    Rak
    Rak
    Autor: BPŽ/Instagram

    Raci, v době epidemie zůstaňte doma. I když byste mohli ven, nedělejte to. Vy jste rodinný typ, který rád pečuje o druhé. Vaření hrnců polévky a obskakování všech doma, to je to, co vás drží nad vodou. Díky tomu jste nebojácní a vysoce soustředění. Jen si ujistěte, že to nepřeháníte. Postarejte se, ale postarejte se taky o sebe, abyste se mohli starat o druhé.

  • 5.

    Lev

    Lev
    Lev
    Autor: BPŽ/Instagram

    Nebuďte tak dramatičtí, Lvi. V téhle náročné krizové situaci nejde přece jen o vás samotné, ale o všechny kolem. Jakmile zvládnete tuhle touhu být středem pozornosti i v době epidemie, můžete použít své přirozené vůdčí schopnosti a pomáhat lidem. Informujte, předávejte fakta, a pokud možno se dejte dohromady s Blíženci a Pannami, kteří to s informacemi umí. Vy ale umíte mluvit a přesvědčit. A klidně navíc.

     

  • 6.

    Panna

    Panna
    Panna
    Autor: BPŽ/Instagram

    Panny jsou nadšené, protože všichni musí nosit roušky, mýt si ruce a dodržovat hygienu! Konečně všichni udržují svědomitě čistotu stejně jako ony. Panny neustále dezinfikují, jednou, dvakrát, dokonce i třikrát - pro jistotu. Pokud někdo potřebuje poradit, pokud jde o vhodný přípravek, třeba doma vyrobený, zeptejte se Panny, má patent na hygienu. Doma má po ruce několik galonů alkoholu, tea tree oilu a aloe vera na výrobu antibakteriálních gelů.

  • 7.

    Váhy

    Váhy
    Váhy
    Autor: BPŽ/Instagram

    Váhy nesnášejí sociální izolaci a distanc. Když se nemůžou Váhy sdružovat a komunikovat, začne se u nich projevovat panika. V době epidemie koronavirem musíte využívat sociální média, telefony a e-maily, abyste zůstali ve spojení. Používejte skype, messenger, uspořádejte online party, prostě cokoli vás rozptýlí. Zkuste to vzít z té lepší stránky, můžete pít a jíst, co chcete, ve svém obývacím pokoji a bezpečně si popovídat s přáteli. Mimo to milujete spravedlnost, takže můžete na sociálních sítích zveřejňovat všechny nepravosti, které vás trápí – včetně kritiky vlády.

     

  • 8.

    Štír

    Štír
    Štír
    Autor: BPŽ/Instagram

    Pro Štíry není karanténa ani nouzový stav velký problém. Zvládají to celkem dobře, problém je, že někdy trpí paranoiou a podezřívají všechny z konspirace. Uvolněte se, prosím. Neřešte teď akciový trh ani bankovní účet, nepodnikejte žádné unáhlené kroky. Případně se nejprve poraďte. Pokud už Štír musí zůstat doma, dobře si uvědomuje, že je to nezbytné a že možná existují větší síly, než jsme my jako lidé.

  • 9.

    Střelec

    Střelec
    Střelec
    Autor: BPŽ/Instagram

    Střelci milují svobodu a dobrodružství nade vše. Proto jsou mezi prvními, kdo kritizují opatření týkající se omezení pohybu. Na druhou stranu jsou schopní dívat se na věci z nadhledu a uvědomují si, že je to nezbytně nutné. Střelci velmi často hledají v podobných katastrofách existencionální či ezoterické významy. Pokud to jde, doporučujeme aspoň na patnáct minut obejít dům, abyste přišli na jiné myšlenky a zahnali případný neklid.

     

  • 10.

    Kozoroh

    Kozoroh
    Kozoroh
    Autor: BPŽ/Instagram

    Kozorozi vnímají epidemii a nouzový stav jako apokalypsu. Situaci považují za pochmurnou a tragickou. Jediné, co jim pomáhá, je pracovat poctivě stejně jako v kanceláři. Stanovte si čas, kdy budete pracovat a kdy odpočívat, kdy jíst a kdy relaxovat. Jedině přesně zorganizovaný čas vám pomůže a zažene váš strach.

  • 11.

    Vodnář

    Vodnář
    Vodnář
    Autor: BPŽ/Instagram

    Vodnáři se domnívají, že celá pandemie koronavirem je spiknutí. Neví sice, z které strany, ale je to vlastně jedno. Trump, Čína, Korea nebo komunisté, jedno je jisté – virus nepřišel sám od sebe. Na druhou stranu se v době izolace chovají Vodnáři logicky a krizi zvládají díky svému intelektu.

     

     

     

  • 12.

    Ryby

    Ryby
    Ryby
    Autor: BPŽ/Instagram

    Ryby jsou velmi emotivní, ale přestože koronavirus považují za něco tajemného, zůstávají překvapivě pozitivní. Jsou empatické znamení, takže velmi dobře absorbují vše, co je kolem nich. Je tedy důležité být pozitivní, aby neupadly do deprese. Pokud jde o izolaci, nevadí jim. Rády meditují, cvičí jógu a rozjímají. Vždy mají po ruce lahev vína pro sousedku, které ji s roušku rády donesou.

     

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz