Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jaká jste matka? Panny jsou náročné, Vodnářky moc neřeší

/
  • I do mateřství nám mluví hvězdy...
    I do mateřství nám mluví hvězdy... (profimedia.cz)
    19. ledna 2016 ● 06:00

    Každá máma chce pro své děti to nejlepší, ale každá svůj úkol pojímá po svém? Jste matka lvice? Ambiciozní kozorožka, nebo pohodová vodnářka? 

  • 1.

    Beran ( 21.3. - 20.4. )

    Beraní matky jsou plné energie, sebejisté a hravé. Bývají však taky impulzivní a vzteklé a to může děsit třeba malé Raky.
    Mají taky na své děti vysoké nároky, přejí si, aby jejich dítě bylo silné, průbojné a sebevědomé, zkrátka beraní a smířit se s faktem, že potomek prostě takové vlastnosti nemá jim někdy chvíli trvá.

     

  • 2.

    Býk ( 21.4. - 21.5. )

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Ženy narozené ve Býku své děti milují a zahrnují je bezvýhradnou láskou a trochu je i rozmazlují. Někdy může být jejich láska pro dítě trochu dusivá a i když připraví dětem skvělé dětství, puberta často vyvolá konfrontaci.
    Býčí ženy jsou však trpělivé a empatické, takže dokážou přežít i výstřelky dospívajících.

     

  • 3.

    Blíženci ( 22.5. - 21.6. )

    Blíženky jsou kamarádské a rády si s dětmi povídají, chovají se k nim už od malička jako k rovnocenným partnerům, na druhé straně, mnohdy na ně také dost nakládají a předpokládají, že to děti unesou. Také děti rády vzdělávají, vedou je ke sportu i k jiným zájmům. Někdy ale jejich ambice mohou převážit nad zájmy dítěte.

     

  • 4.

    Rak ( 22.6. - 22.7. )

    Račice jsou pro mateřství zrozené, milují své děti nade vše, jsou rády doma a pokud mohou, pořídí si jich co nejvíc. Pokud žijí jiným stylem života, snaží se alespoň maximálně věnovat dětem, které mají.
    Těžce nesou prázdné hnízdo a jejich láska může být pro děti omezující.Většinou se nemohou dočkat vnoučat.

  • 5.

    Lev ( 23.7. - 22.8. )

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Okázalé, a trochu hysterické jsou matky Lvice. Své děti považují za dokonalé, ale dovede je roztrpčit, když se děti dokonale nechovají. Rády se dětmi chlubí a jsou ochotné se jich zastat.
    Vyvedou děti do společnosti a jsou i ochotné ušlapávat cestičku, pokud dítko nedělá ostudu. Problém může nastat, když se názory matky a dítěte diametrálně liší.

     

  • 6.

    Panna ( 23.8. - 22.9. )

    Panny jsou náročné matky, vychovávají děti podle svého zaměření, ale vždycky jsou k nim dost kritické a vštěpují jim to, co považují za správné. Chtějí pro své dítko skutečně jen to nejlepší, a proto věnují nemalou částku do jejich vzdělání a nejrůznějších koníčků.

     

  • 7.

    Váhy ( 23.9. - 23.10. )

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Matky Váhy jsou diplomatky, které se vyhýbají křiku, direktivám, bití, snaží se být dítěti přítelkyněmi. Často děti vedou k umění, hrají s nimi na hudební nástroje, malují… v potomcích vidí velký potenciál a snaží se ho probudit.

     

  • 8.

    Štír ( 24.10. - 22.11. )

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Matky Štířice se snaží svým dětem zprostředkovat to, co samy potřebují. Svobodu, respekt, ale také vysoké nároky, které se samy snaží splnit. Nic menšího než vítězství pro ně neexistuje, děti často vychovávají „volně“, ale na oplátku po nich vyžadují úspěchy. Ne každé dítě takovou zátěž dobře snáší.

  • 9.

    Střelec ( 23.11. - 21.12. )

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Matku Střelkyni potkáte s dítětem na skále, na lyžích, nebo na cestě na Nový Zéland. Dítě považuje za přirozenou součást svého života a nevidí důvod, proč by kvůli němu měla měnit dosavadní zvyklosti. Snaží se ho vychovávat praxí a dává mu možnost nasbírat rozmanité životní zkušenosti.
    Okolí ji ovšem může považovat na nedospělou.

     

  • 10.

    Kozoroh ( 22.12. - 20.1. )

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Matka Kozorožka miluje až za hrob, ale není sentimentální a klidně nechá dítě, aby se spálilo o horká kamna. Nemá ráda lež, nekompromisně před sebou postrkuje dítě k novým cílům, někdy se jeví trochu drsně, ne nepřátelsky, ale příliš autoritativně a děti mají tendenci se bouřit.

     

  • 11.

    Vodnář ( 21.1. - 20.2. )

    Vodnářky jsou typické moderní matky. Nemají navařeno, naklizeno, ani neřeší banality. Ponechávají dětem dost svobody, nebudou je nutit do věcí, o které nemají zájem. Kladou ale velký důraz na vzdělání, často alternativní.

     

  • 12.

    Ryby ( 21.2. - 20.3. )

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Matky Ryby si plní sny skrze své děti, vkládají do nich své ambice. Pro svá dítka chtějí jen to nejlepší, ale ve skutečnosti se za tím skrývá touha po vlastním sebeuplatnění. Budou je proto podporovat ve všem, co je jen trochu naplňuje. Pro své milované dítě by udělali cokoliv na světě.

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz