Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Ravenův horoskop na říjen: Pozor na peníze

/
  • Raven Argoni, astrolog a mág
    Raven Argoni, astrolog a mág (archiv)
    5. října 2023 ● 06:00

    Nezvykle teplý říjen hrozí problémy hlavně ve finanční oblasti. Takže, nikomu nevěřte, nic si nepůjčujte radí astrolog a mág Raven Argoni.

  • 1.

    Beran

    ...
    Co čekat, čemu se vyhnout a na co se připravit? Horoskop pro Berany na říjen 2023 možná vyzní téměř až dobrodružně, ale změn, možností a popřípadě i věcí, kterým je lépe se vyhnout, se podle konstelací může kolem vás po částech nebo i najednou kumulovat takové množství, že pokud se na to nepřipravíte, mohlo by vás to nemile překvapit. Zdraví bude z "osudového" hlediska v pohodě, neštěstím a nehodám se můžete vyhnout, když budete dávat pozor na to, co děláte, čili žádné vyťukávání esemesek při přecházení na červenou nebo couvání na parkovišti do důchodců, ani roztáčení policajta na křižovatce. V práci bude mít vaše šťastná budoucnost zelenou, ale nevyhýbejte se žádným pracovním úkolům, je možné, že pár kolegů své pracovní místo opustí, vedlejší židle zůstane prázdná, ale raději to ani nekomentujte a snažte se dodržovat pracovní dobu. Partnerské vztahy nemusí být na jedničku s hvězdičkou a patrně ani nebudou, ale nikomu v ničem neustupujte a trvejte na svých požadavcích.

     

    Dávejte si pozor na svůj majetek a na svoje peníze, kdyby za vámi někdo přišel s nabídkou vhodné investice nebo, že se bude s vašimi financemi bavit na burze, tak ho popadněte za límec a protlačte skrz dveře, hlavně tak, aby on zůstal venku a vy uvnitř. Možná tak poznáte na vlastní kůži, co to znamená, mít ve svém znamení Měsíční vzestupný uzel. Je to nejenom finanční a pracovní úspěch, ale je to i banda darmožroutů, kteří se na vás začnou lepit hned, jak ten úspěch začnou cítit.

  • 2.

    Býk

    ...
    I kdyby byla celý měsíc nuda a během vaší "služby v područí osudu" by se nic zvláštního nepřihodilo, tak 28. října 2023 to můžete rozjet naplno. Nastává úplněk, při kterém vám bude tuhnout krev v žilách, Slunce, Mars a Merkur ztuhnou ve Štíru a Měsíc, Jupiter a Uran budou tuhnout v Býku. Málokdo zažije ve svém životě tak pestrý a svým způsobem i tuhý úplněk, jaký se, milí Býci, chystá tento měsíc na vás a právě pro vás.

     

    Pokud pracujete, ale chystáte se podnikat, můžete to rozjet právě teď a hned můžete zařadit rychlost "plnou parou vpřed!". Dobré konstelace na práci a na případné podnikání budete mít již od poloviny října, takže, máte-li všechno připraveno, můžete toho využít a chutě do díla. Málem jsem napsal "chudě do díla", protože bude dobré dávat si pozor na případné dluhy, nedoplatky nebo ztráty. To by mohlo část nadšeného úsilí zkratovat, protože říjen pro vás nebude moc dobrý na případné inventury, podnikové kontroly, audity a počítání či sčítání manka a chybějícího zboží v regálech, tomu se raději snažte vyhnout. Lepší by bylo odložit kontroly na příští měsíc, kdy bude lepší kvalita času. Ale s čistým štítem a s čistým svědomím se můžete pustit do samostatné práce a do podnikání, když budete začínat takzvaně z nuly. Spojení Slunce, Mars a Merkur je hodně dobré na cokoli, co se dá prohlásit za business a k čemu budete potřebovat kromě pevného zdraví také základní kapitál a dobré místo pro podnikání. Není to tak jednoduché, jak se na první pohled zdá, ale díky náhodám, které vám díky silnému úplňku budou neochvějně stát bok po boku, máte vysokou šanci všechno zvládnout. Kdyby se vám cokoliv nezdálo, tak se přijďte zeptat.

     

    V případě, že budete řešit hlavně práci, bude o šťastném výsledku rozhodovat stav vašeho zdraví a to jak fyzického, tak i duševního. Nebude-li z hlediska zdraví ještě v polovině října všechno v nejlepším pořádku, bude lepší odpískat remízu a pokusit se o jakoukoliv změnu k lepšímu příští měsíc, v listopadu.

  • 3.

    Blíženci

    ...
    3. a 4. října prosviští vaším znamením Měsíc, budete mít zajímavé nápady ohledně plánů do budoucna a kolem 4. října se osvěží vaše inspirace. To se vám bude hodit, zvláště pokud skládáte hudbu nebo se pokoušíte o jakoukoliv uměleckou činnost na internetu.

     

    Zdraví bude po celý říjen v pohodě, maximálně se vám bude zdát, že by to mohlo být ještě lepší, ale vězte, že nemohlo. V oblasti zdraví budete dosahovat maximálních výkonů, což samozřejmě nemůže platit úplně pro všechny Blížence, to dá rozum, ale celkově, vzhledem ke statistické většině byste měli být se svým zdravotním stavem spokojení. I v případě, že se zrovna kvůli něčemu nebo na něco léčíte, zaznamenáte prudké vzedmutí životních sil a budete se cítit lépe. A radostněji.

     

    Kolem 5. až 10. října si dejte pozor na jakékoliv dluhy, je možné, že už něco splácíte, s tím se těžko dá něco jiného udělat, než pokračovat ve splácení, ale pokud by se vám vyskytla možnost opět si na něco půjčit nebo podepsat jakékoliv nebankovní zlodějské organizaci směnku či něco podobného, tak se tomu raději vyhněte. I kdybyste si chtěli koupit něco, co silně potřebujete a bez čeho nemůžete žít, tak si to raději rozmyslete.

     

    Partnerství má takové konstelace, které odborníci nazývají "nic moc", je sice pravda, že jsou mezi námi Blíženci, kteří jsou spokojení se svým partnerstvím, ale právě v současné době převažují spíše jedinci, narození ve znamení Blíženců, kterým je bližší košile než kabát, jak se říká, čili budou spíše myslet na sebe a na řešení osobních problémů a starostí než pomáhat milovaným bytostem, aby je vyrvali z koloběhu hysterického pláče a záchvatů malomyslnosti.

  • 4.

    Rak

    ...
    Pro Raky nastává období, které je charakterizované klidem a mírem se špetkou potřebné harmonie. Budou si užívat života a nových známostí a možná budou mít dojem, že konečně prožívají přívaly zájmu a pozornosti nejenom od svých kamarádů a známých, ale i od partnerů, ať už nových nebo starých, ve zvláštních případech i staronových. Budou pohrouženi do aktivní činnosti týkající se vztahů, budování nových vztahů a udržování starších či původních vztahů, kdyby existoval vědní psychologický obor "vztahologie", byli by patrně právě Raci ti nejlepší a nejvděčnější studenti.

     

    Pozor si dávejte hlavně na to, abyste se nepřepínali a více dbejte na spánkový režim. Ono je sice hezké, že si každý den uvědomujete tisíc věcí a tisíc důvodů proč žít a proč být šťastný, ale víte, že i lidé, kteří se od rána do večera radují a jsou nadšení, spotřebovávají svými pocity hromadu energie, která potom může tělu chybět nebo se vzniklý energický deficit může podepsat na duševních funkcích.

     

    Občas se prostě vyplatí být aspoň chvilku naštvaný a neurvalý, jde o zachování základní energické hladiny, kterou nervy potřebují ke své optimální funkci.

     

    Z pracovního hlediska konstelace praví, že práce je a práce bude, tady by se v současné době nevyplatila žádná větší ani menší změna, nechte vše plynout, jak to říkali naši otcové a dědové - modli se pracuj - a bude všechno OK.

     

    Pokud byste chtěli s něčím nebo v něčem podnikat, bylo by lepší ještě pár měsíců počkat nebo rovnou počkat na nový rok a o něco se pokusit až během ledna nebo února. Právě nyní si můžete prožívat období, které se dá popsat slovy "štěstí v lásce" a jak známo, "štěstí v lásce - neštěstí ve hře," částečně tedy i v práci.

  • 5.

    Lev

    ...
    Začátek října a první polovina října se pro Lvy může projevit tím, že vám budou hlavou vířit takzvané ambivalentní pocity, nejlepší definici ambivalentních pocitů jsem četl kdysi dávno - je to pocit, který se vás zmocní, když vidíte svou tchýni ve svém novém autě, jak se řítí do propasti. Na samém začátku října je vidět Černou Lunu, znamení smůly, jak se potácí na samém konci znamení Lva a během několika málo dní se přesune do sousední Panny.

     

    To by ještě bylo pro Lvy celkem dobrý, ale těsně za Černou Lunou se ke hranici mezi Lvem a Pannou pohybuje též Venuše, což je dobrá planeta na sex a na vztahy, která se 9. října též přesune ze znamení Lva do znamení Panny a hned nato se ze Lva do Panny přesune také Měsíc. Z téhož důvodu bude už 10. října vypadat znamení Lva jako opuštěný dvorek, kde sice není důvod ke smutku, ale stejně tak zde není ani důvod k bezbřehému veselí. Nastává situace, kdy není co řešit, což někdy může být i na škodu. Známe to ze života, kdy je často i negativní prožitek z něčeho lepší než žádný prožitek, špatná reklama je lepší než žádná reklama, blbý kšeft je lepší než žádný kšeft a když člověk může na něco nadávat, tak je to lepší, když si nemá na co stěžovat.

     

    Partnerství vypadá docela dobře, pokud tam byly nějaké potíže, tak se mohou vyžehlit, práce vypadá taky celkem dobře, takže kromě onoho pocitu určité vnitřní prázdnoty by se Lvi nemuseli cítit ničím ohroženi. Ono se asi i na pocit určitého zlepšení celkové situace musí, těž nějakou dobu zvykat. Ale jinak dobrý.

  • 6.

    Panna

    ...
    Pracovně bude všechno fungovat, pokud byly nějaké potíže v práci, šéf nám naznačil, že by to mohlo fungovat i bez nás, tak se všechno vysvětlí, zdraví bude jak živá bytost, bude se snažit, aby zůstalo v dobrém stavu na svém místě, takže kdyby se objevily zdravotní problémy, tak se bude jednat hlavně o psychosomatiku. Jak se již traduje (protože jsme národ, zběhlý v esoterice), když budeme mít neřešené potíže v sexu a v partnerství, mohou nás zazlobit ledviny, když se ukážeme jako neschopní domluvit se s ostatními, ozvou se klouby, pokud budeme váhat vydat se na svou vlastní cestu za štěstím, zazlobí kyčle nebo si uděláme něco s kotníkem a budeme-li propagovat nějakou hloupost, kterou chytřejší lidé odsuzují, začnou zlobit játra. Psychosomatika nevysvětluje všechno na 100%, ale občas je docela užitečné si o ní něco přečíst, může to sloužit přinejmenším jako inspirace k dalšímu rozhodování, co se životem a jak se dobrat harmonie a spokojenosti.

     

    Mohou se nám v říjnu též ozvat staré lásky nebo staré vztahy, může se ozvat i partner, s nímž jsme se před lety rozešli, ale celkově by to nedělalo dobrotu, kdybychom se snažili jakékoliv chyby z minulosti napravovat. Do minulosti se nikdo vrátit nemůže, musíme se smířit se všemi dary, které se na nás sesypaly v přítomnosti a vycházet z toho, že cokoliv změnit je prakticky nemožné. Lepší je pokusit se na nové věci zvyknout a naučit se s nimi žít.

     

    Panny budou mít v pracovní sféře zajímavou možnost, buď práci změnit, nebo začít dělat ještě něco jiného, ať už to bude formou brigády nebo rekvalifikace, když se naučí něco nového, co budou moct pracovně využít třeba již začátkem nového roku 2024.

  • 7.

    Váhy

    ...
    Ve Vahách se v říjnu sejdou Merkur, Slunce, Mars a Měsíční sestupný uzel. Konstelace naprosto jasně říká, pozor na peníze, neberte si půjčky, zvláště kdyby se jednalo o takzvané vytloukání klínu klínem, lepší je den nejíst nebo nezaplatit nájem, než se chytnout do nějaké finanční pasti a nemít pak vůbec na nic. Finanční gramotnost se bohužel ve školách neučí, stejně jako základní ekonomické zákony. Každý sice rozumí jednoznačné výzvě: Peníze nebo život! ale zdaleka už neví, v kolika různých formách se může tato výzva projevit.

     

    Kdyby se, milé Váhy, najednou stalo, že by všichni, kteří se pohybují v soustředných kruzích kolem vás a chtějí vás připravit o peníze začali světélkovat, tak si budete myslet, že už začaly Vánoce.

     

    Takže, na peníze si dávejte pozor, zdraví bude v pohodě, to vám nikdo nevezme, partnerství bude funkční, zvláště pokud už funguje delší dobu, nejsou zde vidět žádné neřešitelné nebo zhoubné partnerské krize, pouze pokud partnera nemáte už delší dobu, tak zřejmě bude stav setrvalý i přes říjen 23, ale s tím se už musíte smířit. Může se vám přihodit, že v říjnu o vás projeví zájem několik lidí, kteří pro vás nebudou představovat nic přínosného, což ale budou situace, které se musíte naučit sami řešit.

     

    Když budete chtít dělat jakákoliv předsevzetí, tak nejlepší je k tomu 14. říjen - Nov.

     

    Konstelace, které máte v horoskopu na říjen jasně říkají, že pokud chcete nebo budete chtít ve svém životě cokoliv změnit, že se musíte naučit komunikovat s těmi správnými lidmi, jinak nedosáhnete ničeho. Je možné, že jste již příliš mnoho času strávili s lidmi, kteří pro vás nejsou ničím přínosní ani užiteční. Je to jako kdybyste s nejlepším kamarádem nebo s nejlepší kamarádkou dva nebo tři roky chodili každý den na pivo a potom byste se divili, že když se ohlédnete, tak tři roky dozadu nevidíte ve svém životě v ničem žádný pokrok.

  • 8.

    Štír

    ...
    Znamení Štíra bude postupně, leč nenápadně ovlivněno Marsem (na Nov ve Vahách), hned nato Měsícem, Merkurem a Sluncem. Po 22. říjnu 2023 se budou všichni Štíři cítit jako znovuzrození, zregenerovaní, osvěžení živou vodou a plní energie.

     

    Všechno, včetně zdraví, partnerství, sexu, zažívání, trávení, metabolismu, práce, výdělku a milostných vztahů bude v pořádku. Z téhož důvodu je hodně pravděpodobné, že se Štíři pustí do budování a uskutečňování nejrůznějších změn, které již dlouho plánovali. Akorát se k nim nemohli dostat, což byl ale pouze a jedině čistě subjektivní dojem, protože místo potřebné akce zvítězila u Štírů únava nebo nechuť pustit se do jakékoliv akce. Již jsme zde o tom hovořili, že v druhé polovině roku se pravděpodobně stane, že Štíři budou kolektivně trpět únavovým syndromem, protože jej mají v horoskopu a už je to tady, naštěstí je to přejde již zmíněného 22. října. Štíři ožijí a půjdou nám všem příkladem v práci i ve volném čase, při sportu i během plnění povinností.

     

    V podstatě se dá říct, že Štíři budou v říjnu v pohodě, nebude je nic trápit, budou si se vším vědět rady, jediný rozdíl mezi první a druhou polovinou října bude v tom, že v první polovině budou Štíři spací panny a v druhé polovině budou akceschopnější.

     

    V případě, že se bude někdo ze Štírů rozvádět nebo odcházet od rodiny kvůli neshodám s manželkou, tak najde novou partnerku (nebo Štírka či paní Štírová nového partnera) během několik dnů, půjde to poměrně rychle a s hodně velkou pravděpodobností to bude kolega nebo kolegyně z práce.

  • 9.

    Střelec

    ...
    V astrologické rodině Střelců (taky by se dalo říct "v astrologické rovině Střelců" - to jen tak pro zajímavost) bude během října 2023 panovat téměř až meditativní klid. To ale neznamená, že se Střelci budou vyhýbat jakékoliv činnosti, spíše by se to dalo charakterizovat tak, že Střelci budou nenápadní a nebudou chtít budit zbytečnou pozornost. Možná by ani nebylo vhodné zvát Střelce na jakékoliv shromáždění, sešlost, demonstraci a to ani nemluvím o exkurzi do jatek nebo do pitevny.

     

    Nechme proto Střelce, ať si v říjnu střílejí z koho chtějí nebo do koho chtějí, hlavně, když budeme mít doma příměří a klid zbraní.

     

    V partnerské oblasti se připravme na to, že nás Střelci překvapí něčím novým, zajímavým a originálním - pokud je váš partner Střelec nebo Střelkyně je možné, že dostanete jen tak, zničehonic nějakou pozornost, popřípadě dárek.

     

    U Střelců je rovněž možné během října 2023, že něco slíbí a potom nečekaně změní názor, může se tedy stát, že vám Střelec slíbí, že někam přijede, ale na poslední chvíli pošle smsku, že se mu tam nechce. Mohlo by se to v krajním případě stát i s dovolenou, domluvíte se, že někam odletíte a do poslední chvíle bude všechno vypadat naprosto v pořádku a několik minut před odletem se od Střelce (nebo od Střelkyně) dovíte, že nikam neletí.

     

    Neříkám, že to tak musí být na 100%, ale rozhodně je zde poměrně dost velká afinita k podobnému chování, lépe bude mít všechno pojištěné na nejvyšší míru, popřípadě se nedomlouvat na jakýchkoliv komplikovaných odjezdech na dovču.

  • 10.

    Kozoroh

    ...
    Průběh října bude pro Kozorohy celkem klidný, žádné kolektivní negativní události do jejich životů nevstupují, ale může se stát, že kolem 14. října, kdy bude ve Vahách Nov (setká se Měsíc, Slunce, Merkur, Mars a Měsíční sestupný uzel) mohou cítit nervozitu a svrbění v dlaních a budou mít nutkání změnit něco v rovině zdraví, práceschopnosti a práce jako takové. Bude to zřejmě proto, že planety, které se setkají ve Vahách při říjnovém Novu, budou v kvadrátu k Plutu na konci Kozoroha. Pluto je v takzvané T-kvadratuře, neboli dvojité kvadratuře, na jedné straně vůči Měsíčnímu sestupnému uzlu ve Vahách a na straně druhé k Měsíčnímu vzestupnému uzlu v Beranu. Je to opět sestava, která varuje před neuváženými finančními transakcemi, do nichž nevidíme jako je třeba hra na burze nebo nákup neexistující kryptoměny.

     

    První část října tedy bude pro Kozorohy něco jako procházka růžovou zahradou, budou si užívat sílícího romantického podzimu a v druhé části října budou muset reagovat na debilní nabídky různých finančních dobrodruhů, kteří jim budou cpát pod nos různé šílené nápady od neviditelného až nehmatatelného pasivního příjmu až po horolezeckou výstroj na zdolání jakékoliv multi-level marketingové stěny. Jednoduchá rada na druhou polovinu října - do ničeho neinvestujte, nedávejte své peníze z ruky a žádné peníze si ani nepůjčujte

     

    Pokud budete potřebovat s čímkoliv pomoct, vzpomeňte si, že vedle sebe máte ochotnou a věrnou partnerku, popřípadě partnera, kteří jsou odhodláni a ochotni pro vás udělat prakticky cokoliv. Ale nepůjčujte si od nich peníze.

  • 11.

    Vodnář

    ...
    Ve Vodnáři není v říjnu žádná významná planeta, která by ovlivňovala dějiny nebo šťastný život všech Vodnářů, ale 22. a 23. října proletí Vodnářem Měsíc, což opět neznamená nic špatného, naopak všechny ostatní konstelace říkají, že když si Vodnáři budou něco zajímavého a užitečného v tuto dobu přát, tak se jim to splní. Stejně tak je i vyšší pravděpodobnost, že si na ně díky spojení s Měsícem sedne nečekané štěstí. Těžko se ale odhaduje, co by to mohlo být. Třeba budete sedět doma, přemýšlet, jak vyjít s penězi a najednou u dveří zazvoní soused, že za vás zaplatil nájem, protože si lidé mají pomáhat. No, je to asi nadsázka, ale něco podobného se vám stát může.

     

    Pracovní rovina bude stabilní, ke konci října je možné dokonce i povýšení, pokud by to nebylo technicky možné, tak se objeví možnost změnit práci, samozřejmě tak, abyste z toho něco měli.

     

    Vztahy budou skvělé, jak na pracovišti, tak v rodině, ale ke konci října se pro nezadané a pro ty, kteří nejsou v partnerství spokojení, objeví nová láska. Bude tedy z čeho vybírat a budou zde i možnosti, pro šťastně zadané, aby využili dobrý čas na početí dítěte a založení rodiny. Samozřejmě pokud si nezadaný Vodnář bude přát počít dítě, tak jsou mu Měsíc a hvězdy rovněž nakloněny. Okolo 22. 11. budete mít také šanci na výhru. Což samozřejmě neznamená, že byste měli riskovat domácí rozpočet a nakoupit nůši tiketů. Nezapomínejte, že když máte kdekoliv a v čemkoliv vyhrát, tak si vás štěstí najde samo.

  • 12.

    Ryby

    ...
    Díky přítomnosti Neptunu a Saturnu jsme si už pomalu zvykli dívat se na Ryby jako na "umělecké znamení". Neptun přináší inspiraci a Saturn vnitřní rozervanost, a když se to všechno sejde na jedné hromadě - máte před sebou umělce.

     

    Ano, být umělcem je hezké, ale musíte se, milé Ryby, naučit vynechat občas nadšení nad nepořádkem v kuchyni kvůli neopakovatelné barevné kompozici a začít myslet prakticky a racionálně.

     

    Sestupte na zem, udělejte si kafe a v klidu si sedněte ke stolu. Máte zaplacené všechny účty? Nedlužíte nikomu nic? Pokud ano, máte už naplánovaný postup, jak se z tohoto vyvléknout?

    Jak to máte s prací a s pravidelným měsíčním příjmem? Spokojenost? Řekl bych, že spíše ne. Co uděláte, aby opět nastala spokojenost?

     

    Konstelace naznačují, že během října nadchází doba kalkulace a kontroly a na výsledky ekonomického životního auditu navazující ozdravná práce.

     

    Ať už se budete snažit žít podle Feng-Šuej nebo podle evropských pravidel udržení šťastných domácností, řekl bych, že najdete u sebe pár věcí, které by bylo dobré "opravit", napravit nebo zlepšit. Když tomu věnujete říjen 23, bude to asi to nejlepší, co můžete pro sebe tento rok, který se už pomalu chýlí ke konci, udělat.

     

    Vztahy, ať už rodinné, pracovní nebo kamarádské a milostné budete mít super, tak toho využijte. Víte, na čem je založená psychoterapie?

    Lidi se sejdou a otevřeně si pokecají o svých potížích a o tom, proč jsou nespokojení. Pokud jsou nespokojení s ostatními, tak většinou díky živější výměně názorů přijdou na to, že ve skutečnosti jsou nespokojení s něčím, co je přímo v nich, ať už je to nějaký srandovní názor, viróza či nachlazení. Vždy se potom snadněji odstraní cokoli, o čem vím, co to je, co umím správně pojmenovat, než když si myslím, že bojuji proti něčemu, co mi někdo jiný dělá naschvál.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz