No, dost zlomyslných narážek. Láska je věc křehká a krásná a napomáhat jí je činnost ušlechtilá, na cti nesnižující.

Magické váčky a zaříkání bylin
Příprava magických váčků není možná bez průpravy v zaříkávání bylin, ostatně, zaříkávání jakéhokoli předmětu se děje v podstatě stejně.

Tak tedy... začínáme.

Sebemocnější byliny vám nepomohou, pokud jejich magii nevdechnete život. Než tedy nasypete bejlí do mísy či na žhavé uhlí, než je svážete do sáčku, proveďte jednoduché cvičení. Sedněte si na nějaké klidné místo, vypněte mobil, přestaňte se ohlížet po poblikávajícím monitoru a myslete buď na cíl, jehož chcete čarováním dosáhnout, nebo prostě jen odpočívejte. Až vás opustí myšlenky na domácí trampoty, pozvedněte ruce, přibližte dlaně k sobě tak, aby mezi nimi byly přibližně dva centimetry, a jemně pohybujte prsty obou rukou proti sobě. Po chvíli byste měli mít podobný pocit, jako když k sobě přibližujete magnety stejným pólem. Ze začátku vjem není příliš silný, po nějaké době ale cítíte silové pole i mezi dlaněmi vzdálenými od sebe více než třicet centimetrů. Intenzivněji by energii měla vyzařovat vaše dominantní – projektivní ruka, což bývá u praváků pravá a u leváků levá, ale nemusí tomu tak být vždycky.

Cvičení není bezpodmínečně nutné, někteří praktikující provozují zaklínání bez jakýchkoli dotyků, pouze imaginací, ale většině „adeptů“ je příjemnější, když energii pocítí jako něco „hmotného“ a čarování tak dostává i jakýsi fyzický rozměr. Já jen dodám, že hmat je smyslem nedoceněným a probudit ho není k zahození, i když žádnou oslnivou magickou kariéru neplánujete.

Tak, jak energii dokážeme vysílat, dokážeme ji samozřejmě i přijímat, a proto, pokud jste vysílení, unavení, nemocní, můžete energii načerpat. Velmi bezpečně lze čerpat z křišťálů, ze stromů, méně bezpečně z živých bytostí.

Předpokládejme, že cíl je při milostném čarování jasný. Přejděme nyní k dalšímu bodu a tím je „vidět“.

Pro někoho je taková věc snadná, někdo se musí chvíli snažit. To, po čem toužíme, je třeba si představit co nejživěji, nejkonkrétněji. Ti, kterým podobná věc dělá potíže, si mohou pomoci symboly, kresbami nebo fotografiemi. Lépe je obejít se bez nich, ale ne každý je obdařen konkrétní „obraznou“ představivostí.

I druhé cvičení tedy máme za sebou a teď je nutné připravit si místo, oltář, oratoř. Pokud budete čarovat v bytě, snažte se najít místo, které není obvykle využíváno k běžné domácí praxi, a pokud nenajdete vhodný stůl, raději prostřete čistý plátěný ubrus na podlahu. Když jste zvolili magii v plenéru, máte to snazší, ale vyberte místo, kde vás nepřekvapí uprostřed rituálu banda výletníků, a počítejte, že o půlnoci by vám možná na odlehlém místě nebylo nejvolněji.

Dále budete potřebovat dva svícny, svíčky, v případě milostného čarování rudé nebo růžové, keramickou nebo dřevěnou mísu, ve které budete byliny zaříkávat (mísa by neměla být používána k jinému účelu než k magii), látku a nit, pokud budete vázat váčky, a nádobu s dřevěným uhlím, pokud budete byliny pálit. Nemusí to být zrovna kadidelnice, ale počítejte s tím, že rozžhavit dřevěné uhlí není tak snadné a že miska, ve které uhlí je, se naopak rozžhavuje až moc.

Pokud jde o oblečení, řízy nejsou nutné, ale neuškodí. Pravidlem je, že by oděv měl být z přírodních materiálů, dostatečně pohodlný, aby vás neomezoval, a dostatečně příjemný, aby vás pozitivně motivoval. Nezapomínejte, že čarování je tak trochu slavnost, na druhé straně, na tuhle slavnost můžete bez spodního prádla, pokud je vám takovýhle druh „návratu k přírodě“ milý.

No, konečně je to tady – zaříkávání. Všechno je připraveno, byliny suché či čerstvé štiplavě voní a čarování se stává realitou.

Co teď? Položíme byliny do připravené mísy, pokud jsou suché, mneme je mezi prsty, drolíme, nad čerstvými jen přejíždíme dominantní – vyzařující rukou. Cítíte už jejich energii? Zkuste ji nahmatat a přitom, ano, vizualizujeme, to už jsme také probrali, můžete i pronést připravené zaklínadlo, prosbu, nebo si ji jen myslet. Slova vyslovená nahlas teď nejsou důležitá, to podstatné za vás říká vaše mysl a vaše ruce. Energie, kterou rostliny vyzařují, vzrůstá… klidně teď můžete použít i dávné naivní dětské gesto „čáry máry“, ono je totiž docela na místě, a když vaše dlaně krouží nad mísou, cítíte, jak se vaše aura a aura rostlin prolíná.

Zvolili jste váček (vhodný pro nošení při sobě či pro pověšení v bytě)? Rostliny, které jsme právě zaříkávali, nasypeme na lněné plátno červené barvy a pevně zavážeme nití. Při vázání uzlu si znovu představujeme splněný cíl našeho kouzla.

Figurky sice bývají spojovány s kultem woodoo, ale dobře poslouží i při milostném čarování. Figurka v tomto případě představuje kýžený objekt lásky. Samotná výroba je jednoduchá, prostě vystřihneme z přeloženého plátna tvar připomínající lidskou postavu a sešijeme. Ponechaným otvorem nasypeme sušené byliny odpovídající záměru kouzla a figurku zaříkáváme tak, jak už bylo popsáno. Při milostném čarování je možné figurku políbit, vyznat jí lásku, svěřit se jí se svou samotou atd. Uchováváme ji na bezpečném místě a poté, co splní svůj účel, vysypeme náplň a obojí, plátno i byliny, zahrabeme do země.

Pozor, pokud má figurka představovat konkrétního člověka, buďte opatrní, v takovém případě je tato praktika velmi manipulativní, zvláště v případě, že byste použili předmět nebo například vlasy „očarovávaného“, které by pak fungovaly jako volt (viz Volty).  Mohli byste se dočkat ošklivého zklamání, když kouzlo odezní, a navíc, používání takových praktik je morálně dost problematické. Lépe je používat figurku jen „abstraktně“, k přivolání vhodného partnera.

Odvary z bylin většina z nás za nijak čarovné nepovažuje, ale pozor. Pokud jste rostliny předtím zaříkávali, už to není jen obyčejný čaj. Při přípravě čarovných odvarů nepoužívejte kovové nádoby, naopak vyhraďte si na ně nádoby, které už na nic jiného nepoužijete. Odvary se lijí také do koupelí, můžeme jimi omývat předměty i zvířata, zkrátka, mají všestranné použití. Když připravujete odvar, ujistěte se nejdříve v herbáři, že použité byliny nejsou jedovaté.

Kuřidla a spalování rostlin se hodí pro byliny, které patří ohnivému živlu. Připravíme si tedy žhavé dřevěné uhlí a po příslušném zaříkávání na něj rozdrcené byliny sypeme (nemusí jich být moc, zvláště v bytě by mohl dusivý kouř z listí vaší seanci snadno překazit). Při tom vizualizujeme cíl kouzla, případně vyslovíme zaklínadlo. Používání kuřidla nemusí být jen samostatným rituálem, ale také doplňkem k složitějšímu kouzlu. Pro milostná a sexuální kouzla se hodí kuřidla vonná, například santal, růže či levandule.