Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Chtějí partnera vlastnit: 5 nejvíc majetnických znamení

/
  • Nespustí svou "oběť" z očí ani na chvíli
    Nespustí svou "oběť" z očí ani na chvíli (Profimedia)
    14. června 2023 ● 06:00

    Je jasné, že pokud někoho milujete, také se o něj bojíte, ovšem u některých lidí jejich potřeba vlastnit a kontrolovat přesahuje meze. Která znamení k tomu mají sklon a jak s nimi žít?

  • 1.

    Štír

    ...
    Není sporu o tom, že Štíři jsou nejmajetničtějším znamením zvěrokruhu. Štíři jsou zuřivě oddáni těm, které milují, ale to může být dvousečná zbraň. Štíři vyžadují neochvějnou loajalitu od každého, kdo vstoupí do hlubin jejich srdce, a jakmile někoho pustí dovnitř, majetnické sklony často vznikají kvůli pocitu zranitelnosti.

    Proto může práce na bezpečném základu založeném na důvěře pomoci zmírnit žárlivé tendence u partnera ve znamení Štíra a zároveň mu dát více prostoru k dýchání. Štíři si cení nezávislosti, ale zároveň mají rádi, když se mohou na někoho spolehnout. Nalezení rovnováhy mezi těmito dvěma touhami je ve vztahu s tímto znamením zásadní.

  • 2.

    Býk

    ...
    Druhým nejvíce majetnickým znamením zvěrokruhu je Býk. Býci mají ve vztazích majetnické sklony díky svým tradičním hodnotám a pocitu bezpečí, který v partnerství hledají. Dávají přednost stabilitě a závazku před čímkoli jiným; tito lidé potřebují někoho spolehlivého, na koho se mohou vždy obrátit. Býci moou být velmi žárliví, protože chtějí svůj drahocenný vztah chránit před vnějšími silami. Zároveň jsou také prudce loajální a chrání ty, které milují, i když to znamená, že je mají pod dohledem. Chcete-li si udržet zdravý vztah s partnerem ve znamení Býka, nezapomeňte pěstovat vzájemnou důvěru a respekt tím, že budete ve všech aspektech svého života upřímní a otevření.

  • 3.

    Rak

    ...
    Na třetím místě je Rak. Raci jsou jedním z nejcitlivějších a nejemotivnějších znamení, takže je pochopitelné, že mohou být ve vztazích značně majetničtí. Své blízké si drží u srdce a cení si každého spojení, které je uklidňuje. Tato oddanost se může rychle změnit v nepřiměřenou kontrolu, pokud se cítí ohroženi, protože Raci udělají cokoli, aby ochránili sebe i své blízké. Raci potřebují ve vztahu dostatek jistoty; oceňují otevřenou komunikaci a aktivity budující důvěru, které pomáhají chránit jejich srdce před jakýmkoli zraněním. Mohou však být značně nároční. Pokud jim partner nedokáže poskytnout bezpečí a oporu, po kterých Raci touží, může to vést k pocitům nejistoty a vlastnickému chování. V každém případě je důležité stanovit ve vztahu s Rakem hranice; to pomůže oběma stranám cítit se bezpečně, aniž by se cítily dušeny zbytečným majetnickým chováním.

  • 4.

    Kozoroh

    ...
    Čtvrtým nejvíce majetnickým znamením zvěrokruhu je Kozoroh. U Kozorohů se jejich majetnictví netýká vztahů, ale spíše kariéry. Kozorozi mají silnou pracovní morálku a jsou hnáni za úspěchem. Svou kariéru často staví nade vše ostatní, což se může projevit jako majetnická posedlost, pokud se jim kolegové snaží vzít jejich pracovní náplň a pomoci jim. Nechtějí, aby si někdo připisoval zásluhy za jejich úspěchy nebo nápady. Kozorozi mají také potíže s delegováním pravomocí; rádi mají vše pod kontrolou a chtějí mít jistotu, že práce bude odvedena správně. Ačkoli může být dobře, že převezmou kontrolu, přílišná sobeckost může v týmu způsobit neštěstí. Chcete-li s Kozorohem udržet rovnováhu, je nezbytné ocenit jeho tvrdou práci a zároveň ho povzbudit, aby ustoupil o krok zpět a umožnil ostatním, aby mu pomohli.

  • 5.

    Lev

    ...
    Lvi jsou pátým nejvlastnějším znamením zvěrokruhu. Ve vztazích mohou být velmi teritoriální a neradi se dělí o pozornost s někým jiným. Lvi často potřebují pozornost a obdiv svých partnerů, takže jsou náchylnější k žárlivým výbuchům, pokud se cítí opomíjeni nebo ignorováni.

    Lvi také potřebují pozornost ostatních lidí. Jsou rádi, když ostatní vědí, co jim patří, a neváhají se tím pochlubit. Chvástání je pro Lvy běžnou vlastností, ale neznamená to, že jsou to špatní lidé. Je to jen jejich způsob, jak dát najevo, jak moc jim na věcech nebo lidech v jejich životě záleží. Lvi milují obdiv, kterého se jim dostává, a dokáží své partnery "prezentovat" téměř jako trofeje. Dáte-li Lvům najevo, že majetnické chování nebude tolerováno, můžete tím zajistit bezpečnost vztahu.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz