Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Které znamení zvěrokruhu je nejvíc plaché? Tahle si dávají načas, než promluví!

/
  • (iStock)
    15. července 2020 ● 06:00

    Tito lidí jsou ostýchaví, ale oni sami to za problém nepovažují. Plachý a introvertní není totéž, i když se často tahle slova zaměňují. Introvert tráví spoustu času sám a může být emocionálně vyčerpaný z toho, když tráví mnoho času s ostatními lidmi, zatímco plachý člověk nemusí nutně toužit po samotě, jen se třeba cítí váhavě nebo nejistě, když je ve skupině více lidí.

    Astrologie může odhalit, zda patříte k plachým znamením zvěrokruhu. Možná dlouho mlčíte, než se rozhodnete něco říct nahlas, ale popravdě to není vždycky na škodu. Někdy je lepší třikrát měřit než jednou řezat. Kterých pět znamení je rozvážných a ostýchavých?

  • 1.

    Panna (23. srpna - 22. září)

    Panna
    Panna
    Autor: iStock

    Panny působí obecně na okolí plaše, protože nemají potřebu hned mluvit. Se slovy, která vysloví, jsou velmi opatrné a raději si dají načas, než promluví. Chtějí mít totiž jistotu, že vědí, o čem mluví. Nerady vypadají jako někdo, kdo plácá nesmysly. Kromě toho taky zvažují dopad svých slov na ostatní lidi. Panny tedy váhají a přemýšlejí o tom, co řeknou, protože moc dobře vědí, že když si nedají čas na rozmýšlení, mohou říct něco, co bude ve finále trapné.

     

  • 2.

    Rak (21. června - 22. července)

    Rak
    Rak
    Autor: iStock

    Raci jsou skvělými posluchači a starají se hodně o to, co s nimi sdílí jiná osoba. Než ale něco řeknou, jsou spíše rozvážní a stydliví. Nespěchají, aby něco řekli nebo někoho přerušili, dávají si čas na své vlastní reakce. Pokud jsou ve skupině a jsou tiší, je to hlavně proto, že velmi citlivě vnímají vše, co se kolem nich děje. Raci bývají naladěni velmi silně na sociální dynamiku. Někdy je nejvíc ohleduplný a nejsilnější ten člověk v místnosti, který jen tiše poslouchá, místo aby se za každou cenu snažil dostat do centra diskuse.

  • 3.

    Ryby (19. února - 20. března)

    Ryby
    Ryby
    Autor: iStock

    Ryby jsou velmi citlivé a budou se vždy snažit hlídat své pocity, protože se za ně často stydí. Mají sklon cítit se nepříjemně a nejsou uvolněné, když jsou v místnosti plné neznámých lidí. Pokud se mají setkat například s přítelem nebo známými někde na večírku a oni tam ještě nejsou, raději stojí plaše opodál, než aby se přiblížily k někomu, koho neznají. Ryby se cítí nejlépe v situacích, kdy se mohou vyjádřit kreativně, nikoli slovy. Pokud taková příležitost není, budou se stydět.

     

  • 4.

    Kozoroh (22. prosince - 19. ledna)

    kozoroh
    kozoroh
    Autor: iStock

    Kozorohové mají také svoje stydlivé chvíle. Pokud jsou v situaci, v nichž se sami angažují, jako příprava nějaké akce či pracovní prezentace, nemají s tím problém a vše zvládnou na jedničku. Ovšem pokud jde o něco, kde nehrají prim nebo do čeho nevložili svoji emocionální složku, Kozoroh se začne stydět. Jsou z nich skvělí vůdci, ale kvůli sociální dualitě musí tvrději pracovat, aby to dokázali. Pokud se ocitnou v situaci, kdy se cítí nepříjemně, budou se chovat plaše. I Abraham Lincoln (Kohoroh) byl velký vůdce, kterého ale také považovali za poněkud plachého a rezervovaného.

  • 5.

    Štír (23. října - 21. listopadu)

    Štír
    Štír
    Autor: iStock

    Štírova plachost se někdy může projevit jako nadřazená. Štíři jsou nejvášnivější a nejstatečnější znamení zvěrokruhu, ale někdy mají jazyk doslova přivázaný. Je to i proto, že Štíři bývají tajemní a neradi sdílejí svoje tajemství nebo jiné informace ihned po prvním setkání. Trvá jim hodně dlouho, než začnou důvěřovat, proto mohou působit jako plaší a ostýchaví. Jsou také časy, kdy raději vůbec nemluví. Štíři totiž potřebují svoje myšlenky přehodnotit, než je pustí ven.

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz