Krvavý úplněk?

28. září 2015 bude úplněk, který má pár zvláštností. Bude u nás dobře pozorovatelný, tedy pokud nebude zataženo, to je první zvláštnost, k tomu budeme mít svátek (sv. Václava), a navíc ještě se jedná o superúplněk. Měsíc bude nejblíže k Zemi, takže bude pořádně velký, budou jej moci pozorovat i lidé do dvou dioptrií bez brýlí a měl by mít načervenalou barvu.

Barva je způsobena odraženým světlem, kombinovaným se zatměním, bude to spíše červený nebo rudý Měsíc než krvavý. A rozhodně nepřinese nic apokalyptického, červená barva je barva energie, sexu, zamilovanosti a občas také nebezpečí.

Astrolog radí zrcadlový rituál

Z astrologického hlediska bude Slunce ve Vahách a Měsíc v Beranu (viděno astronomicky naladěným okem bude Měsíc v Rybách, což nám ale nevadí, víme, že astrologický Beran se počítá od 21. března, jarní rovnodennosti a že nemá s astronomickým Beranem kromě názvu nic společného).

Zajímavé je, že ve spojení se Sluncem bude právě Černá Luna, o které jsme psali nedávno, to je docela náhodička a v blízkosti Slunce se bude nacházet ještě Merkur. Celkově je to sestava, která naprosto a nejvíce vyhovuje rituálům zrcadlové magie.

Analogicky, všechno, co se bude odehrávat na obloze, souvisí s principem odrazu, v podstatě budeme trávit část státního svátku sv. Václava tím, že budeme obdivovat hru odraženého světla od svého nejbližšího kosmického souputníka.

Zrcadlový rituál pro splnění přání

Pokud chcete vyzkoušet spojení "krvavého" úplňku s magií, zkuste rituál zrcadlové magie, zrcadlo symbolizuje sílu odrazu, ať už myšlenek, nebo představy astrálního světa (za zrcadlem).

Provedení je celkem jednoduché, hodinu před půlnocí se posadíte před zrcadlo, za sebou zapálíte bílou nebo červenou svíčku, když máme ten červený úplněk a potom všechna ostatní světla zhasneme a díváme se sami sobě do zrcadla do očí.

Přitom v duchu opakujeme své přání, pořád dokola. Nesmíme ani jednou očima uhnout, nesmíme se vyděsit z toho, co bočním pohledem uvidíme kolem sebe a za sebou, a když to vydržíme a naše přání nebude odporovat přírodním zákonům, je velká pravděpodobnost, že se splní.

Zrcadlová magie je hodně silná, měli bychom ji používat pouze, když něco skutečně hodně potřebujeme a všechno ostatní selhává.