Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Která znamení zvěrokruhu se ve svých vztazích málo snaží? Je to těchto pět!

/
  • (iStock)
    12. června 2020 ● 06:00

    Když budete svůj vztah zanedbávat, zemře. Je to podobné jako s kytkami. Když je nebudete zalévat, uschnou. Všechny mezilidské vztahy vyžadují úsilí. Nemůžete očekávat, že vztah bude fungovat, když do něj nevložíte žádnou nebo minimální energii.

    Je jasné, že někdy se nedaří, ale spokojenost ve vztahu je přímo závislá na tom, jak moc jste ochotní na něm pracovat. Když nebudete přemýšlet o potřebách svého partnera a nic pro něj nebudete dělat, jen těžko můžete chtít, aby to vydrželo až do smrti. Vztah je vždycky o dvou lidech a obě strany musí vynaložit nějakou práci, aby se vyvíjely. Bohužel existuje několik znamení zvěrokruhu, která svoje vztahy zanedbávají.

  • 1.

    Vodnář (20. ledna - 18. února)

    Vodnář
    Vodnář
    Autor: iStock

    Vodnář se obvykle velmi rychle nadchne pro svou práci, koníček či projekt, a maličkosti, které udržují lidi v kontaktu, nemusí být prioritou. A to se bohužel týká i partnerských vztahů. Když jim partner pošle smsku, často zapomene odpovědět, protože má spoustu jiné práce. Ale právě tyhle drobnosti činí vztah lepším. Vodnáři jsou extrémně nezávislí a jsou zvyklí starat se o sebe, takže je důležité, aby zvážili také potřeby svých partnerů, které jejich vztah udrží při životě.

     

  • 2.

    Blíženci (21. května - 20. června)

    Blíženci
    Blíženci
    Autor: iStock

    Blíženci mají tendenci hodně se soustředit na přítomnost, tady a teď. Může být proto pro ně obtížné s partnerem dělat nějaké větší plány do budoucna. Budoucnost je něco, co je moc daleko, takže proč se tím zabývat? Nechtějí se zatěžovat podrobnostmi, raději je ignorují a neuvědomují si, že to může působit na druhé jako projev lhostejnosti či nezájmu vůči potřebám partnera. Jednou z výzev je proto pro Blížence zaměřovat se i na věci, které jsou trvalé.

  • 3.

    Beran (21. března - 19. dubna)

    Beran
    Beran
    Autor: iStock

    Berani toho mají opravdu hodně „na talíři“ a kolem sebe spoustu lidí a povinností, kterým musí věnovat pozornost. Proto bývá jejich vztah s partnerem dost často zanedbáván.  Beran zapomíná zeptat se svého partnera, jak se má nebo jak mu to jde v práci. Pokud to není něco, co by se dotýkalo i jeho, tak to raději odsune stranou a nebude se tomu věnovat. Někdy bývají Berani ve vztahu taky konfrontační, a to bez zjevné příčiny, a řeknou něco, čehož později litují. To samozřejmě jejich vztah silně poškozuje.

     

  • 4.

    Střelec (22. listopadu - 21. prosince)

    Střelec
    Střelec
    Autor: iStock

    Střelci bohužel berou spoustu věcí ve vztazích jako samozřejmost. Tak nějak předpokládají, že je vše v pořádku, a pokud tomu tak není, prostě tomu nechají volný průběh. A to může být ve vztahu nekonzistentní. V jeden okamžik věnují svému partnerovi hodně pozornosti a další jej prakticky ignorují. Střelci se taky neradi omlouvají, to se jim moc nelíbí. Když udělají chybu, neřeknou, že jim je to líto.

     

  • 5.

    Kozoroh (22. prosince - 19. ledna)

    kozoroh
    kozoroh
    Autor: iStock

    Pokud získá Kozoroh dojem, že jejich vztah nebude mít z jakéhokoli důvodu trvání, může přestat vynakládat úsilí. Začnou si stěžovat a stěžují si pořád, ale nikdy neudělají žádné kroky, aby to změnili. I proto můžou být také hodně tvrdohlaví a je těžké je přimět, aby změnili názor nebo se snažili vidět, že jejich chování poškozuje vztah. No a to nemluvíme o tom, že Kozoroh je celkem velký workoholik, který kvůli práci často zapomíná na partnera

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz