Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Plaší nebo arogantní: Někdy věci nejsou takové, jak se zdají být

/
  • Arogance může být jen maskou
    Arogance může být jen maskou (profimedia)
    25. července 2023 ● 06:00

    Plachou povahu několika znamení zvěrokruhu si ostatní často vykládají špatně. Spolupracovníci nebo známí se domnívají, že jsou přehnaně sebestřední nebo domýšliví. Lidé si proto kvůli jejich neochotě konverzovat pletou plaché chování těchto znamení zvěrokruhu s arogancí. Podívejte se, kdo jsou:

  • 1.

    Lev

    ...
    Lvi, kteří jsou všeobecně považováni za veselé a energické ohnivé znamení, mají mnohem hlubší osobnost , což vždy na první pohled patrné. Cizí lidé mohou toto znamení často vnímat jako divokou a tajemnou povahu s asertivním vystupováním. Možná proto, když Lev projevuje plachou stránku, mohou to lidé mylně považovat za egoismus. Lev se nemusí aktivně účastnit rozhovorů nebo společenských interakcí, když se mu to nehodí. Jejich klidné a rezervované chování tak může být mylně považováno za odměřenost. Jejich přátelé dokonce nemusí předpokládat, že to pramení z plachosti nebo nejistoty, což může být v některých případech pravda. Dokonce i jejich spolupracovníci se mohou mylně domnívat, že Lev je nepřátelský nebo extrémně sebestředný, zatímco ve skutečnosti se může jednoduše cítit nepříjemně za určitých společenských okolností týkajících se jeho kariéry.

  • 2.

    Beran

    ...
    Berani jsou známí svou nezávislostí a inovativními nápady. Když však tentýž jedinec projevuje plachost, může to být mylně vykládáno jako egoismus. Přátelé si mohou jejich uzavřenost nebo neochotu komunikovat za společenských okolností nesprávně vyložit jako znamení, že se domnívají, že jsou pro ostatní lepší nebo příliš výrazní, místo aby si uvědomili, že trpí plachostí. Tito lidé mají často klidné sebevědomí, které může ostatním připadat jako arogance. Jejich zdrženlivé chování může být mylně vyhodnoceno jako sebejistota. Ve skutečnosti se však mohou potýkat s vnitřními pochybnostmi o sobě samých nebo se strachem. Tito Berani si také občas před kontaktem s více známými potřebují čas na dobití společenské baterie, aby ze sebe mohli vydat to nejlepší. Ostatní však mohou neochotu Beranů otevřít se také mylně chápat jako známku extrémní sebestřednosti nebo povýšenosti, místo aby uznali, že Berani jsou přirozeně ostražití.

  • 3.

    Váhy

    ...
    Váhy často bojují s udržením očního kontaktu, zejména když jsou vystrašené nebo nesebevědomé. Ostatní si to mohou mylně vykládat jako nezájem nebo nadřazenost a mohou to považovat za apatii. Když vstoupí do nového pracovního prostředí, mohou mít trochu potíže se zahájením konverzace. To platí zejména v případě, že musí oslovit ostatní, kteří jsou v kanceláři jejich staršími kolegy. To může být vnímáno jako nezájem o komunikaci s ostatními, což může vést k tomu, že je ostatní budou vnímat jako snoby. Ve skutečnosti se Váhy možná neumějí adekvátně vyjadřovat nebo se zapojit do nezávazné konverzace. Toto chování může být mylně vykládáno jako nedostatek zájmu. K nedorozuměním, která tomuto vzdušnému znamení zbytečně komplikují situaci, mohou přispívat i předsudky jejich vrstevníků o nich.

  • 4.

    Blíženci

    ...
    Blíženci jsou známí svou sebejistotou a charismatem. Když jsou příslušníci tohoto vzdušného znamení introvertnější nebo zamlklí, mohou si ostatní jejich chování splést s ješitností nebo chladem. Svědomití Blíženci věří, že je rozhodující přistupovat k lidem s empatií a soucitem. Přáli by si také, aby si ostatní uvědomili, že stydlivost je jiný povahový rys než arogance, protože se někdy mohou cítit plaše. Chtějí, aby se jejich protějšky snažily poznat je na hlubší úrovni, protože to může pomoci vyjasnit mylné představy a navázat skutečné přátelství. Nicméně kolegové mohou zpočátku považovat ostražité profesionální chování sociálně geniálního Blížence za egoismus, pokud je od přírody tichý nebo introvertní. To může vést k nedorozumění, když jednotlivci neuváží, že Blíženec ve skutečnosti nemyslí nic zlého a je velmi společenský, jakmile se otevře druhým.

    ***

    Osobnost a chování lidí se může drasticky lišit od toho, co od nich lidé očekávají. Je tedy velmi důležité přistupovat k druhým s empatií a otevřeností a pamatovat na to, že plachost nemusí u výše zmíněných hvězdných znamení vždy znamenat egoismus!

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz